Руската ядрена подводница се е активизирала

НАТО е изпратила разузнавателна нота до членките си
2 окт 2022 21:20, Нели Христова
152
Руската ядрена подводница се е активизирала
Снимка: БГНЕС

НАТО изпрати разузнавателна нота до своите страни членки, предупреждаваща за мобилизирането на руската ядрена подводница "К-329 Белгород", носеща ядрената ракета "Посейдон", известна още като "Оръжието на Апокалипсиса", съобщава в неделя италианският ежедневник "La Repubblica".

Новата подводница беше пусната във вода през юли. Сега се съобщава, че е потопена в арктически води след възможното й участие в саботажа на газопроводите "Северен поток", според няколко неофициални източника.

Още по темата

НАТО се опасява, че мисията му сега е да тества суперторпедото "Посейдон" - снаряд, способен да измине до 10 000 километра под вода и след това да експлодира близо до брега, за да предизвика радиоактивно цунами.

Ядреното торпедо беше представено през 2018 г. от Русия като начин за гарантиране на руското военно надмощие, въпреки че ядрени експерти твърдяха, че същият ефект може да бъде постигнат с междуконтинентална ракета като тези в експлоатация от 60-те години на миналия век.

Съединените щати са активирали сателитната мрежа за проследяване на торпеда, която се възползва от високата топлина, отделяна от снарядите, когато са активирани. Но те не могат да ги открият под морето.

"Белгород" е дълъг 184 метра и широк 15 метра и може да се движи с около 60 километра в час под вода. Смята се, че може да издържи до 120 дни, без да се налага да се връща на повърхността.

Сред арсенала му е суперторпедото "Посейдон", 24-метров снаряд, способен да носи ядрена бойна глава от около два мегатона. "Това е напълно нов тип оръжие, което ще принуди западните военноморски сили да променят плановете си и да разработят нови мерки за противодействие", казна експертът Х. И. Сътън, според La Reppubblica.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Намислете си цифров наследник. Ако остане такава възможност .
63
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
москва е на дъното скоро и единствената им подводница
62
16
 
24
 
! Отговори
Хахах преди 1 година
Удри чичо Володя. Стига си ги чакал. Удри и д а се свършва. То както се вижда явно сте се разбрали с байдън ако не може да разделите Европа да я унищожите. И двамата добре се справяте. Сега да чакаме да подпалят Косово- Сърбия, че да пламнат Балканите като хората.
61
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хахаха такива публикации само поддържат бодрият дух на русофилите.А иначе видяхме нагледно колко струва прословутата руска армия крепяща се само на пропаганда и лъжи.
60
19
 
27
 
! Отговори
andjusticeforall преди 1 година
През 2014 1 руска подводница престоя повече от месец в Мексиканския залив, хамбургерите разбраха за нея чак като напусна залива.После в Биг Мак се разгоря голяма истерия но успокоиха хамбургерите че имат с какво да противодействат.
59
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"въпреки че ядрени експерти твърдяха, че същият ефект може да бъде постигнат с междуконтинентална ракета като тези в експлоатация от 60-те години на миналия век".,.,"Но те не могат да ги открият под морето", нела пак превела-непревела. Май най-добре да превежда *** от едно място на друго. Нело, уж торпедото не можело да направи нищо по-различно от ракетите от 60-те, а се оказва че било неоткриваемо под водата. Значи МОЖЕ нело, МОЖЕ. Ти не можеш, дори и да превеждаш не можеш.
58
14
 
29
 
! Отговори
Засрамете се! преди 1 година
Това журналистика ли е: "след възможното й участие в саботажа на газопроводите "Северен поток", според няколко неофициални източника." ???? Та и с болд шрифт сте го наисали, та да не би някой да пропусне тази фрапиращо непочтена и плоска пропаганда.
57
13
 
22
 
! Отговори
Бико преди 1 година
Лошото е че след ядрена война ще измрат и тук дписващите русофили и путилолизи.
56
15
 
27
 
! Отговори
Подаръчно пликче преди 1 година
Заври си Путин ракетите в задния двор и се гръмни.
55
14
 
18
 
! Отговори
Сталин преди 1 година
Пълни глупости. Такива като, "непобедимите" армии на Русия, и всичките бутафорни модели от Червеният площад
54
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО, МАТО, туй, онуй, ко прайм, ко прайм?!? стига гледахте отстрани, почвайте джуджето час по-скоро преди да е очистил цивилизацията, бе!!!
53
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
носете си новите дрехи! утре може лунатика да нареди да пуснат всички торпеда в различни посоки и да покосят всички континенти с радиоктивни мегацунамита, по този начин планетата ще стане необитаема в следващите 100000 години за хора.
52
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Юг А потоците в Арктика ли са? Само 60км/час ...
51
4
 
12
 
! Отговори
Юг преди 1 година
Арктика според теб на юг ли се намира?
50
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя май и лети тая подводница, след като преди седмица е повредила Северните потоци и вече е в арктически води.
49
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 47. И Копейката не им вярва. Само им слугува, докато има келепир за него. Лъжливото *** големи приказки приказва, докато си оплете кошницата. А неграмотните го следват.
48
21
 
23
 
! Отговори
Ако бях преди 1 година
... русофил, вече щеше да ме е срам да повтарям поредната панагирика за поредното руско безаналогово супероръжие. Стават за смях всеки път. Само човек абсолютно без никакво самоуважение ще се остави да става за смях по такъв жалък начин, при това редовно :))))
47
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е че американците вярват за опасните руски оръжия.Това че Сулио и Пульо от България не вярвят не интересува никой.Между другото проучване в Америка при въпрос къде се намира България 80 процента отговарят в Африка.Само че и в Африка хората са по умни от повечето българи.
46
18
 
20
 
! Отговори
До Да напомня: преди 1 година
На руснаците не верва вече никой с изключение на ***, Нинова и платените...щях да забравя и копейката
45
7
 
13
 
! Отговори
До 29 преди 1 година
Тука е въпрос на менталитет не на тостер.Виж как реагират американците когато им нападнаха кулите, сравнително с това как реагираха европейците като нападат европейска инфраструктура .А съм съгласен с теб европейците измислят нещата а американците ги патентоват и обират лъвския пай без да измислят нищо, и подобен менталитет имат и руснаците.