Експерт след думите на Путин: Очаквам още по-ожесточена война

Промишлената база на Русия преминава във военно положение
21 сеп 2022 11:50, Елка Василева
38
Експерт след думите на Путин: Очаквам още по-ожесточена война
Снимка: архив, БГНЕС

"Ще бъдат взимани в армията основно бивши офицери и хора, които са свързани с руската армия. Това означава продължаване на военните действия на украинска територия с още по-голяма интензивност". Това заяви бившият заместник-министър на отбраната Йордан Божилов по повод частичната военна мобилизация в Русия, обявена от президента Владимир Путин.

Още по темата
„Това, което още обяви Путин, е преминаването на промишлената база на Русия във военно положение. Иска се производство на повече оръжия. Очаквам още по-ожесточена война оттук нататък“, добави Божилов пред bTV.

Божилов каза още, че Русия се готви да признае за част от своята територия вече завзетите Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област.  

„Няколко пъти Путин реферира, че притежава ядрено оръжие и обяви, че ще бъдат използвани всички сили не само срещу „нацистите“ (както той определя правителство в Украйна), но и срещу всички други сили, които биха посмели да се противопоставят на руската армия и да застрашат руски територии“, добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
6
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Мнооого паника, тия референдуми и свикването на запасни направо им разказаха играта на неонацистите в Европа
27
12
 
5
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Мдаааа... Пещеризацията на Русия върви гладко според плановете на Путин.Неандерталец с ядрени ракети!!!
26
3
 
25
 
! Отговори
Бачо Киро преди 1 година
Война нямаше да има ако бяха спазвани Минските споразумения,а гарант за тях бяха Франция и Германия.
25
2
 
5
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
БОЖИЛОВ РАЗБИРА САМО КАК ДА ВЗЕМА КОМИСИОННИ ОТ ПОРЪЧКИ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА - ЗА ТОЛКОВА ГОДИНИ НЕ ЗНАЕХ, ЧЕ РАЗБИРА ОТ ВОЕННА ПРОМИШЛЕНОСТ, ВОЙНИ И ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ - ЯВНО Е АВТОРИТЕТ, А ВСИЧКИ ГО МИСЛЯТ ЗА ОБИКНОВЕН ЧИНОВНИК РУШВЕТАДЖИЯ.
24
5
 
23
 
! Отговори
Не на войната преди 1 година
и какъв е смисъла на всичко това? тжва не е мач, това е война. Истинските хора трабва да притискат и от двете страни управниците да спрат войната. Няма значение кой е прав. Да сядат и да преговарят. Западът да се стегне молко и да мисли трезво, Путин не е Кадафи и Осама. Зад него стоят руските олигарси. Ако не е Путин ще е друг.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз пък очаквам *** да се откажат от бизнеса с оръжията, пропагандата, отвличания, органи, убийства, корупцията да се стопи и да настъпи световен мир, след което ще дойдат и космическите ни съседи и т.н. както си му е реда
22
16
 
19
 
! Отговори
Да смени акцента преди 1 година
Това с мобилизацията добре,но Путин да се поучи от операцията на САЩ и НАТО в Косово и Сърбия. Там САЩ отначало търсеха и удряха предимно военни обекти,но след месец време видяха,че само са почесали сръбската армия. Тогава смениха парадигмата - масови удари по цялостната инфраструктура на сръбската държава. За два месеца и нещо бяха на път да счупят държавата и сълбите се предадоха.
21
39
 
32
 
! Отговори
Този твърдо е решил преди 1 година
Да си чупи главата!Жалко,че ще повлече цяла една държава след себе си....
20
44
 
46
 
! Отговори
Дон преди 1 година
Бой по тъпите европейски тикви,улигофренясана ЕВРОПА със жалките и смешни ценности!!!
19
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виж този "Корнет" на снимката. Никога не пропуска бендеро-нацистки танкове, БТР-и, артилерийски батареи и укрепрайони.
18
39
 
47
 
! Отговори
СлаваНаПутин! преди 1 година
Ако искаме в обозримо бъдеще да бъдат сразени и изпепелени двата бастиона на световния тероризъм и колониализъм - ФАЩ и Англия, всеки разумен, интелигентен, уважаващ себе си и обичащ Родината си българин трябва да даде своя принос за това. Началото беше поставено от Путин.Краят зависи от нашата съвест ,отношение и принос.Като начало, чрез Референдум трябва да изгоним краварете-колонизатори и терористи от военните бази на територията на страната ни.После съд за българоубийците-предатели.
17
2
 
7
 
! Отговори
До Българин преди 1 година
Лозунгар
16
2
 
12
 
! Отговори
999 преди 1 година
До сметки без кръчмар__ От това,което сте написали следва,че печеливши от войната в Украина са ВПК и техните акционери.Считам,че всички останали сме губещи.
15
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България неутралитет!
14
16
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Много ГРУЗ 200 ще пътува за матушката!
13
40
 
31
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Русофилите трябва ясно да разберат, че защитавайки фашистка Русия поемат лична отговорност за престъпленията извършвани от Путин и армията му в Украйна. Подкpeпяйки Путин, те подкрепят yбийството на ykpaински деца и тяхната кръв ще бъде по ръцете ти! Подкpeпяйки Русия, те подкрепят държава агресор и терорист, чияmо армия върши геноцид и военни престъпления! Оm mях зависи дали ще сmанат съyчасmници на агресори и yбийци!
12
31
 
33
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 година
Това с мобилизациятс беше ясно че ще се случи. Неизбежно беше. А сега с 300 хиляди свежи попълнения, Зеленото шмъркало може да си изяде Хаймарсите. Нищо няма му помогне срещу тази сила вече. Ще се буди посред нощ с крясъци Абе къде е батко бе?;)) Демек Бай Дън.
11
20
 
29
 
! Отговори
Сметки без кръчмар преди 1 година
Обединеният Запад ще избълва повече оръжия за украинците, отколкото Путин е в състояние да произведе.
10
15
 
19
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До Делфийският оракулКасапницата ще продължи с обновена интензивност, след като "елитната" руска армия почна да сгъва и да отстъпва.
9
22
 
37
 
! Отговори
The Gambler преди 1 година
Путин залага като отчаян комарджия: Или всичко, или НИЩО, по вероятно НИЩО, което със сигурност ще струва живота му.