За първи път от 100 г. Русия не може да изплати държавен дълг

Москва месеци наред се колебаеше на ръба на дефолта
Обновена: 27 юни 2022 14:27 | 27 юни 2022 14:27, Йоана Цонева
242
За първи път от 100 г. Русия не може да изплати държавен дълг
Снимка: БГНЕС

За първи път от 1918 г. насам Русия не изплати своя държавен дълг в чуждестранна валута.

Месеци наред Русия се колебаеше на ръба на дефолта, днес е кулминацията на финансовата битка, която САЩ и други държави водят срещу Кремъл заради нахлуването в Украйна.

Гратисният период за пропуснати плащания по облигации в размер на около 100 млн. долара, блокирани поради широкообхватните санкции, приключи снощи.

Още по темата

Няма да има официална декларация, а Русия вече оспорва определянето, но ако инвеститорите не получат парите си до крайния срок, в понеделник сутринта ще настъпи "случай на неизпълнение", според документите за облигациите, съобщи Bloomberg.

Еврооблигациите на страната се търгуват на проблемни нива от началото на март, валутните резерви на централната банка остават замразени, а най-големите банки са откъснати от световната финансова система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
1
 
1
 
! Отговори
Рук за иксвеЛ преди 1 година
До БС за Путин ли говориш!
144
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига сте се напъвали да ни обяснявате колко е добре в русия. Никой няма да ви повярва. Ако беше добре, *** нямаше да бягат на запад, а вие щяхте да отидете там.
143
6
 
7
 
! Отговори
БС преди 1 година
До младежите тук: На всеки 100 години, някой се опитва да повреди Русия, е 99% от тези опити са неуспешни.
142
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До хихихихи "Сега кредиторите да разблокират блокираните резерви на Русия и да си вземат дължимото." Не само това, ами ще си вземат и НАКАЗАТЕЛНИТЕ суми за неплащането :)))) Току що дълга на Русия се увеличи 5кратно :))))
141
6
 
4
 
! Отговори
хихихихи преди 1 година
Сега кредиторите да разблокират блокираните резерви на Русия и да си вземат дължимото.
140
2
 
3
 
! Отговори
Kapmофчо преди 1 година
До БобиТочно така бе Бобчо, и Русия им казва, разрешете да ви преведем парите по евровите сметки и готово. Но на Русия, Вашигтон и Брюксел и отговарят: "Не, ние ви забраняваме да правите валутни транзакции в Евро, но пък си искаме парите в Евро!" Може да се каже, че се получава Шизофренична обстановка! Хем си искаме парите, хем не си ги искаме! Така че, айде ако обичаш, айде стига с опорките!
139
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби "че спрямо Европеидна България Руснаците са много много по-добре." Ти НИКОГА не си стъпвал в Русия. 100%. Впрочем, казва се "европейска", не "европеидна". Даже и Български език не знаеш.
138
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БобиИмаше ниска облачност а ако не знаеш РДИОВИСОТОМЕР над градска площ не работи изправно да не кажа изобщо данните са като рецепта да си направиш мишмаш. Искаш да кажеш, че великия и безаналогов Су-57 не може да лети при "ниска облачност" ли? Впрочем, тва за облачността е ПЪЛНА ЛЪЖА. Над Москва ГРЕЕШЕ СЛЪНЦЕ по време на парада :))))))
137
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С две думи , Русия има парите , за да си плаща дълга . Ама САЩ и марионетките им не позволяват това да се случи
136
0
 
3
 
! Отговори
До Боби преди 1 година
И като влизат, защо са пускали облигации?
135
2
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Скъпо ще им излезе тоя "дефолт" на запада, много скъпо ,та чак на изместване финансовите центрове отива работата и коренна промяна на паричната политика
134
0
 
4
 
! Отговори
СмЕх преди 1 година
Може, ама те не взимат парите , за да викат, че не може. Като простотутка и сводник действат, когато искат да ограбят клиент.
133
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Мда: россия е магуча, има вече доброволчески отряди за събиране на хладилници и бидета за масква, като откуп за да не ни нападат, за да си ги вземат.
132
3
 
6
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Е,сега очаквам войната утре да приключи - нали щеше да стане с фалита на Русия?Кулминацията тепърва предстои и въобще няма да се понрави на долара на снимката! След като не успяха чрез блокираните им авоари и чрез забраната на преводи,като не подновиха лиценза на американски посредник най-после успяха да няма на кого да платят.Два милиарда от 40 дължали до края на годината,а на ден им влизат три от износ.Това е просто ТЕХНИЧЕСКИ ДЕФОЛТ И ПРОПАГАНДЕН за успокоение на собственото население.
131
2
 
4
 
! Отговори
Лъжа преди 1 година
Заглавието е лъжа и съдържанието е лъжа. Дори английският БиБиСи може да напише истината, обаче Йоана пуска фитили, за да реагират хората.
130
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби: с други думи в РФ-то цъфти , опашки от желаещи европейци да идат там на евтин газ опасват руските пасолства.
129
3
 
10
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Тук е пълно с "разбирачи", които се радват като свинче на звънче.Не Русия ще обяви дефолт, предварително блокирана, за да не може да оперира в долари и евро, същите тия, дето я блокират, ще се опитат да я обявят.Като в приказката, дето на най-бързия спринтьор му вързали краката и ще го дисквалифицират, щото не бил пресякъл линията..На Русия и е през ... оценката на слагаческите западни оценители, тия същите, дето бяха оценили американските пирамиди с A+++ точно преди за завлекат хората...
128
2
 
1
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
До Kapmофчо----Картофчо, искам Русия да ми се издължи в евро, не в рубли. Така сме се ''договорили'', когато вземаха парите ми.
127
1
 
3
 
! Отговори
Интересен Факт преди 1 година
в Комунистическа Северна Корея Обрязаните мъже са 0.1% от Население и в резултат на Инцидент, в Капитали Южна Корея Обрязаните мъже са 98%, какъвто е Процента и в САЩ! Значи, Докопат ли те ЮдеюСемит-Лихварите ти Юдеюизират и Населението!!
126
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страхотна новина! Какъв прекрасен ден! :)