43-ма мобилизирани войници се ожениха на масова сватба в Санкт Петербург

Мобилизацията попадна в списъка на "изключителните случаи", позволяващи бърза сватба
Обновена: 17 окт 2022 10:44 | 17 окт 2022 10:42, Нели Христова
187
43-ма мобилизирани войници се ожениха на масова сватба в Санкт Петербург
Снимка: YouTube

Масова сватба се проведе в Санкт Петербург заради мобилизацията в Русия. Кадри от церемония миналата седмица показват десетки двойки, които разменят обетите си едновременно.

Младоженците са дали доброволното си съгласие да се оженят от местата си в службата по вписванията в Сестрорецк, разкри видео от местната телевизия SCTV.ru.

Около 43 двойки са били венчани на десет групи в един ден.

Законът в Русия повелява, че двойка може да сключи брак не по-рано от месец след подаването на документите, пишат от "Дейли мейл". Уникалната церемония се проведе, след като Москва добави мобилизация към списъка с "изключителни случаи", който позволява сватбата да бъде ускорена.
Телевизионният канал твърди, че бързото проследяване на сватбите на войниците преди изпращането им в Украйна е "добро за морала" и "създава усещане за стабилност".

Критиците обаче твърдят, че "ускорената процедура" е с единствената цел да осигури обезщетение за съпругите на войниците, в случай че загинат на фронтовата линия.

"Позволете ми да ви стисна ръката преди това и да ви благодаря", каза местният депутат Вера Сергеева, говорейки на руски, на един войник, който участва в церемонията. "Не си избягал, не си се уплашил, ти си тук и победата ще бъде наша."

Сергеева добави: "Подаръкът от законодателната власт за вас е брачна церемония."

Двойките попълниха индивидуални молби за брак, а церемонията се проведе едновременно за всички, като всяка двойка получи възможността да каже индивидуално: "Да".

След това младоженците си размениха пръстени и целувки.

Сергеева отбеляза, че процесът на сключване на брак в Русия изисква "официално потвърждение на одобрението на близките и държавата", а  бързата церемония била "страхотен подарък", който е "много приятен за всички".

"Това създава усещане за стабилност", каза тя. "Абсолютно съм убедена, че върху крехките рамене на една жена се крие и много любов."

Една двойка, която участва в церемонията, каза на SCTV, че са щастливи да формализират връзката си, съобщава The Insider. "Знам го от много време", каза един младоженец.Той и съпругата му отбелязаха как "разбира се, искахме" да се оженим и че "в дългосрочен план избрахме правилната дата".

"Всъщност не очаквах да има такава сватба", каза булката за церемонията. Явно е очаквала да изчака известно време, преди официално да стане съпруга.

Друг мобилизиран ухажор, участвал в церемонията, допълни: "Подаръкът е много добър, за цялото семейство. Ще се върна от войната, непременно ще го полеем".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1984 - Защо пишеш гл.у.пости? Кой тук би искал тези младежи да загинат? Едно е да не се одобряват агресивните военни действия, съвсем друго нещо е отношението спрямо руския народ като цяло. Всички ние искаме войната по-скоро да приключи и споровете да се уредят чрез преговори.
126
7
 
5
 
! Отговори
1984 преди 1 година
Абе едно е сигурно в по-голям процент ще се върнат отколкото от украинската армия. Дезинформациите са си дезинформации, тия момчета ще останат на прикриващи позиции, за да може спец частите да се групират и да разсегат отбраната на укрите, тия момчета ще ги ползват основно за окупация на територията а не за настъпателни действия. Може и нито един да не загине от тях за ваша тъга русомрази злобни и агресивни неблагодарници.
125
5
 
3
 
! Отговори
:-) преди 1 година
ЗА ДА СТЕ баш ЕВРОАТЛАНТИЦИ жена ви трябва да е на юг от сахара, тука в това меню не гледайте...
124
16
 
5
 
! Отговори
ЧОРБАДЖИИ ИЗЕДНИЦИ преди 1 година
Знаете ли когато Русия ни е освобождавала ... такива като вас антируските омразняци що бре не сме били два народа русофили и русофоби - ДРЕМУЦАЙТЕ СИ ОЩЕ ПЕТ ВЕКА В ТУРЦИЯ И ТЕ ТАКА... АЙДЕ НЕБЛАГОДАРНИЦИ КЪШ КЪМ ОДРИН...
123
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е перверзно, некрофилия! Бракосъчетание с труп!
122
5
 
12
 
! Отговори
Матю преди 1 година
Господ да пази войниците,които Путнер иска и сигурно ще загроби.Момчета,ако се предадете няма да умрете.Роб се връща,но от гроб роб-Не!Нека вашите невести ви дочакат,но не убивайте братята си,защото много вдовици и майки ще плачат.Кръвта,особено невинно пролятата от Путнер ще бъде проклятие Во Веки Веков .Амин.
121
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея вдовички, голееееми оптимистки!
120
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Булките се уредиха с по една лада - честито
119
11
 
4
 
! Отговори
:-) преди 1 година
как пък всички ще са вдовици... оливате се това антируските неблагодарници за освобождението ни...
118
4
 
11
 
! Отговори
Янко Поянко преди 1 година
43 бъдещи вдовици с кеф ще си харчат войнишките пенсии в Анталия или Бодрум . Пък после ко'т додИ...
117
4
 
10
 
! Отговори
Бракосъчетател преди 1 година
Тържествено бракосъчетание с музиката на Феликс Менделсон Бартолди, вместо "Изправи се гора от стомана". Въпросът е много семпъл, дали въобще някой от тези новобранци ще се върне. Да им пожелаем успешно предаване в ръцете на украинските войници, за да могат да съществуват до старост. Иначе...
116
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
отиват на модерна война... Русия-САЩ на практика... https://youtube/watch?v=9YTQgEL8tUA
115
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вашето дело е право! Край над дискриминацията над малцинствата в Украйна! Отмяна на абсурдния Закон за тн коренни народи в Украйна! Мир скоро и да се върнете в дома!
114
4
 
11
 
! Отговори
Jas преди 1 година
Руска простотия и селянин=43 бъдещи вдовици с право на компенсации от държавата, въпросът е дали изобщо и какво ще получат, щото руснаците изразходват повече муниции отколкото сварват да произведат, пък за ладите без айрбеги няма да има време и ресурси.
113
8
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Тая новина лично Тихомир, Иво и Марин ли ви поръчаха да я разпространявате?
112
3
 
16
 
! Отговори
Янко Поянко преди 1 година
43 потенциални вдовици ... К'ат са харесват да са 'земат. Горчиво,горчиво...
111
4
 
17
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 година
Ох завалиите, победата щяла да бъде тяхна. Още си вярват че ще победят. Единствените които ще изкярят от тия спешни бракове са съпругите. Срещу един подпис ще получат пари за една кола лада Калина.
110
4
 
14
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Никакви такива "където и видят очите", лично препоръчвам повторен брак с момче от следващата реколта мобилизирани, дело патриотично и доходно!
109
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сключват брак, момчето отива на война , а ако го грохнат там , невестата взема парите и си бий камшика където и видят очите.
108
17
 
1
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Че откъде да знам за какво са тези 43 млн рубли, то ние за всякакви тъпотии даваме, аз да не съм Сметната палата, аз съм Путин и просто се радвам, че ги имаме и сме на широко и топло/за разлика от англосаксонците/!