Зеленски: Нашата задача е Русия все по-трудно да води войната

Жители на окупираните територии да внимават за провокации, призова той
17 авг 2022 08:00, Анисия Иванова
228
Зеленски: Нашата задача е Русия все по-трудно да води войната
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова всички жители на окупираните от руските сили украински територии да бъдат внимателни и да не се приближават до военните обекти на руската армия. Причините за експлозии там могат да бъдат много различни, но имат едно и също значение - унищожаването на военното оборудване спасява живота на нашите хора, подчерта украинският държавен глава.

"Ръководството на Русия очаква, че украинците, европейците и целият свят ще се изморят от тази война. Трябва да направим всичко, така че не ние или нашите приятели и партньори да се изморят, а това да се случи с враговете ни. За да изгоним окупаторите от Украйна, всеки ден трябва да правим така, че за Русия да бъде все по-трудно да води война. Това е нашата военна и политическа задача номер едно", заяви Зеленски в традиционното си обръщение към украинския народ, публикувано на уебсайта му.

Във вторник серия от експлозии разтърсиха анексирания от Русия Крим. В северната част на полуострова се взривиха боеприпаси в склад, а Москва определи инцидента като "саботаж" и призна, че той дело на въоръжени групировки, лоялни на Украйна. Руската Федерална служба за сигурност приписа на украински "саботьори" и атаки срещу електропроводи на Курската атомна електроцентрала. Украйна нито потвърди, нито отрече участието си в серията от взривове в Крим.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
13
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
До Solar PowerБългарофилите се познават по това, че не искат война с никого и могат да работят с всички, защото всички са грешни, или както е казал Христос за блудницата: Който няма грях, нека първи хвърли камък по нея. Нито Западът е сълзица, нито Русия спасител на човечеството. България обаче може да не бъде наведена навсякъде, а изправена, когато брани достойнството си с морал и с добра обхода към всички. Ние не можем да съдим никого.
49
2
 
21
 
! Отговори
МММ преди 1 година
БиБиСи казаха, че от пристигналото западно оръжие , само 30 % отива на фронта, а другото ? Внимавай с целите за да не ти влезе някой Сармат през прозореца, рано сутрин и да гледаме Веселата вдовица от Монако как ти харчи милиардчето дето направи покрай войната.Тя е дама, която харесва лукса.
48
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Solar Power... нЕщУ не си в ред , баце ПРОДАДЕ всичките залежи в територията наречена --България , а сега е и КО-ЛО-НИ-Я ... , айде бегай да търкаляш аспирини !
47
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои сте тия ВИЕ, Америка ли ви диктува текстовете
46
5
 
27
 
! Отговори
Анти Тяло преди 1 година
Зеленка, незнам руснаците ама при нас взема да става непоносимо....айде да приключва сериала в главата ти а?
45
5
 
32
 
! Отговори
До113 преди 1 година
Отговора е ясен, така е защото синът му хънтър Байдън е акционер в Украинския газопровод. Ако бяха пусна ли СП2 загубите на Украинския щеше да се измерват в десетки милиарди
44
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 103Само ми кажи каква му е работа на Байдън да определя един газопровод за политически и спирането му на хиляди мили от САЩ!!!!! Да не е защото е поставил под зависимост една държава и газопровода я заобикаля? И не може да изнудва Русия?
43
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 103След войната 2008 за Южна Осетия Русия да е посегнала на Грузия? Грузинците осъдиха ли президента си предизвикал войната? Къде избяга от грузинското правосъдие президента Сакаашвили? В Украйнааааа! Защо ли? Каза ли 2007 Путин, дайте да си стоим в границите от края на Студената война и да не си разширяваме военното си присъствие? Каза! Е, кой го наруши и защо! Какво правят САЩ в Ирак и Сирия? Някой да ги е канил? Май не граничат със САЩ и няма американско население в тях?
42
5
 
13
 
! Отговори
ТЪп преди 1 година
А аз мислех че задачата на един управник е да запази народа си и да мисли за неговото добруване.
41
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То бе ясно от самото начало! Да се изтощава военно и икономически, и очерня Русия. Това заповядаха тези, дето туриха Байдън за президент. Русия и Китай пречат на американците да нахлуват в която си искат държава и да правят каквото си искат. Промениха Иран, Афганистан и Ирак от светски, в ислямски режими. Добре, че маршал Сиси спаси Египет от "арабската пролет" начело с "Мюсюлмански братя". Либия и Украйна нямаха този късмет. Нищо и сега не е късно.
40
4
 
27
 
! Отговори
до 103 преди 1 година
Това с войната уж за независимост е прах в очите. Украйна в никакъв случай няма да бъдат независими дори да спечелят войната. Нали виждаш, че са тотално зависими от САЩ? Как точно се борят за независимост, че са готови да умират във война с руснаците като от една зависимост преминават към друга. Уж било за свобода, ама май е за интереси.
39
4
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Интересно, защо на стената на плача в град Йерусалим, групи ортодоксални юдеи всеки ден отпращат ревностни, верижни молитви Бог да подкрепи успеха на Путин и на руснаците в тази война? А нашите медии, по този въпрос - упорито мълчат ли мълчат...
38
5
 
19
 
! Отговори
друга песен запяха преди 1 година
Не беше ли задачата им да си върнат всяко окупирано кътче украинска земя, или приоритетите се менят според реалните възможности?
37
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-после си го каза в прав текст. Целта ни е каквото са ни казали краварите, а то е да се бием до последния украинец, защото господарите имат нужда от това.
36
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И като се предаде и подари на раишстите половин Украйна, после какво? След някоя и друга година ще е следващата война за останалата част. После Молдава. После Казахстан... Щото всички клякат и се предават, така ли? На зло куче - зъл прът. А раишcтите които не се изтеглят - ще бъдат избити. Над 1000 офицера и 20тина висши генерала са изтръшкани. Що да не ги направят 10000 офицера и 200 000 руски войника? Вече е ясно, че са там да мрът.
35
7
 
28
 
! Отговори
Другарят Путин преди 1 година
Предайте се или ще бъдете унищожени!
34
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шут, предавй се и давай половината Украина на Русия и да свършва войната.Само пилиш купона!И даваш невинни мжертви.Ясно е, че губиш и нато и мато и краварите няма да ти помогнат.
33
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-доброто реално решение за Украйна е военен преврат, сваляне на Зеленски и подписване на мирен договор с Русия. В момента Русия има полза от продължаването на този конфликт през зимата, защото от това Европа (която подкрепя Украйна), ще загуби много повече финансово, отколкото Русия. А Украйна бих казал, че ще фалира ... но тя реално вече фалира след като не успя да плати няколко държавни дълга. От тук нататък все по-трудно ще се намират кредитори за украинците.
32
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според много от коментиращите тук добрият президент е този който веднага се предава когато съседна страна нападне неговата за да няма жертви. Излиза че през 1941 г. съветското ръководство са предатели защото вместо да се предадат веднага на Хитлер те се съпротивляваха и дадоха 26 мил. жертви.
31
20
 
7
 
! Отговори
до 95 преди 1 година
Това ли е новата опорка, че украинците били искали да стигат до москва? Това никога не е казвано, освен в мечите на някои тука пишещи. САЩ също така не доставят наистина сериозните ракети в Украйна за да не ги пратят до москва. А те литнат ли - ще стигнат до кътдето са пуснати, руснаците не могат да се препазят. Справка - Москва, кораба де ;), летищата в кримския п-в и десетките складове с оръжия, дето вече ги няма.