След призовка за мобилизация: Руски рапър избра смъртта пред автомата

Той е оставил предсмъртно послание
2 окт 2022 16:16, Нели Христова
310
След призовка за мобилизация: Руски рапър избра смъртта пред автомата
Снимка: Facebook

Не съм готов да убивам за каквито и да е идеали. Това са последните думи на известния руски рапър Иван Петунин. След тях той се самоубива, тъй като получава повиквателна за частичната мобилизация.

"Петунин, който пише песни и се изявява под псевдонима Walkie е скочил в петък от 11-ия етаж на жилищен блок в Краснодар, като преди това е оставил прощален запис, пише местно издание.

"Ако гледате това видео, това означава, че вече не съм сред живите. Моят приятел Ром Сван беше казал да си силен духом, това означава, че имаш душа. И върху своята душа аз не мога да поема греха на убийството, и не искам. Аз не съм готов да убивам за каквито и да са идеали. За мен да убиеш човек на война или просто така, е това, което не мога да направя. Нямам право да взема в ръцете си автомат и да стрелям по хора. Да, имам отсрочка от мобилизацията заради това, че съм лежал в ПНД (психично-неврологичен диспансер), но ми се струва, че в близките дни частичната мобилизация ще се превърне в пълна. Имам две ръце, два крака, пръст – показалец, да натиска спусъка, а автомат някакъв ще ми дадат", казва рапърът в предсмъртното си послание.

Вълната от недоволство заради мобилизацията расте в Русия. Рейтингът на Владимир Путин спадна, а хиляди мъже се опитват да напуснат страната, за да не се окажат на форнта в Украйна.

Мрежата се напълни и с видеа, на които се вижда как руснаци чупят ръцете или краката си, за да не бъдат мобилизирани в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТО В ТАКИВА ДЪРЖАВИ ОПИТА ЗА ЛЕТЕНЕ Е ЕЖЕДНЕВИЕ!ЗА МНЕНИЕ РАЗЛИЧНО ОТ ПРАВАТА ЛИНИЯ ТРЯБВА ДА СИ ЛУД ДА СЕИЗКАЖЕШ!ИЗКАЖЕШ ЛИ СЕ ПРОТИВ ПУТИН И ХОП В ПСИХАТРИЯ!ТОЗИ НЕМОЖЕ В ЗАТВОРА ЗАЩОТО МЛАДИТЕ ЩЕ СКОЧАТ!ТА ЗА ЛУДОСТТА В РУСИЯ-ИДЕТЕ И ВИЖТЕ!ДАЛИ ЩЕ СИ ДОЙДЕТЕ ИЛИ ЩЕ ЛЕТИТЕ!
88
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега с всеки психично болен ли ще ни занимавате? Намерил си причина да се метнеш от високо. Ако не беше това след няколко месеца пак щеше да е труп, предусал, препил или се обесил. Психично болен. Без коментар.
87
7
 
14
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 1 година
Новината е на британския еквивалент на вестник Шок, а именно the sun. Ако има някой да вярва на тези глупости да ходи да се прегледа! За разлика от атлантиците в ЕС, руснаците не са страхливи мишки и тия глупости кл си чупели ръцете да не ходят на фронта ги разказвайте на друг !
86
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До хаха 91. Аз съм с коренно противоположно мнение за Путин, но няма да спорим за това. Всеки има право на мнение. Обаче съществува логика, от която не можеш да избягаш. Приписвате му такива неща! Сравнявате го даже с Хитлер. И едновременно с това го наричате безгръбначно мекотело. Явно изобщо не се замисляте над сравненията си. А независимо от всичко, Путин е най-смелият политик в света.
85
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние не знаем душевните му проблеми! И те не би трябвало да имат значение относно нежеланието му да се бие в тази или каквато и да е война! Това е СУПЕР НОРМАЛНА реакция. Безизходицата да се спаси от мобилизацията обаче, го е довела до това крайно решение. Путин е много, много опасен по отношение на хора като него, режимът в Русия е убийствен! Чувствителни и уязвими хора като него просто превъртат в тази реалност или биват нарочвани за луди. А истинският психопат стои начело на Русия!
84
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бог да го прости момчето. Лежало в психиатрия, явно си е търсело повод да приключи.
83
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще бъде хубаво Русия да се разпадне на различни републики. Какво общо имат русите бели руснаци с разните азиатски и други племена като Чувашите? Нищо!
82
3
 
3
 
! Отговори
Е преди 1 година
Да ама вземал заплата от военните.
81
5
 
9
 
! Отговори
Фин преди 1 година
До Анонимен 103... стига с това малодушие бе! Прочетете статията - човека е душевно болен и е бил в лудница.
80
3
 
9
 
! Отговори
отец Нафарфорий преди 1 година
БОТЕВ ще излезе прав че " свестните ги считат за луди" .
79
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то му личи по физиономията че се води на отчет в психиатрията. не е било необходимо да го споменава.
78
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Роза 86. Когато преди влязох в казармата, еди от съседното поделение предпочете да се се застреля, вместо да служи 2 години. Има ги всякакви. А вие сигурна ли сте, че руските войници умират заради болните идеи на Путин, а не заради нечии други болни идеи, задокеански?
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименВсички летим летите. Защото ДУШАТА ДУХЪЪТ и Съзнанието не умират - те са вечни.Тялото е физическа обвивка с което душата живее на земята за да учи уроци които не е научила в предишен живот прераждане и които може да учи в следваш живот ако не ги научи в този. Идвате тук за да учите и изплащате.Болестите са вашите грехове казва Исус. Кармата.Човекътъ сам се води до болести от неправилен начин на мислене хранене и живот.Но това са уроци и пречистване на душата.Смърт няма.
76
3
 
7
 
! Отговори
Пушкин преди 1 година
Прочиства се нацията от кръстната кръв. До 20 години в Европа ще останат само ***, рапари и араби.
75
2
 
2
 
! Отговори
Фин преди 1 година
До Някой.....не го ли прочете това???? '' Да, имам отсрочка от мобилизацията заради това, че съм лежал в ПНД (психично-неврологичен диспансер)''
74
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубава новина. Дай, Боже, повече такива "полети" на изнежени души. Нека да летят, летят към небитието....
73
9
 
11
 
! Отговори
Фин преди 1 година
Душевно здрав човек не може да се самоубие.
72
8
 
10
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Кадърните руснаци напускат Мордор. Остават само 0pките :(
71
9
 
8
 
! Отговори
аоао преди 1 година
Либерастията е заразна, а както се вижда и опасна !
70
11
 
12
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Жалко за пича ,изглежда рано са го пуснали от психото....Ако дедите му са разсъждавали така него въобще нямаше да го има...