Боян Чуков: Няма пробив на украинската армия

Информацията за войната в Украйна не идвала от експерти
15 сеп 2022 16:08, Петя Славова
375
Боян Чуков: Няма пробив на украинската армия
Снимка: БГНЕС

Отстъпва ли руската страна, коментира пред БНР геополитическият анализатор Боян Чуков.

"По-голямата част от информацията за войната в Украйна не идва от експертна общност и не говоря само за руската експертна общност", обясни той.

"На Запад има много сериозни анализатори. Говоря за американци, британци, французи. Този, който следи внимателно това, което те говорят, отдавна е прочел, че американският експерт Лари Джоунс заяви, че руското отстъпление е планирано преди украинската атака. Александър Меркурис, който също е един много известен анализатор, преди един месец обяви, че руснаците се изтеглят".

Още по темата

Имаше и съобщения, че 10-годишни деца, нареждащи се за хуманитарна помощ разказват на опашката как се очаква атака на украинската армия.

Според геополитическият анализатор, няма пробив на украинската армия.

"Всичко това е очаквано, защото украинският пробив е стигнал дотам, докъдето руснаците предварително са се оттеглили, тоест няма някакви страхотни и сериозни боеве", добави той.

Чуков обясни, че Вашингтон пост публикувал анализ, в който военен анализатор съобщил колко тежки са загубите на Русия, нещо много сериозно, но други журналисти от същото издание правят отделно разследване и всъщност руските загуби се оказват много по-малко.

"Голямото фиаско са претърпели украинските войски, а не руснаците", смята Чуков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
9
 
30
 
! Отговори
4 000-ник преди 1 година
Прав е Чуков. Няма никакъв пробив! Има организирано прегрупиране на руските сили за специално военно отстъпление. Позивната им била ,,Нас не догонят!"...
209
18
 
21
 
! Отговори
СВОЙ преди 1 година
До Анонимен 254.Аз,ще ти обясня защо.8 г Укрите под контрола на господарите си от САЩ,готвяха укрепени райони с подземия,окопи и складиране боеприпаси.Хероите укри се криеха в окопите и за да бъдат унищожени,Руснаците трябваха да загубат много хора.Затова стъпка по стъпка Руските войски смеляха едно по едно тези укрепрайони.Сега сле масоват мобилизация и огромна доставка на оръжие,това което правят Укрите е смешно.
208
33
 
25
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Тоя Чуков смъди на русофилистик.Планирано са отстъпили по чехли с крадени коли и зарязвайки си техниката.То бива руски ***,безсрамни ,предателски,тоя и България ще предаде за шепа рибли
207
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чуков е много убедителен и направо ни отвори очите. Но има един логичен въпрос, на който аз нямам отговор и съм много объркан.Бих желал Чуков да ни обясни - Защо руснаците отидоха толкова трудно до там и после доброволно толкова бързо се върнаха
206
22
 
26
 
! Отговори
СВОЙ преди 1 година
Четах коментара на някой си отворко,че в тубата имало клипове на масово сдали се Руснаци.Има на 8 руснака и на двама,на които не се вижда лицето .Много масово,няма що.А истината е съвсем друга,Укрите понасят огромни загуби,въпреки 4кратното си превъзходство във жива сила,въпреки милярдите и безкрайно много оръжия дадени от запада,те не са направили почти нищо.Това може да се дължи на едно,много,мно големи загуби.Те самите си признаха за по 200-300 на ден.Умножи ги по 3 и ще получиш по реалната ц
205
9
 
25
 
! Отговори
Фариарт преди 1 година
Русия не е загубила нищо, тя само го е по издухала с наслада. Чуков може веднага да ви го потвърди, стига само да му се плати. Няма да ползвам епитети. Няма да е културно
204
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имах един съученик в гимназията, на когото 10-11 клас нещо изведнъж му прещрака в главата - май нещо наследствено. Та, същия излизаше на червено и пресичаше оживено софийско кръстовище, а ние отзад му крещяхме: "Момчиле, внимавай, има коли!", а той ни крещеше: "Няма коли!". Та, така и тоя...
203
23
 
24
 
! Отговори
??? преди 1 година
Загубите са главно за Украйна..................за Русия също,но в по-малка степен!!Кой печели от тая война???Единствено западните политици, професори, анализатори и масони (в Лондон, Париж, Вашингтон и Брюксел).............тяхна стара мечта е да видят Русия слаба и разпадаща се.................но това няма да стане толкова бързо и лесно!!!
202
7
 
20
 
! Отговори
Пецков преди 1 година
Так точно,ВС на РФ не отстъпва, ВС на РФ денацифицира, демитализира и се прегрупира. ВС на РФ ако иска за три дня щеше да уничтожи ВСУ, ама нехочет. Знайте ли что модерное отужие ест РФ, на мутфильми снимали много раз. Браво Боба, заработил 5000 рублей.
201
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То сигурно са планирали и предалите се руски войници
200
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иска ти се да продължиш да получаваш хонорарите си, но скоро ще секнат.При война хората си възстановяват разрушените сгради, а при нас само се краде и унищожава, без война.Национален предател си ти другарю!
199
8
 
22
 
! Отговори
асд преди 1 година
Този вони на 4000-ник от километри!
198
17
 
45
 
! Отговори
Ето преди 1 година
Русия това, Русия, онова, Русия пръц, Русия Тръц! Трябва и акъл, не става само с танкове и бомби, видяхме колко акъл имат, и танковете видяхме.
197
10
 
31
 
! Отговори
Миро преди 1 година
От киев защо отстъпиха, предварително ли го бяха планирали (жест на добра воля) или някой ги отблъсна и не успяха да завладеят града?
196
9
 
43
 
! Отговори
Миро преди 1 година
Руската армия предварително, планирала кога ще отстъпи, тук е въпроса ЗАЩО отстъпва, нали се бие с Украйна, най-вероятно има връзка, украинците ли са принудили руската армия предварително да планира да отстъпи или руснаците просто са решили да се разходят да си наберат ябълки?Г-н Чуков и за чук не ставате!
195
6
 
19
 
! Отговори
Не не рушлямистан преди 1 година
никога не отстъпва ,само се прегупирва на 50км от Украйна
194
8
 
28
 
! Отговори
Ти първо каза преди 1 година
че войната ще приключи докъм юли-август с Руски успех,ся ко стана,много непредвидени ситуации и анализа отиде по дяволите. Ми тогава ко си ги говориш,другарю?
193
16
 
15
 
! Отговори
Toни преди 1 година
До Анонимен 230Голям експерт.Абе как така разбирате всичко от руското въоръжаване,тактика и прочие а в България-една мирна страна -не можете да оправите собственият си живот и драпате Путин да победи та белким после ви оправи.Ама ще ви оправи-в това поне съм сигурен и сме на едно мнение.
192
9
 
35
 
! Отговори
Чукча преди 1 година
Да бе, много са хитри мужиците, отстъпват на изток за да обиколят земното кълбо и да изненадат украинците от запад.
191
15
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставаше и този комунист да си признае.Руснаците славно отстъпват докато украинците панически ги гонят.