Кремъл: САЩ водят непряка война с Русия до последния украинец

Вашингтон и Киев останали глухи за опасенията на Русия
22 дек 2022 14:49, Нели Христова
160
Кремъл: САЩ водят непряка война с Русия до последния украинец
Снимка: БГНЕС

Вашингтон и Киев са останали глухи за опасенията на Русия след историческото посещение на украинския президент Володимир Зеленски в САЩ, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от АФП.

"Със съжаление можем да кажем, че досега нито президентът Байдън, нито президентът Зеленски са казали дори няколко думи, които биха могли да се възприемат като потенциална готовност да се вслушат в опасенията на Русия", каза той.

"Не се чу нито една дума, с която Зеленски да бъде предупреден срещу продължаващия обстрел на жилищни сгради в градове и села в Донбас, и нямаше реални призиви за мир", заяви Песков.

"Това навежда на мисълта, че Съединените щати продължават линията си на де факто водене на непряка война с Русия до последния украинец", добави той.

Зеленски бе посрещнат като герой по време на светкавичното си пътуване до Вашингтон, където президентът на САЩ Джо Байдън се ангажира с военни доставки на стойност близо 1,8 млрд. долара. Новият пакет помощ за Украйна включва и зенитно-ракетни комплекси „Пейтриът“ за осигуряване на противовъздушната отбраната на страната.

Часове преди посещението на Зеленски руският президент Владимир Путин заяви, че през следващата година Москва ще продължи да развива военния си потенциал и бойната готовност на ядрените си сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е пълен отвътре с толкова злоба, че иска да избие всички украинци. Това не е защото има някаква причина. Когато човек е сатанист, той иска да убива просто от злоба. Да си спомним, че болшевиките убиваха така и в СССР всички народности, в това число и руснаци. И досега никой болшевик не е извинил за зверствата, които правиха, никой болшевик не се е покаял. Те продължават да мечтаят да се върне СССР, да се върне СИВ, да се върне Варшавският договор, да се върнат концлагерите,"народният съд".
47
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 51:Пак бълнуваш русофили.Ти не разбра ли,че там се бият руснаци с техните роднини руснаците?Съвпада,защото е истина.Зелето си пдодаде държавата и народа.Виж колко милиона взе и стана богаташ.А на вас не ви ли писна едно и също да дъвкате?
46
3
 
3
 
! Отговори
До психиатър преди 1 година
Оббсадата е на Ленинград бе друже! Но не е била пълна! Имало е достъп през Ладожкото езеро! Просто своите, са ги изоставили!
45
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"До последният украинец"... цинизмът на болшевиките няма равен.
44
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КНДР и Иран ще се бият до последния руснак! Доказано. В момента с парния влак от КНДР, посока Русия пътува последният писък на модата на армията на КНДР- МиГ-21! От иран са тръгнали с камили 200 дрона с китайски двигатели от косачки по 3.6к.с..
43
0
 
6
 
! Отговори
смях до психиатър преди 1 година
Тъпчo, Сталинград е пример за това как руснаците, не жалят никога своите в упорството си за победа. Те точно 6 месеца имаха възможност да изтеглят цивилните, но не го направиха. Те и Киев и Севастопол не изтеглиха и един цивилен. По принцип Сталин е грузинец и той много не ги жали руснаците, та е разбираемо за сталинград, но това е битка, а не геноцид кат ГЛАДМОР. Прочети тъпчo, образовай се.
42
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До сега не срещнах украинец, който да иска да е руски роб. Ще се бият колкото е нужно да ви изтрепят на тяхната територия и аз ги подкрепям в това.
41
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия щяла да граничи с НАТО-вска държава, ако Украйна станела член и затова нападнали... Ами тя Русия си граничи отдавна с НАТО-вска държава чрез Черно море... Да бяха нападнали Турция.
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алтернативата е да са ви роби, което няма как да стане.
39
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжите си ги пускайте по руските телевизии, аз не съм видял някой украинец да иска да се предадава и да ви стане роб доживот.
38
2
 
2
 
! Отговори
до 32 преди 1 година
Кажи го на почернените майки!
37
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Украйна не си беше дала доброволно ядрените оръжия след разпада на СССР, сега Русия на Путин нямаше да смее да нападне Украйна. както винаги болшевиките са едни нищожeствa.
36
5
 
8
 
! Отговори
Всеки опит.. преди 1 година
ЗА РУСКО СВЕТОВНО ВЕЛИЧИЕ--ЗАВЪРШВА С РЕВОЛЮЦИЯ И КУПОНИ ЗА ХЛЯБ!!!
35
10
 
8
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
До смяхПоследният масов глад в Европа бе организиран от немците и бандерите с обсадата на Сталинград, бе селски. Но за този факт ес гинеколожките си траят.
34
6
 
7
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
Руснаците убиват с глад над 7млн. Украинци 1932г. само да се съгласят с тяхното разбиране за управление. Още Раковски го е писал 1860г. , че руснаците са най-доброто плен. Аз му вярвам.
33
6
 
9
 
! Отговори
АГРЕСОРА Е РУСИЯ... преди 1 година
И ЩЕ СИ ПЛАТИ СКЪПО ЗА ТОВА!НЕМА ДА И СЕ РАЗМИНЕ ИЗОБЩО!!!
32
7
 
14
 
! Отговори
хлъц преди 1 година
Ми като САЩ воювала с Русия през Украйна..да бяха нападнали Щатите, нали са великата руска мечка. ахаха само приказки. пълен смях е тая държавица Русия, сбирщина от племена.
31
8
 
12
 
! Отговори
Дебилите... преди 1 година
СА БЪЛГАРСКИТЕ РУСОФИЛИ И ТЕХНИТЕ АЛКОХОЛИЗИРАНИ РУСКИ КАЛНИ И СВИНСКИ ГОСПОДАРИ!!!
30
1
 
0
 
! Отговори
До според теб преди 1 година
Не си ме разбрал? Малко сложно го написах и иронично!
29
13
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
На сащ не им пука за нормалните хора, интересува ги само да отслабват Русия и да са сила номер 1. Защо никой не говори за избитите руснаци в Донбас от 2014 досега. Било безпричинно нападение... Значи нормално е да избиват и горят руснаци в Донбас и всички си траят? Защо досега света мълчеше? Защото сащ са подкупили повечето политици