Москва със заплаха: Ако прати ядрени ракети на Украйна, Европа ще изчезне

Европейските политици ще имат много по-сериозни проблеми, заяви Вячеслав Володин
14 юни 2022 23:00, Нели Христова
375
Москва със заплаха: Ако прати ядрени ракети на Украйна, Европа ще изчезне
Снимка: Pixabay

Русия заплаши да направи така, че Европа да „изчезне“, ако западните лидери доставят ядрени оръжия на Украйна, съобщава британският „Метро“.

Един от най-големите политически съюзници на Владимир Путин, ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин, предупреди, че подобен ход ще провокира „ядрен конфликт“ на континента.

Като ключова фигура в руската политика и един от първите официални лица, подкрепили публично войната, думите му не трябва да се приемат лекомислено, пише изданието.

Неговата апокалиптична заплаха идва, след като според съобщенията бившият външен министър на Полша Радослав Сикорски призова за предаване на ядрени оръжия на президента Зеленски, за да укрепи отбраната си.

„С такива политици европейците ще имат много по-сериозни проблеми от тези, с които вече се сблъскват днес (бежанци, рекордна инфлация, енергийна криза)“, отвърна в Telegram Володин. „Сикорски провокира ядрен конфликт в центъра на Европа. Той не мисли за бъдещето нито на Украйна, нито на Полша. Ако предложенията му бъдат изпълнени, тези страни ще изчезнат, както и Европа. Той трябва да бъде прегледан от психиатър, да предаде мандата и да остане вкъщи под наблюдение. Именно заради хора като Сикорски е необходимо Украйна да бъде освободена не само от нацистката идеология, но и да се демилитаризира, като се гарантира нейният неядрен статут.“

Никой западен лидер досега не е предлагал въоръжаване на Украйна с ядрени оръжия и не е ясно дали Полша планира да направи това.

Сикорски каза пред украинския канал Espreso TV, че руският президент е нарушил Будапещенския меморандум за гаранции за сигурност от 1994 г., който задължава да се зачита териториалната цялост на Украйна, пише „Сън“.

Той каза, че това нарушение би оправдало доставката на ядрени оръжия от Запада.

Украйна се съгласи да предаде всички ядрени оръжия, разположени в страната след падането на Съветския съюз.

В публикация в Туитър, адресирана до Володин, Сикорски каза: „Вие обещахте на Украйна да зачитате границите ѝ през 1994 г. в замяна на ядрените ѝ оръжия. В момента вие я колонизирате и заплашвате и Украйна, и НАТО с ядрените си оръжия. Ние просто искаме да знаете, че ако ги използвате, ние също имаме опции.“

Скоро след инвазията на Русия през февруари, Путин приведе ядрените си сили в повишена готовност, позовавайки се на „агресивни изявления“ на НАТО и строги финансови санкции. Кремъл също придвижи ракети с ядрена способност към границата на Русия с Финландия заради плана на скандинавската страна да се присъедини към атлантическия алианс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои техни интелектуалци твърдят това. ...Ами западните интелектуалци. Те усмиват Западната оправия Шекспир, Алигиери. Ами Алеко кого усмива ами самия ти си плод на народното творчество хитре Петре....
287
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като си толкова хитър отговори бомбите на укрите дали са по добри.
286
1
 
3
 
! Отговори
Хитър Петър преди 1 година
Ако това стане всички ще загинат няма да оцелее никой колкото и добри бункери да са направили! Потенциала на тези ядрени бомби е огромен! Тези върху които падне бомбата ще са късметлии няма да разберат, че ги няма вече! Но тези които оцелеят ще умират в страшни мъки разлагайки се! Изключения няма да има за никой! Всички умират! Само тъпите руснаци могат да причинят такова нещо! Това е нация която през цялата си история правят злини и убиват! Не го казвам аз техните интелектуалци го твърдят!!!
285
2
 
2
 
! Отговори
Кармазъ Сикиш преди 1 година
И кой е "първия" няма значение в конкретния случай. Ако краварите решат да изпреварят, не могат да унищожат цяла Велика Русия, без да унищожат цялата планета. А Велика Русия освен че има ядрени ракети в силози, които се знаят къде са, има и мобилни ракети в бойна готовност на влакови композиции, колесни влекачи, да не забравим и в подводници близо до краварските брегове. Ако краварите решат да са първи, ще изчезнат за 60 минути.
284
0
 
1
 
! Отговори
1914 преди 1 година
Аз викам да им пратим от нашите, да видим какво ще стане?
283
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който нарича руснаците галено рашки е предател.
282
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анатоли ти украинец ли си.
281
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До те американците... ти си много наивен и незапознат
280
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До неонацист виж си идеологията НЕОНАЦИЗЪМ покрай сухото да гори и суровото даже и Комунистче си.
279
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия трябвало да изчезне от картата на света. Сталиниста си ти бе.
278
5
 
5
 
! Отговори
Рашка-говняшка преди 1 година
Ще бъде изправна. Да не се отварят много блядистанци
277
1
 
2
 
! Отговори
До 299 преди 1 година
Не си Дабре центрован. Ходи в Анадола, там ти е мястото, да ти завият бурмите твоите аркадаши.
276
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още през 1878 г Русия нападна България и то в мирно време. Войната в България я донесоха всички Революционери тоест Терористи в наши дни като Ботев , Левски , Каравелов и др. Виждаме как освобождават Риснаците сега Украйна
275
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия не може да изчезне . Нейната литература музика изкуство и култура и нейния талантлив народ руската бижутерия история руската империя руската архитектура спорта ВОСР и победата във ВСВ и ерата на СССР всичко това не може да изчезне. Никой не е идеален, но това е една необятна въъв всеки смисъл на думата страна.
274
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То пък защото Русия няма да изчезне.
273
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прегледах форума вентилаторно. Част от нискоинтелигентните и необразованите слоеве са нацизирани фашизирани и маргинализирани. Пишат безсмислени лозунги и упорки и нямат собствено мнение нямат верен изказ.
272
1
 
2
 
! Отговори
90% преди 1 година
от *** отите де коментират тука, нямат идея що е то ядренна война и има ли почва тя у нас
271
0
 
11
 
! Отговори
Адолфо преди 1 година
Не знаем колко броя имат от ядрените бомби,тоз и онзи...но пък отлично знаем че ,след първата ще литнат всички в небето.кой колко минути му остават не знаем,едните имали хипер бързи ракети,другите имали чадър за ракети...дрън,дрън...всичко отива в калта.
270
5
 
6
 
! Отговори
а мамаша преди 1 година
Раша де ще е? Плшипу таци?
269
7
 
11
 
! Отговори
Адолфо преди 1 година
Другите?Другите сме...НИЕ!КЪДЕ ЩЕ ОТИДАТ РУСНАЦИТЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА,ДРАЗНИТЕ МЕЧКАТА, РЪФАТЕ Я,ПРАВЯТ ГО И КУЧЕТА И ЧАКАЛИ, МИСЛЕЩИ СЕ ЗА...НЕПОБЕДИМИ И НАЙ ВЕЧЕ...НЕУЯЗВИМИ.Но ястребите са на американският континент,а полските лалугери....много близко до МЕЧКАТА.