Русия: Таванът на нефта няма да повлияе на офанзивата ни

Ценовият таван от 60 долара за барел има за цел да ограничи приходите й
5 дек 2022 13:55, Петя Славова
40
Русия: Таванът на нефта няма да повлияе на офанзивата ни
Снимка: БГНЕС

Таванът на цените на руския петрол, договорен от Европейския съюз, Г-7 и Австралия, няма да повлияе на военната кампания на Москва в Украйна, заяви днес Кремъл.

Ценовият таван от 60 долара за барел има за цел да ограничи приходите на Русия, като същевременно гарантира, че Москва ще продължи да снабдява световния пазар, предава БГНЕС.

"Икономиката на Руската федерация разполага с целия необходим потенциал, за да отговори напълно на нуждите и изискванията на специалната военна операция", заяви пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Тези мерки няма да повлияят на това", каза той.

Още по темата

Той заяви, че Русия "няма да признае" тавана на цените, който е равнозначен на "стъпка към дестабилизиране на световните енергийни пазари" и ще "промени" цените на нефта.

Ембаргото на ЕС върху морските доставки на руски суров петрол влезе в сила от днес. Ограничаването на цените на петрола има за цел да гарантира, че Русия няма да може да заобиколи ембаргото, като продава своя нефт на трети държави на високи цени.

Пазарната цена на барел руски суров петрол от сорта Urals в момента е около 65 долара, което е само малко над договорената горна граница от 60 долара. Това предполага, че мярката може да има само ограничено въздействие в краткосрочен план.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
4
 
! Отговори
Муто мечкаря... преди 1 година
С БОЙ И ГЛАД ...и НАФТАТА става по-евтина...
10
3
 
8
 
! Отговори
Ето как ... преди 1 година
Руската мечка , с бо'й и глад СВАЛИ нефта от 87$/ барел, на 65$...хахаха.. значи че от януари ще може и на 50$....!!!!!
9
4
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
И сега рашките ще си продават по-евтино нефта на Украйна.
8
2
 
15
 
! Отговори
бачкатор преди 1 година
Занеш ли кога ще го пуснат под 60 долара барела,когато и ОПЕК го направят! Те петрол имам огромен пазар да продават,само че ние ще ядем на мотиката сапа със 6 лв литър бензин и дизел...
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да повлияе до пролетта, после ще повлияе.
6
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахахах, каква офанзива бе, астралопитеци скъсани!? През ден за ядрени бомби говорите, оти армия не ви остана. Украинците ви бият като маче у дирек по целийо фронт, скоро у мацква ше влязат.
5
8
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
АМИ Рашките ДА ПРОДАВАТ НА 60$....КЪВ ИМ Е ПРОБЛЕМА за 5$...хахаха....НАЛИ СА БОГАТИ?!.
4
11
 
3
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Едно време *** вървяха с цигулка и мечка, с бой и глад и руската мечка ще затанцува балет.
3
16
 
10
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Каква офанзива ве смешници ,нали СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ щеше да приключи за няколко дни.Язък за погубените човешки животи ,за срутените сгради за десетките престъпления за които надявам се да си платят Пу т и тата оня отгоре вижда бави но не забравя.
2
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Логично е да не повлияе, след като на армията си не плащате и стотинка, изразходвате съветски допотопни ракети, а за жълти стотинки внасяте дронове с двигатели на косачки от Иран и ЕсЕсЕсЕр-ски ракети от КНДР. Иначе е време да внесете и мало МиГ-21 от Иран и КНДР, че самолети нямате, а това им е най-модерното на партньорите ви.
1
11
 
23
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Нефтът си е техен, ресурсите са си техни, земята си е тяхна. Имат ресурси, имат храна, имат всичко в излишък. Каквото им трябва, ще си купят от Китай и Индия за ресурси. Работата на ЕС и НАТО - тръгнал малък Пенчо от село да плаши мечката с тояга.