Москва обявява още днес резултатите от „референдумите“ в Украйна

Очаква се в петък Путин да подпише за присъединяване на 4 области
27 сеп 2022 08:40, Елка Василева
57
Москва обявява още днес резултатите от „референдумите“ в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Сражения съпътстват последния ден, в който в окупираните от Русия украински територии се провеждат така наречените референдуми за присъединяване към Руската федерация. Очаква се Москва да обяви резултатите още днес.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи в късното си видеообръщение, че Киев изготвя проект за Специален международен трибунал за руските военни престъпления, предаде БНР.

Още по темата
Днес е последният ден от така наречените "референдуми" в украинските области Херсон, Луганск, Донецк и Запорожие, които съставляват около 15 процента от Украйна. Нито една от областите не е напълно под контрола на Москва.

Резултатите вероятно ще бъдат обявени още днес, а утре Държавната Дума ще премине към обсъждане на анексията на окупираните украински територии, съобщава РИА Новости. В петък се очаква президентът Владимир Путин да произнесе официална реч и да подпише анекс за присъединяването на областите.

Киев и Западът отхвърлиха допитванията като измама и заявиха, че няма да признаят резултатите.

За сблъсъци съобщават информационните агенции в района на Харков, фокусът на украинската контраофанзива този месец. Украинските сили продължават опитите за изваждане от строя на четири моста и и така да прекъснат линиите за доставки на руската армия на юг. Южното командване на украинските въоръжени сили съобщи рано тази сутрин, че контранастъплението в Херсон е довело до загуби на противника от шест танка, пет гаубици, три зенитни установки и 14 бронирани машини. Загинали са 77 военнослужещи.

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че регионът на Донецк на изток остава основен стратегически приоритет на неговата страна. В късното си видеообръщение той съобщи още, че Киев изготвя проект за Специален международен трибунал за руските военни престъпления. Проектът е бил представен пред посланиците на 30 партньорски държави.

"Трудността да се преследва Русия за това престъпление е, че съществуващите международни правни инструменти не са достатъчни. Затова е необходимо да се създаде специален международен трибунал. И ние работим по този проект с педантично внимание към детайла. Нямам съмнение, че този съд ще бъде създаден. И всички, които започнаха престъпната война срещу Украйна и свободата в Европа, ще бъдат подведени под отговорност", каза Зеленски.

Според данни на руски опозиционни медии над 260 000 мъже са напуснали Русия, след като президентът Владимир Путин обяви частична военна мобилизация. Опашките в посока Грузия са достигнали над 3000 автомобила и се е чакало две денонощия за преминаване на границата, информират руски държавни медии.

Властите във Финландия съобщиха, че в почивните дни в страната са влезли 17 000 руснаци - два пъти повече от предишния уикенд. В Кремъл признаха, че се допускат грешки в мобилизацията, включително връчване на повиквателни заповеди на мъже без военен опит или със социален статут, който ги освобождава от военна служба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
18
 
7
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Ха-ха-ха, можехте да ги обявите още миналия месец и без да ги правите, съветски каппути.
20
22
 
8
 
! Отговори
жалко за рускините преди 1 година
Адолф Путин затъва все по дълбоко! Руските стават нация тотално изолирана от света. Вече ивдия и Китай не подкрепят ядреното джудже. Ядрената война ще засегне и Китай като руски съсед!
19
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бърза джуджето не му остава много време на власт, а може би и живот
18
1
 
16
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Путин вече каза какво ще направи..в обръщението си! Интересно е, Запада какво ще направи. Ако нищо както сига м.. жална на Украйна!
17
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски каза, че украинците са принудени да грасуват с пистолет на челото, затова обяви затвор до 15 години за всеки украинец който гласува с пистолет на челото..Напълно логично нали?
16
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Референдума е пародия но не там е въпроса... след като го признаят и се анексират тези територии е много интересно какво ще направи Русия след като Украйна ще продължи да атакува в тези уж вече руски области. Какъв ще е ефекта от анекса е въпроса !
15
4
 
16
 
! Отговори
До Моше преди 1 година
Пропусна Хаваи, който също е анексиран от САЩ- съсем легално позбира се!
14
4
 
18
 
! Отговори
Моше преди 1 година
Сигурен съм че резултатите от референдума ще са че поне 99% от новозавладените територии искат да са част от мамаша Раша.НОРМАЛНО Е. Те и в Крим така "поискаха" НО, то си е в реда на нещата. Как мислите че е приключил референдума за присъединяване на остров Гуам който САЩ анексираха след ВСВ? Пълно мнозинство. Щото недоволните не доживяха националните празненства. А в Панама? А Гренада? А в другите НАД 60 страни по света където САЩ въведе "демокрация" с мирни бомбандировки? Ама САЩ са ДОБРИИИИ
13
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Референдумите" са нелегитимни... Никоя държава не ги признава.
12
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма никакви "референдуми". Путин е патологичен лъжец и масов убиец на руснаци и украинци.
11
2
 
8
 
! Отговори
Patrick Lancaster преди 1 година
Има видио на живо от всички области как се гласува в тубата Patrick Lancaster. Имаше даже един немски наблюдател но в Гермяния го уволниха затова че е отишъл като частно лице да наблюдава..
10
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз също не ги признавам за законни тези "референдуми"...
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласуват само тези които са за Русия. Тези които са за оставането в Украйна не ходят изобщо да гласуват защото Зеленски каза до не участват,че ги очаква до 15 години затвор! Затова резултатите ще са 100% за Русия даже без фалшификация..
8
15
 
6
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Голям ПРАЗ, *** джудже пак ще загуби войната
7
8
 
7
 
! Отговори
? преди 1 година
След като 90% от жителите са избягали от войната, липсата на ток, вода, топлина, лекарства, болници и тн.Останалите са използвани да забранят диктатурата на Путин.И тук гласувахме по времена Комунизма. Все пак бяхме Народна Република а КНДР са дори Народно Демократична. Изборите са ни в кръвта:)
6
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избирателната активност е по-висока от хората които реално са останали да живеят в тези области. Например в Северодонецк бяха останали около 10% от населението когато руснаците го окупираха. Останалите 90% се изнесоха предимно на запад. Особено абсурдно е в Донецка област която е 1/3 под контрола на Украйна и очевидно никой в градове като Краматорск или Славянск там на никакъв референдум не гласува. Столицата и най-голям град на Запорожка Област - град Запорожие също е под украински контрол.
5
14
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Тези резултати са с нулево значение.Зеленски вече обяви,че т.нар. референдум не го интересува и че окупаторът ще бъде изритан от Украйна.
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези "резултати" са без никакво значение.
3
11
 
18
 
! Отговори
Хохохо преди 1 година
Все едно ние да признаем *** като Българска партия. Е нема как да стане!!!
2
13
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааа, че те "резултатите" ги обявиха още миналия понеделник :))))))))))))))))))))) Това ако е референдум, аз съм извънземен :))))))))))))))))))))))))))))