Усложнение след COVID уби поредния шеф в енергетиката на Русия

Николай Петрунин е наричан "газовото чудо"
Обновена: 13 окт 2022 12:06 | 13 окт 2022 12:05, Нели Христова
36
Усложнение след COVID уби поредния шеф в енергетиката на Русия
Снимка: БГНЕС

Руски депутат стана поредният високопоставен изпълнителен директор в енергетиката от началото на инвазията на Путин в Украйна, който внезапно издъхва.

Твърди се, че 47-годишният Николай Петрунин, наричан "газовото чудо", е починал от усложнения от COVID, след като е бил в кома в продължение на месец, въпреки че това не е потвърдено.

През последните месеци има вълна от мистериозни смъртни случаи, свързани с "Газпром" и служители в сферата на енергетиката, както и бизнесмени, падащи от прозорците, давещи се в плувни басейни и извършващи жестоки самоубийства.

Но критиците се опасяват, че ФСБ на Путин може да стои зад убийствата, тъй като руският президент редовно е обвиняван, че е поръчвал смъртта на дисиденти. Нещо, което той отрича.

Още по темата

Петрунин, мултимилионер, баща на три деца, е бивш висш изпълнителен директор в газовата индустрия, който стана заместник-председател на влиятелната енергийна комисия на руския парламент и беше смятан за изключително верен на Путин, както и "политическо чудо".

Неговият бизнес изграждаше газопроводи за големи руски енергийни оператори. Той е имал връзки с газовия гигант на Кремъл "Газпром", който сега лишава Запада от руски доставки заради войната. Петрунин е имал връзки и в "Роснефт".

Той е декларирал годишна заплата до £1,75 милиона и е бил депутат в региона на Тула от 2016 г. Женен е за Албина Петрунина, бивша полицайка с чин майор. По-късно тя става съсобственик на компанията MetaTrendCity, заедно с влиятелния мениджър на "Газпром" Владимир Василиев.

Освен газ, като шеф на PromGazService, той е бил собственик на бизнес, свързан с бира и туризъм.

Смъртта му беше потвърдена от неговите помощници и идва след подозрителен край на редица други шефове, свързани с Газпром.

Тази седмица стана ясно, че водещ съдия, 42-годишният Сергей Маслов, е бил убит в или близо до епицентъра на взрива на Кримския мост. Той е наблюдавал дела, включващи енергийния гигант "Газпром" и градската управа на Москва в Московския арбитражен съд.

Юридически източник каза, че той е бил "необичайно независим и неподкупен", който се произнася по "чувствителни случаи", включващи бизнес спорове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
15
 
3
 
! Отговори
Хайли Лйакли :):) преди 1 година
Те на запад даже не ползват здравни оправдания - диретно си застрелват президентите. Та какво странно има?
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре си поживя на гърба на мужика, ама накрая дойде Сервитьра на Сатаната със сметката - доста по-рано от предвиденото...
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе, да. Ковид. Хахааааа
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пуутлер ги ваксинира с неговата ваксина "Путник".
5
0
 
16
 
! Отговори
SWAN преди 1 година
Поредния ДеСе хубавец - в случая КГБ...
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ко каза ко ?
3
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
47-годишният Николай Петрунин, наричан "газовото чудо", бил смятан за изключително верен на Путин, но това не пречи на мискините да твърдят, че ФСБ на Путин може да стои зад убийствата. По-логично е да се предположи, че гадове отстраняват близки и верни на Президента Путин висши професионалисти.
2
7
 
15
 
! Отговори
ЛЕМА преди 1 година
Последните му думи към КОВИД-а били "Ребята, ама аз нали съм от НАШИТЕ???"
1
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама така в паундове ли е декларирал доходите? И ако е бил вярно Путинско куче, то за какво да го трепят? Ама нали нещо трябва да се пише... Вестниците, чувствате ли как олеквате и губите и малкото авторитет който имахте?