Володин: Трябва да преименуваме Киев

Той предлага столицата да бъде кръстена "Нюланд"
16 юни 2022 15:12, Йоана Цонева
122
Володин: Трябва да преименуваме Киев
Снимка: БГНЕС

Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин заяви, че следващата логична стъпка в кръстоносния поход на Украйна за пренаписване на историята трябва да бъде преименуването на столицата. Той предлага Киев да бъде променен на "Нюланд" в чест на заместник-държавния секретар на САЩ Виктория Нуланд. Това написа той в "Телеграм", съобщава ТАСС.

Ироничният му коментар беше по повод решението на режима на украинския президент Володимир Зеленски да преименува улица "Юрий Гагарин" в Киев на името на американския астронавт Нийл Армстронг.

"Неонацисткият режим, след като унищожи историята на своя народ, превърна Украйна в американска колония. Следващата стъпка за украинския президент Володимир Зеленски трябва да бъде преименуването на Киев на Нюланд (в чест на заместник-държавния секретар на САЩ, който раздаваше бисквитки по време на преврата на Майдана през 2014 г.)", отбелязва Володин.

Още по темата
По негови думи след държавния преврат в Украйна през февруари 2014 г. "режимът в Киев последователно пренаписва историята".

"В училищата и университетите започнаха да внушават на учениците, че няма Велика отечествена война за Украйна, а Втора световна война. Замениха 9 май с 8 май, така че да е като на Запад", разкритикува той. Володин припомни и че в Украйна са забранили символа на победата - Георгиевската лента, "преследвайки тези, които я носят".

Те започнаха да прославят нацистките организации, а именно ОУН и УПА (забранени в Русия), подчерта още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е правилно, Армстронг стъпи на Луната.
13
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки цент за Украйна - кроше в cypaтa на Путин!
12
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спешно трябва да направим референдум за присъединяване на страната ни към САЩ за да се опазим от npuмuтuвuте!
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 9 Е почти като България.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Московието почва чак през 16 век, иначе вараягите и Киевска Рус съществуват от 9 век, но те не са руснаци или измислени славяни, те са викинги :)
9
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гагарин е бил един обикновен руски безхаберник, когото са изстреляли като тестов манекен. Да пробват дали може да издържи на претоварванията без да умре. Човекът е бил непукист и пияница, впоследствие е загинал, нарушавайки устава на ВВС, пилотирайки самолет полупиян.
8
13
 
10
 
! Отговори
УКРАЙНА ПРЕДИ преди 1 година
89-та година беше част от Съветския съюз и беше под контрола, първо на Сталин, после на Хрушчов, на Брежнев и накрая на престпъника Горбачов, който създаде илюзиите й за независима държава. Горбачов е виновен за всичко!
7
8
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Реално за Украйна Великата отечествена е била Втора световна война. А Георгиевската лента няма нищо общо с СССР, тя е остатък от Руската империя и е символ на руския империализъм. Георгиевските лентички почнаха да ги размахват руските фашисти преди десетина години, преди това никой не беше и чувал за тях.
6
13
 
17
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Преименували улица Юрий Гагарин на Нийл Армстронг - хаааааааахахахахаха! А днес пишат за шеговития коментар на Володин... Боже колко нелепости има по тоя свят... Пак ще се казва Юрий Гагарин улицата скоро. Населението на Украйна всеки ден вижда и проглежда що за развалена стока са марионетките на чело в Киев. Точно с такива актове си го проси Киев.
5
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ще преименуваш бе Киев се казва така още когато Масква е било село с 50 човека ахахах
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бг До кога?
3
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната пропаганда сервирана от западните медии, лъжливи при това. Никога не е казвал такова нещо, изкарано от контекст и нашите вече тръбят за да ви промиват малкото мозък който все още ви е останал. Спрете да вярвате на всичко което ви сервират западните пропагандисти.
2
20
 
18
 
! Отговори
Преименуване преди 1 година
Червеният площад да се казва Лудия Жужак
1
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поляците са ги владеели преди време, дайте некакво полско име :))) Варягите ги знаем, те са викинги, но те са поляци :))