Руската армия нанася масирани удари по всички фронтове в Украйна

От Кремъл обвиниха Киев в изтезания и малтретиране на цивилни
13 сеп 2022 17:00, Елка Василева
487
Руската армия нанася масирани удари по всички фронтове в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Руските въоръжени сили обявиха днес, че нанасят "масирани удари" срещу украинските сили по всички фронтове, предаде Франс прес.

Още по темата
От Кремъл също така обвиниха Киев в изтезания и малтретиране на цивилни във всички възвърнати през последните дни територии.

"Въздушните и ракетни сили на Русия, заедно с нашата артилерия, осъществяват масирани удари срещу военните формирования на украинската армия във всички зони на бойни действия", посочи военното министерство в дневния си отчет.

Оттам се споменава и за обстрел близо до градовете Славянск, Константиновка и Бахмут в Източна Украйна, южните Николаевска и Запорожска области, както и в град Харков на североизток, където украинската армия води мощна контраофанзива, която принуди руските части да се изтеглят от почти цялата област.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков от своя страна обвини украинските сили за извършването на "изтезания" и други престъпления срещу жителите във възвърнатите окупирани от руската армия територии през последните дни. "Разполагаме с информация за многобройни наказателни действия срещу жителите в Харковска област - случаи на измъчвани и малтретирани хора", заяви Песков пред журналисти, като добави, че "това е отвратително".

Украйна обяви вчера, че си е върнала територия от около шест хиляди квадратни километри по всички фронтове благодарение на контраофанзивата си, която започна в началото на септември.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


487
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
22
 
31
 
! Отговори
До Магелан преди 1 година
Аз пък се чудя, защо Бай Дън а САЩ със цяла западна Европа не се спрат да превземат държави скрити под мантията "демокрация". Нито са демократични, нито етични. Пример от вчера. Бай Дрън, искал от ОПЕК да увеличи производството на нефт. Че какъв е той да се бърка във вътрешните работи на държавите съставляващи ОПЕК. Според мен никакъв ама се бърка. Така че преди да пишеш помисли и ще разбереш че всички големи държави в един или друг смисъл са агерсори. Да живее България.
302
38
 
28
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Руската армия нанася масирани удари по всички ..... детски градини,ясли,училища болници жилищни сгради и т . н. .Слава Вам Руские боевики - бояршчики.
301
13
 
22
 
! Отговори
КОКО преди 1 година
Не разбирам защо се страхуваме от Путин? Според редица квалитетни разузнавания до 2 седмици ще му свършат ракетите и тогава става "безопасна игла" Защо се страхуваме го сравняваме с Хитлер? Или данните са грешни или така ни харесва -просто да мразим някого.
300
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При тия бясни стрелби скоро ша им свърши барута! Пяна им тече от устата! Бясни са!
299
52
 
44
 
! Отговори
Магелан преди 1 година
Чета и не мога да повярвам на очите си?Как все още има българи русофилчета който не могат или не искат да разберат че психясало джудже е по опасно за света от Хитлер и Сталин взети заедно.Никой не може да предвиди какво става в русата му пиянска главица дали няма да натисне бутоните на ядрените ракети и както видяхме започна да обстрелва З.А.Ц и се наложи украйнците да я спрат цялата!
298
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-жо Василева, фронтът е само един: рашъните срещу съюзниците Украйна-НАТО, а той има участъци, в които се водят военните действия.
297
13
 
26
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Анонимник-391- Ти за Раковски ,Ботев,Стоянов... чувал ли си?А знаеш ли случайно какво са писали за твоята Русия? Щом за теб Левски,Ботев,Ракповски,З.Стоянов,Стамболов ... са "фашисти"(понеже не са обичали въобще твоята Русия), "за ампутация на мозъка" аз повече за твоето душевно състояние и умствено рзвитие - недочел, не мога да коментирам! ПРЕДАТЕЛИТЕ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА ГИ РАЗСТРЕЛВАТ- ДАЖЕ И В РУСИЯ!А ТИ АНОНИМНИК 391- ТИ СИ ПРЕДАТЕЛ!
296
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чак не мога да повярвам на заглавието. Какво им е станало на днес.бг, та са започнали да пишат истини?
295
26
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 375 Украинския народ страда заради режима в Киев, който ги продава за пушчено месо върху което Русия да си хаби арсенала. Няма как да виниш Русия за действията на една престъпна банда от неонацисти, която взе властта с убийства и веднага реши да направи Украйна враг на Русия. А Русия просто отговаря реципрочно. И да, биха могли да елиминират режима в Киев лесно, но това са заменими пионки, руснаците ще пречистят щателно, за да може най после да има мир и развитие в тая изпаднала държава...
294
26
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изпаднал руски фашист ако не знаете какво е,гледайте в тубата Пушилин как бяга от Украйна.
293
12
 
19
 
! Отговори
морф и тату преди 1 година
нас не дагонят нас не дагонят
292
30
 
26
 
! Отговори
void преди 1 година
Русия героично отстъпва докато демотивираната украинска армия панически я преследва и пленява в хода на специалната операция по демилитаризиране на руската армия в Украйна.
291
38
 
30
 
! Отговори
375 преди 1 година
Не се прави, че ти пука за цивилните в Украйна. Правиш се на неутрален или кво на "обективен". Жалка работа, украинският народ страда заради руската агресия, не заради запада. И не ми казвай, че путин е нямало какво друго да направи, защото комплексираният джуджак извършва военни престъпления - никаква специална операция не е това, унищожават се целенасочено цивилна инфраструктура и обекти - електроцентали, пътища, болници, цели градове и села са срутени, а милиони украинци са прокудени
290
14
 
22
 
! Отговори
АЛЕЛЕУПЛАШИХСА! преди 1 година
"Руските въоръжени сили обявиха днес, че нанасят "масирани удари" срещу украинските сили по всички фронтове, предаде Франс прес." Ааааааа, обявихааа! Обявиха руските разоръжени сили, че се канят да нанасят удари? Ше гръмне топчето хорааа! Да са не плашат женорята и дечурлигата, оти че пукне топчето брееее!!!
289
13
 
23
 
! Отговори
Чухунолеяр преди 1 година
И по тази причина всички разведки и командирски състав са изтеглени от Крим. Това е новата тактика на Путин и по-бедната му инициатива.
288
10
 
7
 
! Отговори
Toни преди 1 година
До АлооКазал мръсния слуга на Русия
287
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стрикер каквото и да значи това минус от мен, макар че не ти се хваща.
286
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците сърдити че украинците се бият :) Еми много ясно че ще се бия . Кво искат руснаците ? Те да ги нападат а укрите да не им го връщат . Война като на война . Да са стягат а не да са сърдят.
285
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много лоши хора сме ние българите - това ни е основния проблем.
284
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Фг от мене плюс за теб, не знам защо не излиза на екрана.