Кремъл: Москва ще постигне целите си по един или друг начин

„Киев да приеме исканията и да седне на масата за преговори“
Обновена: 19 яну 2023 13:50 | 19 яну 2023 13:27, Елка Василева
247
Кремъл: Москва ще постигне целите си по един или друг начин
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл заяви днес, че колкото по-скоро Украйна приеме исканията на Русия, толкова по-скоро може да приключи конфликтът, предаде Ройтерс.

Още по темата
Москва ще постигне целите си "по един или друг начин" и за Киев ще е по-добре да приеме нейната позиция и да седне на масата за преговори, каза Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин.

Русия твърди, че иска да "денацифицира" Украйна и да защити рускоговорящото население в източната част на страната. Киев и Западът отхвърлят тези твърдения и ги определят като безпочвен претекст с цел завземане на територия в колониален стил.

"Колкото по-скоро украинският режим покаже готовността си да приеме руските искания, които ще бъдат постигнати по един или друг начин, толкова по-скоро всичко ще приключи и украинците ще могат да започнат възстановяването си след тази трагедия, която режимът в Киев започна", каза пред репортери Песков.

Украинският президент Володимир Зеленски изготви план за мир в десет точки, който започва с изтеглянето на руските войски от окупираните части на Украйна.

Русия каза, че е отворена за преговори, но не е дала подробности за позицията си или какви са исканията й от Киев, за да приключи враждебните действия.
(БТА, Анелия Пенкова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Киев преди 1 година
https://m.dw/bg/vesela-cerneva-edva-sega-stava-asno-kolko-resavasa-e-bila-blgarskata-podkrepa-za-ukrajna/a-64445835
73
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Победата на Русия е осигурена от сплотеността на руския народ, стабилната икономика и финанси, индустрията, социалната сфера, здравеопазването - всичко работи ефективно за победата.
72
1
 
9
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Тия го удариха на молба :) Я у лево. С терористи не преговаряме. Трошим им черепухите.
71
8
 
4
 
! Отговори
Демек преди 1 година
Руснаците подкрепят Путин какво ти сваляне, Путин ще царува още 10г. Той и всичко около него мразят Запада, като чума им е. Следваща фигура в Кремъл няма да е по-различна, няма кой да допусне демокрация в Русия, ултранационалистите там, ще отровят всеки който се опита да въведе нещо като демокрация. Русия се погреба сама, ще погребе и голяма част от Земното кълбо. Кога е имало демокрация в историята им? Империя до дупка.
70
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е било и преди ВСВ. западът е кандилкал СССР, тайно подстрекавайки Хитлер да го нападне. Само че Украйна не е тогавашна Германия, а пък възможностите на НАТО ги виждаме в реално време. Лошото е друго - възможностите на НАТО ги виждат и Китай, и всичките миролюбиви мусюльмани. Това е лошото.
69
7
 
5
 
! Отговори
Бай Димо преди 1 година
Знаем, знаем, че искате разпадът на Русия. От 300 години го искате. Най-много искате природните й ресурси, водите, нефта, газта, географското положение. Искат целия свят да Занулят, не само Западния трудов дигитален лагер. Ако може Китай и Русия и те да им легнат както легнаха послушно болгарушките - идеално става. Красив свят - нов световен ред, в който границите са паднали, няма ги лошите Саддам, Кадафи и Путин, има го Клаус Швааб, Кисинджър, Шоррош и настава истински рай с чипчето в ръката.
68
3
 
6
 
! Отговори
смееехххх преди 1 година
Какви права на руснаци в Украйна бре не виждаш ли че никой не ще да ви гледа
67
0
 
0
 
! Отговори
най-вероятно преди 1 година
по друг начин
66
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви цели, като фалитът наближава отново като през 1990г.!
65
11
 
4
 
! Отговори
Бай Димо преди 1 година
Много са "загрижени" американците за "братския" укро Народ. МНОГО! 99% от тях не могат да намерят Укристан на картата, ама много са загрижени. Преди бяха загрижени за Кувейт, после за Либия, после за Косово, после за Северна Корея. Де що има диктатор по света, братска Америка ни варди от тях и ни дарява братска демокрация.
64
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако целта е разпад на Раша, на прав път сте!
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 72https://nato.int/nato-on-the-map/
62
9
 
17
 
! Отговори
До кога ще трае ли преди 1 година
Докато режимът на Путин бъде свален от самите руснаци, само че повечето от тях са с робска психика наследена от времето на комунизма.
61
0
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До Анонимен 66 Ще видим.
60
8
 
13
 
! Отговори
ЛилиПутин преди 1 година
Този лилиПутин, който има не само лилипутски ръст, но и акъл със същия размер, е вече пътник... Необратимо е! Колкото по-бързо, толкова по-добре за целия свят, а и за Русия. По-младите руснаци вече отлично разбират това...
59
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе ония от Шведия и Финландия влязоха ли в НАТО вече? А с контраофанзивата какво стана, Зеля отмаря ли в Крим? Защо нищо не се пише по тези въпроси, а само как някакъв поляк плачкал в Давос?
58
13
 
3
 
! Отговори
Киев преди 1 година
Много ми е интересно, колко време ще трае тази проклета война. Моята прогноза е между 5 и 10г. Украйна ще стане 15-20 милиона, Крим никога не може да се върне към Украйна Луганск , Донецк, Запорожие и част от Херсон също. За какво се трепят тези ***? То изхода е пределно ясен. Русия след 3 макс 5 години е пълен фалит. Колкото и да драпат. Руснака се връща в 19 Век и така му харесва. Украйна влиза в ЕС, за НАТО след 6г. Така, че скоро няма да има примирие.
57
8
 
17
 
! Отговори
Какви цели преди 1 година
Русия загуби подкрепата на целия Цивилизова свят и спечели овациите на държави като Северна Корея, Сирия, Беларус и Венецуела. За икономическите загуби възлизащи на стотици милиарди евро изобщо да не говорим.
56
12
 
11
 
! Отговори
Бай Димо преди 1 година
Американците "инвестират" в Украйна още от разпада на СССР. Дават луди пари за русофобия - подкокоросват укрите в цветни революции, после в тотална омраза и русомразия. Крайната цел на западните психопати е разпадът на Русия. От 300+ години много им пречи. По-добре да я няма. Пробваха с демокрации, феминизъм, лииберастии - не се получи, видяха, че руснаците не слушат. Прилаапаха цяла Източна Европа - и това не им стигна. Сега Украйна е инструмента за постигане на пъклените им планове.
55
9
 
5
 
! Отговори
OZZY преди 1 година
Успокойте се бе,укрофили,ще си докарате някой инсулт!Разбръмчали се тък като падащ "гвинтокрил"!