Кремъл: САЩ водят непряка война с Русия до последния украинец

Вашингтон и Киев останали глухи за опасенията на Русия
22 дек 2022 14:49, Нели Христова
160
Кремъл: САЩ водят непряка война с Русия до последния украинец
Снимка: БГНЕС

Вашингтон и Киев са останали глухи за опасенията на Русия след историческото посещение на украинския президент Володимир Зеленски в САЩ, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от АФП.

"Със съжаление можем да кажем, че досега нито президентът Байдън, нито президентът Зеленски са казали дори няколко думи, които биха могли да се възприемат като потенциална готовност да се вслушат в опасенията на Русия", каза той.

"Не се чу нито една дума, с която Зеленски да бъде предупреден срещу продължаващия обстрел на жилищни сгради в градове и села в Донбас, и нямаше реални призиви за мир", заяви Песков.

"Това навежда на мисълта, че Съединените щати продължават линията си на де факто водене на непряка война с Русия до последния украинец", добави той.

Зеленски бе посрещнат като герой по време на светкавичното си пътуване до Вашингтон, където президентът на САЩ Джо Байдън се ангажира с военни доставки на стойност близо 1,8 млрд. долара. Новият пакет помощ за Украйна включва и зенитно-ракетни комплекси „Пейтриът“ за осигуряване на противовъздушната отбраната на страната.

Часове преди посещението на Зеленски руският президент Владимир Путин заяви, че през следващата година Москва ще продължи да развива военния си потенциал и бойната готовност на ядрените си сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
13
 
12
 
! Отговори
Кремълски цинизъм преди 1 година
Щатите и Зеленски останали "глухи" за "опасенията " на Русия ? И какви са ви опасенията,бе? Че можете да си меткате балистични ракети, и току виж, ви ги прехванали ? Как може да си го позволяват? Психичните отклонения изглежда са заразни!
87
11
 
8
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Я да видим две нови членки които още не могат да влезнат заради Турция и вече горчиво съжаляват за избора си. Някоя от двете да се чува нещо по медиите по-бързо да влизаме? По-бързо да ни Бръкнат в джоба? Трайно преместена Ъкрайна все още НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ИЗОБЩО ЩЕ СЪЩЕСТВУВА. Да и всеобщата изолация е факт.
86
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хохлите лека полека почнаха да стоплят.,, Русия разполага с достатъчно ракети за да продължи ударите още няколко години'' казва генерал - лейтенант Забродски
85
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 119 Да беше се информирал малко преди да пишеш глупости и да се излагаш. Великобритания не е изпращала оръжие или други помощи на СССР през ВСВ, защото самата тя е била зависима от американските доставки на абсолютно всичко, храи, оръжие, горива.. Великобритания е била само гара разпределителна. Я кажи кои са били тези и дуги за които говориш?
84
8
 
8
 
! Отговори
Чиканов преди 1 година
Ама тоя наистина е голям *** - от началото на войната с Украйна не е казал една смислена приказка?! Други им виновни,че те нападнаха и съсипват Украйна,че избиват населението й,че унищожиха инфраструктурата й съсипаха градовете и селата й - убийци и агресори сте вие,Песков и заслужавате пълно унищожение! Погледнете се,повтарщте всички стъпки на Хитлер от началото на ВСВ -срам и вечен позор за вас !!!
83
5
 
9
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До sadsadsada Прочете ли статията и по-правилно гледа ли в нета интервюто? Просто казано РФ констатира че ЗЕЛЕнски го приеха като герой, Едновременно с това му се подиграха БАЙ Дън носше вратовръзка с мотиви на Георгиевската лента. Нито единия нито другия казаха че искат конфликта да се прекрати и или дори забави - Изобщо за Мир нищо не се каза. С други думи САЩ ще воюва в Ъкрайна до полследия Украинец.
82
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСВ великите сили САЩ, Великобритания ,и др . Решават и полагат всякакви помощи на Москва , на Сталин за да победи Хитлер. Военна техника,оръжия , самолети ,камиони пшеница облекла и всичко за милиони долари. Сталин получава град Шчечин град Кьонингсберг. Получава и не връща . СССР и след смърта му не връща заема. Още повече не изпълнява и обещаното подписано в Техеран. Да спази трите ДДД.Декомунизация, Демилитаризация, Демокрация . Затова сега и света не вярва на Москва. И с право ги мразят н
81
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 105 По точно, в момента в който 50 държави спрът да подкрепят Украйна и 500 спътника спрът да шпионират в полза да Украйна войната приключва.
80
8
 
10
 
! Отговори
ДО ПОСЛЕДНИЯ СИРИЕЦ преди 1 година
РУСИЯ ВОДИ ВОЙНА СРЕЩУ ЕВРОПА ДО ПОСЛЕДНИЯ СИРИЕЦ, ЧЕЧЕНЕЦ И БГ РУСОФИЛ..
79
5
 
5
 
! Отговори
И ако предположим преди 1 година
До Анонимен 104......Че наистина е така както казваш(Само да предположим,защото аз лично не съм съгласен с това) ти как мислиш на кого ще "робуват" на САЩ,или на Русия.Изборът е за умствено недоразвити защото е повече от очевиден.А да не забравяме и как една срината Германия,с едно изтерзано население,с един Берлин в руини и с масов глад с помощта на същите тези САЩ(планът Маршал) е това,което е днес, а победителката СССР(с приемник Русия) е само лош пример!
78
7
 
6
 
! Отговори
БЪЗЛИВ РУСКИ ПЕС... преди 1 година
...ЛАЕШ ПРОТИВ САЩ---АМА СЕ КРИЕШ КАТО ТЕ НАТИСНАТ ЯНКИТЕ....ХАХАХА....НЕ МОЖЕШ ДА ИМ УСТОИШ!!!
77
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 99 Сериозно Реанимират РФ... Как бре "УМНИ" И "ИНТЕЛИГЕНТНИ" ЧОВЕКО? Доставят им заеми за ХХХ милиарда$ месечно а за да съществува социално Страната Русия... Или по Ленд Лиз доставка на оръжия за милиарди. Пак под формата на заеми които ще се плащат от перавнуците???
76
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ще водят ,до момента,в който ви ликвидират окончателно,руски,гнус,ни куче,та!Денят е близо!
75
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента, в който Китай и Турция спрат да подкрепят Путлеррр войната приключва
74
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укритата са финипирали, няма какво да ги мислите... Загубли са 6 милиона население от Донбас, 11.4 милиона са избягали в ЕС. Не броим жертвите. Това е една трета от населението. Няма оправия. Никаква. Като сложиш щетите по инфраструктурата, като сложиш и милиардите които имат да връщат на САЩ за оръжие - укритата са чал. Вече не съшествуват, само дето не са го разбрали. Избора им е на кой да порубуват: на САЩ или на РФ.
73
3
 
10
 
! Отговори
Факт преди 1 година
До последния руснак, до последния руснак.
72
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай, Индия и Иран реанимират Русия всеки ден ... Спрат ли войната свършва след максимум месец ...
71
9
 
5
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 93 Вчера имаше пропаганден филм Зеленски в Бахмутка( Артемовск) - трънки и глогинки изобщо не е бил там и са го снимали преди няколко дни. Е във видеоклипа се покзава боец на ВСУ със СС нациска символика и дори не са си напавили труда да ретушират картинката...
70
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам как вървят нещата май ще е до последният рашист !!!
69
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новият пакет помощ за Украйна включва... изключва... включва, изключва... Ще им дадат 1 система Пейтриът с 6 ракети. До там. 50 000 снаряда 152мм, което е разхода на ден на руската артилерия. И 100 000 снаряда 122мм за танкове, което би им стигнало за сецмица. И изчерпахме помощта. Това дава Бай Дън... не знам защо тука се възхвалява, ама е нищожно малко даденото.