Путин отличи посмъртно противоречив "свещеник-воин"

Архиерей Михаил Василев бе убит в Украйна
60
Путин отличи посмъртно противоречив "свещеник-воин"
Снимка: GettyImages

Руският президент Владимир Путин връчи посмъртно най-високото държавно отличие на прокремълския архиерей Михаил Василев, който загина в Украйна през уикенда.

Архиереят беше заявил, че жените трябва да имат повече деца, за да облекчат болката от изпращането на синовете им във военната операция в Украйна.

Вчера той получи медал "Герой на Руската федерация" за "смелостта и героизма, проявени при изпълнение на гражданския му дълг", се казва в указ на президентския уебсайт.

Той е бил убит в неделя сутринта "в зоната на специалната военна операция в Украйна, докато е изпълнявал задълженията си на духовен пастир", се казва в съобщение на Православната църква.

Роден през 1971 г., духовникът е бил в "горещи точки и мироопазващи операции", включително в Косово, Босна и Сирия, се посочва в изявлението на църквата. Кореспондентът на руската държавна телевизия Александър Сладков заяви, че свещеникът е загинал по време на ракетен удар "като свещеник-воин".

По време на предаване на свързания с църквата канал "Спас" Василев е бил попитан дали може да разбере майка, която изпраща сина си извън Русия, за да избегне мобилизация.

"Ако една жена следва Божията заповед "плодете се и се размножавайте"... тогава, разбира се, тя не би имала само едно дете, а повече", отговори Василиев. "А това означава, че няма да й е толкова мъчително и ужасяващо да се раздели с него", продължава Василев.

Ковчегът му ще бъде докаран в Москва през нощта, а днес в московската катедрала "Христос Спасител" ще се състои церемония в негова чест.

Погребението ще бъде извършено от патриарх Кирил, който също е отявлен поддръжник на Путин и неговата украинска офанзива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Множете се че да ги вземем и да пращаме още, това е божия заповед :D
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 28 туйтър изтриха профила на Тръмп докато беше президент, който се изказва против либералите и печатарите на пари е трит и наричан луд и конспиратор. И ти на това му казваш свобода на словото. В официалните медии има само либерална гледна точка това което е удобно на господарите.
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 16 зеленски заяви на мюнхенската конференция за сигурност,че възнамерява да прави ядрени оръжия и те имат инфраструктура за това останала от времето на СССР. Има го черно на бяло потърси изказването му и го чуй и виж сам .
32
3
 
6
 
! Отговори
Путлер в Нюрнберг 2 преди 1 година
Много рашистки "воини" си отидоха през уикенда.
31
3
 
8
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
как да не умреш за глупостите на Путин.. я виж какви награди раздава.ха.ха
30
4
 
10
 
! Отговори
212 преди 1 година
По манталитет, обществено развитие, религия и местоположиние Русия е наследник на Златната орда. Пишат се християни , но всъщност са диви варвари.
29
1
 
15
 
! Отговори
*/* преди 1 година
"Чудесен човек" е бил. Според него ако имаш примерно 3 деца без проблем ще изпратиш едното на война, защото все пак 2 ти остават. Болен мозък показателен за психологията на този жесток и мизерен народ.
28
2
 
19
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
едн психопат по-малко
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та Боби умнико....В Русия като допълнение към това , никой няма право да критикува господарите.Освен ако те не решат сами да го направят.Нещо подобно направиха Борисоф в България и Главния прокурор Гешеф.Но кражбите им бяха за кратко.А властта е все още тяхна .Тъй като кражбите и шуробаджанащина се превърна в масово явление до ниво правителствени институции
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 26...Боби умнико.....В Русия цари див комунизъм.Въобще всичко диво.За пояснение......Дивия комунизъм се доближава до дивия бандетизъм.Едни бандити само аз ачили се за глашатаи на народа се изживяват като феодали.Масата имат право да се родят.Но нямат право да живеят.Дивия капитализъм , за който говориш тук, е привнесени от Запада на 30 тте .Просто е копиран.А това ,че комунистите лесно стават и феодали и капиталисти и християни не е новост.Безбожния присвоява чуждо под булото на фалш. праведн
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този вампир още ли е жив?!?
24
1
 
22
 
! Отговори
Асен преди 1 година
Русия стигна дъното и продължава да копае надолу.И се колебая дали да се съглася с колегата по-долу,че там цари "безбожен комунизъм", или по-скоро е някаква извратена смесица от комунизъм и фашизъм.Как не го е срам антихристът Путин да използва и религията за грозните си цели??Спри с убийствата на невинни хора,махай се от Украйна,негодник!!
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там е така!Поне от 1917.
22
0
 
24
 
! Отговори
G преди 1 година
СССР в действие. Но годината е 2022-ра и не му се получава много добре.
21
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската армия в момента се състои от - Чеченски ислямисти , афганистански терористи , затворници с тежки престъпления и бавняри който не могат да се скрият от мобилизацията ! Как може да се наричате християнска държава не зная !
20
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Герой на Руската федерация" - в превод "Мляно месо с медал " УРА !
19
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затворници убийци и изнасилвачи и крадци .Това ли е христолюбивото ,,войнство" на православните правоверни и Богоугодни християни от братска православна Русия.Съюзили се с садите на ислямския сатрап чеченец.Съюзени с най безбожните комунистически лидери в Северна Корея.Съюзили се с фанатици ислямисти по цял свят.Нима е религиозна война.Срещу кого е тогава.Срещу измислените от Кремъл фашисти украинци ли ?
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви болни мозъци раждайте за да обиват е това съ славяните където и да съ се войни жадни за кръв дяволски *** прасета гнусни
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин вече има смъртно наказание от Върховната рада.Търси се изпълнител.
16
2
 
20
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
До Роза 29 И Анатолий лъже като Путин.Всички лъжат и се чудят с какво да оправдаят войната. Сега измислиха че Украйна се готвела да прави ядрени оръжия и да нападне Русия.Лудост.