Кремъл: САЩ водят непряка война с Русия до последния украинец

Вашингтон и Киев останали глухи за опасенията на Русия
22 дек 2022 14:49, Нели Христова
160
Кремъл: САЩ водят непряка война с Русия до последния украинец
Снимка: БГНЕС

Вашингтон и Киев са останали глухи за опасенията на Русия след историческото посещение на украинския президент Володимир Зеленски в САЩ, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от АФП.

"Със съжаление можем да кажем, че досега нито президентът Байдън, нито президентът Зеленски са казали дори няколко думи, които биха могли да се възприемат като потенциална готовност да се вслушат в опасенията на Русия", каза той.

"Не се чу нито една дума, с която Зеленски да бъде предупреден срещу продължаващия обстрел на жилищни сгради в градове и села в Донбас, и нямаше реални призиви за мир", заяви Песков.

"Това навежда на мисълта, че Съединените щати продължават линията си на де факто водене на непряка война с Русия до последния украинец", добави той.

Зеленски бе посрещнат като герой по време на светкавичното си пътуване до Вашингтон, където президентът на САЩ Джо Байдън се ангажира с военни доставки на стойност близо 1,8 млрд. долара. Новият пакет помощ за Украйна включва и зенитно-ракетни комплекси „Пейтриът“ за осигуряване на противовъздушната отбраната на страната.

Часове преди посещението на Зеленски руският президент Владимир Путин заяви, че през следващата година Москва ще продължи да развива военния си потенциал и бойната готовност на ядрените си сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро украинците ще свършат и кой ще ги замени тогава... Жалко че живота на стотици хиляди замина заради зеления наркоман
67
6
 
6
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 85 Как смяташ колко са реалните загуби на Ъкрайна и РФ + ЛНР И ДНР като се ограничаваме само до убитите. Дори само данните изнесени (почти официални) от запани медии и политици за загубите на Ъкрайна и Наемници дават повод да се счита че Запада ще воюва до последния Украинец. Не знам дали си чул но Ъкрайна пак е в безсрочна обща мобилизация. Поредното пушечно месо беше утилизрано от РФ артилерия.
66
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не мога да разбера, каква тази велика руска армия,която вече 300 дни воюва с някакви "нацисти" и не може да залови нито един и да го покаже на света. Разменя пленници, а нито един нацист? И даже напуска позициите си "добронамерено", когато пак "нацистите" я подгонят от чуждата земя!?Къде са смелостта,патриотизма и руския дух???
65
0
 
7
 
! Отговори
накратко: преди 1 година
Войната се води основно в интернет. Там убити няма, но тежко ранените в главата са много!
64
6
 
8
 
! Отговори
Зелените си лаят преди 1 година
ама не смеят да отидат да се бият срещу руснаците, нали? Нали родни русофоби? - лаете ама не се доближавате до тоягата!
63
0
 
4
 
! Отговори
До 83 Боби преди 1 година
За печатането на пари са пълни фантадмагории! Живял ли си преди 89?Основния проблем беше слабото производство и дефицита!
62
0
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Значи юдеите-банкери в САЩ са най- хитри от всички...
61
9
 
9
 
! Отговори
НАТО срещу Русия преди 1 година
НАТО държи на командно дишане Уруина. $5-10 милярда на месец. Това са парите за заплатите на укропитеците и държавния апарат.Парите за оръжия не се и споделят! Като инфраструктура не се вклюва в сметката. ДОКОГА мислите че запада ще издържи? А и основния консуматив нацисти- 'е ни чари' е на привършване!
60
7
 
5
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До ВСЕКИ ОПИТ : СССР се спомина защото след Сталин който не позволяваше да се отпечата една необезпечена Рубла започна печатницата на пари в СССР. Само че Рублата не е Долар да се разпредели и да ограби целия свят. При Сталин с неговата ТОТАЛНА финансова политика икономическия разстеж на СССР е по-голям от този на сегашните Азиатски Тигри. след 30 години печатане на пари в СССР и пеленачетата имаха спестовен Влог с парите от който едва ли нещо ценно можеше да купиш. КОЙ В МОМЕНТА ПЕЧАТА ПАРИ???
59
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аве русофилите какви православни ценности у русия ве?! Рамазан кадиров е дясна ръка на путин, главорезите му избиват православни в чужда държава, а сам руския патриярх приззовава за джихад. Къде виждате християнство тук?
58
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Феновете на русия в България са главно старчоци с носталгия по соца. Тъй че съм оптимист за бъдещето на страната.
57
4
 
5
 
! Отговори
Ще има ли преди 1 година
ядрена война???
56
14
 
10
 
! Отговори
Слава на Русия преди 1 година
Слава на православна Русия, която се изправи срещу американските сатанисти, грабещи и малтретиращи всички континенти от 75 години насам
55
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин им врътна кранчето и сега цяла западна Европа мръзне... Сега в Гърция по островите измръзват на 20 градуса... Ама няма газ за да се топлят... В Италия, Испания, Франция по Средиземноморието мръзнат и те с температури по 15 градуса...
54
7
 
10
 
! Отговори
Бесен преди 1 година
Рашистан се гърчи в агонията на своята безсмисленост! Идната година ще е времето, когато този гноен мехур ще се спука! Слава на Украйна!!!
53
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ра6истите да изненадт врага - да се махнат от Украйна и ще спрат да се бият със САЩ. Едно време и Хитлер се е бил със САЩ на руска територия. Ама кремълското ченге едно говори, а съвсем друго върши.
52
5
 
12
 
! Отговори
Путин преди 1 година
се мазни на Си, да не си хареса Сибир, че китайците с ориз да ги за мерят, ще победят!
51
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те самите укри не понасят Зелето...какви смешки гояоритв само.
50
6
 
15
 
! Отговори
do 58 преди 1 година
Няма украинец, който да иска близост с голташка Русия. Просто такъв няма. Близост с Русия искате само провинциалните бакчатори русофили у нас, които мислите само за софрата и ракията и не сте стъпвали в Русия през живота си да видите как се работи на -50 за 30лв. месечно.
49
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Кремъл му се иска войната да е до последния украинец но тя ще бъде до последния руснак.