Боян Чуков: Няма пробив на украинската армия

Информацията за войната в Украйна не идвала от експерти
15 сеп 2022 16:08, Петя Славова
375
Боян Чуков: Няма пробив на украинската армия
Снимка: БГНЕС

Отстъпва ли руската страна, коментира пред БНР геополитическият анализатор Боян Чуков.

"По-голямата част от информацията за войната в Украйна не идва от експертна общност и не говоря само за руската експертна общност", обясни той.

"На Запад има много сериозни анализатори. Говоря за американци, британци, французи. Този, който следи внимателно това, което те говорят, отдавна е прочел, че американският експерт Лари Джоунс заяви, че руското отстъпление е планирано преди украинската атака. Александър Меркурис, който също е един много известен анализатор, преди един месец обяви, че руснаците се изтеглят".

Още по темата

Имаше и съобщения, че 10-годишни деца, нареждащи се за хуманитарна помощ разказват на опашката как се очаква атака на украинската армия.

Според геополитическият анализатор, няма пробив на украинската армия.

"Всичко това е очаквано, защото украинският пробив е стигнал дотам, докъдето руснаците предварително са се оттеглили, тоест няма някакви страхотни и сериозни боеве", добави той.

Чуков обясни, че Вашингтон пост публикувал анализ, в който военен анализатор съобщил колко тежки са загубите на Русия, нещо много сериозно, но други журналисти от същото издание правят отделно разследване и всъщност руските загуби се оказват много по-малко.

"Голямото фиаско са претърпели украинските войски, а не руснаците", смята Чуков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
25
 
18
 
! Отговори
Македонец преди 1 година
Тоя е проституиращ руzки мужик на бг заплата какво да го коментира човек- тоновете изоставена Z техника говорят сами за себе си, какво бягане е било руското " отстъпление", а САЩ вчера отпуснаха нов пакет военна помощ за ВСУ! СЛАВА на Героите!
249
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам дали украйнците настъпват или руснаците отстъпват, но Родопите са 18 000 кв.км. Доколкото разбрах Украйна си е възвърнала 6000 кв.км. т.е. територия равна на 1/3 от Родопите. Това за Украйна означава 1% от нейната цяла територия, понеже Украйна е към 600 000 кв.км. Дали отвоюваните обратно територии са много или малко преценете сами.
248
12
 
6
 
! Отговори
Кон преди 1 година
За лъжецът тук: "Кат' Русия няма втора, тъй велика на света, тя е нашата опора, тя е наш'та висота" - Иван Вазов. Всичките споменавани тук са учили в Русия.
247
15
 
9
 
! Отговори
Сс1312 преди 1 година
Боли ли ,боли ли?*** ,слушах го по БНР при ония ***.ал Вологин, много жалки създания и чак в националния ефир говорят ,колуни ....
246
5
 
9
 
! Отговори
бай Грую преди 1 година
Този Чуков военен експерт ли е?
245
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно пък Чуков щезнае в кои армии им "пробив",и в кои няма. Вашингтон поуст и сам мпга да си го прочета.
244
6
 
15
 
! Отговори
Freedom преди 1 година
До Стар чвор: "О, руси, о, братя славянски,защо сте вий тука? Защо стедошли на полята балканскинемили, неканени гости?Желали би вас възхитенида срещнем со сълзи и с китки...Но идете вий настървени,на грозни зовете ни битки!"(Иван Вазов, из "На руските воини", 1916 г.)
243
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анализатор: Не е лошо да прочетеш и стихотворението на Иван Вазов посветено на руското нападение над България по време на ПСВ ! Изобщо не ги е обичал :) Също както ЛЕВСКИ И БОТЕВ и избщо всички наши възрожденциса мразели русия !
242
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето още едно фиаско - https://youtu.be/wTBNA1JrzHk
241
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАКТО КАЗАХ ДОСТА ОТДАВНА - НИЩО ОСОБЕНО. БОЕВЕ С МЕСТНО ТАКТИЧЕСКО ЗНАЧЕНИЕ. НЕ РЕШАВАТ НИТО ОПЕРАТИВНИ, НИТО СТРАТЕГИЧЕСКИ ЦЕЛИ НА ВОЙНАТА !!!...
240
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
има бягство на руската армия
239
3
 
10
 
! Отговори
Чемодан Вокзал Маскв преди 1 година
4 хилядник, дами и господа!? Къде е пробития ДАНС!??
238
3
 
11
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 291 (Стар чвор) Иван Вазов е писал романа "Под игото" в Одеса.Тогава е било царска Русия, затова и Вазов се пише русофил.На днешните украинци са им викали руснаци, а на днешните руснаци - московци! Само казвам.
237
3
 
7
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 295 "Братя са, но според осведомени не могат да се траят и от години не си приказват" Нормално! Това обяснява защо руснаци нападат и убиват украинци! Братя са, но не се понасят.Това отговаря на настойчивите въпроси на русофили ако ми дадат Калашник ще се бия ли срещу руснаци.Първо не са ми братя (за разлика от македонци и сърби), и второ, който влезе в дома ми с меч, от меч ще умре - Руска народна поговорка!!!
236
9
 
8
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Бе какви чукове го бият по главата пак тоя Чуков бе???Нали всичко вече виждам бе, Чykyндypoв! Тоя чукча явно си мисли че живее в 1945 година, а не 2022 година, когато вече имаме интернет и youtube, а не разчитаме на Deutsche Wochenschau!А, да! Освен това гледаме и сателитните военни фотографски изображения на терена.Аз лично видях, че руската армия вече държи само едно НЮНЮ от територията на Украйна!!!Остана главно Крим!!!
235
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чета коментарите, някои бъркат този тука Боян Чуков с арабиста Владимир Чуков. Братя са, но според осведомени не могат да се траят и от години не си приказват
234
12
 
5
 
! Отговори
Стар чвор преди 1 година
Руският Цар е на земята най велик,над всички прьвРуснаците са наши братя,наша пльт и кръв.Иван Вазов
233
17
 
10
 
! Отговори
Стар чвор преди 1 година
Победа РусияНие сме една кръв и вяра с Русия
232
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И като се оттеглиха, планирано ли беше да изоставят стотици машини и тонове боеприпаси? Да не би да беше акт на добра воля? Хаха
231
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
4000