Внукът на Пугачова премина естонската граница пеш

Той е напуснал Русия на 24 септември, три дни след обявяването на частичната мобилизация
12 окт 2022 20:15, Йоана Цонева
37
Внукът на Пугачова премина естонската граница пеш
Снимка: БГНЕС

Внукът на руската певица Алла Пугачова, актьорът и певец Никита Пресняков, е преминал пеша границата между Русия и Естония. По-рано той е получил призовка да се яви в службата за военна служба в рамките на частична мобилизация, както беше съобщено в петък, 7 октомври.

Беше отбелязано, че според твърденията той се е явил в службата за набиране на персонал и почти е бил изпратен в зона на SVO. По-късно обаче информацията е опровергана, като се цитира самият актьор.

Според в. "Известия" внукът на актрисата е напуснал Руската федерация на 24 септември, три дни след обявяването на частичната мобилизация.

Пресняков-младши избира пешеходно преминаване на границата в Ивангород, като по този начин избягва опашките на контролно-пропускателния пункт за автомобили. Тези, които избират този начин на преминаване, обикновено вземат такси до границата, преминават моста пеша и след това се прехвърлят на друго такси.

Според руския в. "Известия" Никита Пресняков има литовско гражданство, така че не се нуждае от виза.

Още по темата
Малко след началото на СВО Алла Пугачова напуска Русия и заминава за Израел със съпруга си комик Максим Галкин. По-късно певицата обясни, че е в тази страна, за да се лекува и да си почине. Двойката се заселва в елитно имение в престижен район, така наречената израелска Рубльовка. Според "Известия" вилата на двойката струва най-малко 6 милиона долара.

През цялото време певицата живее в Израел и се връща в Русия само за да заведе близнаците си Лиза и Хари на училище. Но в края на септември се съобщава, че певицата отново е отлетяла за Израел и е взела децата със себе си. Тя не си купува билет за връщане. По-късно певицата също потвърди заминаването си за Израел и подчерта, че е щастлива да бъде в чужда страна. Тя нарича недоброжелателите "вилаети и роби".

Въпреки това музикалната общност се отнесе с разбиране към тези, които се застъпиха за певицата. Бившият ѝ съпруг, руският певец Филип Киркоров, казва, че Пугачова е направила толкова много за културното развитие на Русия, че е "просто невъзможно" да ѝ се припише нещо негативно.

Частичната мобилизация беше обявена на 21 септември на фона на продължаващата специална военна операция на Русия за защита на Донбас, която руският президент Владимир Путин обяви на 24 февруари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
До АнонименНякой не е завършил първи клас. Без главни букви, съкрашения.Нямам думи. Поне се научи да пишеш грамотно и тогава пиши коментари.Вярно, че тук всеки миже да пише, но да се излагаш така не е добре.
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ала пугачева ще плаче да се върне рус народ я намрази и тя като березевски нема да се върне в рус трупа може да и го върнат
16
1
 
2
 
! Отговори
Гаро преди 1 година
Гледайте,гледайте,някои ги пускат пеша и без визи в натовски страни,други не ги пускат и със шенгенски визи....Олелееее, хахахахаха
15
0
 
2
 
! Отговори
да ама не преди 1 година
германските "туристи " на адолф хитлер са всъщност нацистки диверсанти , каквито са и туристите на Путин ,затова патилите държави не ги пускат на териториите си.
14
8
 
4
 
! Отговори
Медия преди 1 година
Стига с тази бабуля. Била е винаги с Власт имащите, даже Златен Орфей нямаше да види ако не беше батето Славков.Оня клоун нейния е вербуван както и украинския клоун, уж за мир а точно в Израел се установяват.Дураки...А Никита е славно момче изобщо дъщерята на Алла има прекрасни деца и самата е винаги по умна от арлекинката...Жалко за сургатните деца. Момиченцето се възпитаваше в звездомания но момченцето се открояваше с ум...
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакайте, всъщност първият мъж на Алла ( много преди да се омъжи за Киркоров) е литовец и от него е дъщеря й Кристина Орбакайте! Така че това ще е синът на дъщеря й, т.е внук, а не правнук на Алла, както някой по-долу е написал!
12
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"и се връща в Русия само за да заведе близнаците си Лиза и Хари на училище" - Голямо разкарване ще да е било. Сутрин хваща самолета Тел-Авив - Москва, води децата на училище, чака ги да свършат часовете и ги прибира в Израел с вечерния полет. На другата сутрин пак същото :)
11
0
 
10
 
! Отговори
Караянчева преди 1 година
Като не харесваш - борисов оди пеш
10
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 1 година
Хехехехе много "желаещи" много нещо. Направо се "бият кой пръв да се запише".
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Презрението на народа му ще го гони и убие. От това няма да избяга.
8
13
 
21
 
! Отговори
Въпроси: преди 1 година
1. Ако се състави редовно правителство, САЩ ще ни натиснат за поне 1-2 български батальона в Украйна. Колко от вас са готови да отидат във Военното Окръжие след получаване на призовката за да се бият срещу Русия и колко от вас ще избягат от България по-най бързия начин? 2. Ще мобилизират ли синовете на Шаламанов, Тагарев, Соломон Паси и Плевнелиев? 3. Колко българи ще се върнат от чужбина за да се включат с тази война?
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Децата на Алла ( 9 годишните близнаци Лиза и Хари) са леля и чичо на внука и. Те също са напуснали Русия и междувременно живеят в Израел в къща за 7 млн.долара.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще кажа на мама.
5
17
 
29
 
! Отговори
Карлуково преди 1 година
"Съпругът", който бясно критикува Русия се казва Галкин на 46г, в интерес на истината изглежда на 26г. Неговата "съпруга" Пугачова е на 73г, с около 30 години по-възрастна от него. Аз не мисля, че това са нормални хора. Не знам дали руското общество си дава ясна сметка, че в момента се чисти от боkлуците и пapазитите. За съжаление, в България наблюдаваме обратния ефект - всички кадърни и работливи се изнасят, а в държавата остават некадърниците.
4
1
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
И тя като комунизма, ама тя все още си е жива и здрава
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щеше да е новина, ако беше минал на куц крак или на кенгурски подскоци.
2
5
 
14
 
! Отговори
Обяснявам преди 1 година
Всъщност неговата цел е да заобиколи украинската армия в гръб. Ще премине през Естония, Литва, Полша и ще навлезе в Украйна от северозапад. Ще превземе Киев и ще изчака там руската армия,за да се присъедини към нея съобразно мобилизационната повиквателна. Ето това е го истински патриот!
1
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
изключително важна новина.апропо тая има ли фенове които да са на възраст под 65 години ?