Лавров: Действията на САЩ са като тези на Хитлер и Наполеон

Вашингтон подчинил Европа, за да води война срещу Москва
Обновена: 18 яну 2023 11:58 | 18 яну 2023 11:57, Елка Василева
190
Лавров: Действията на САЩ са като тези на Хитлер и Наполеон
Снимка: БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров обвини САЩ, че подготвяли почвата за конфликта в Украйна като част от това, което той нарече хибридна война срещу Москва, съобщи Ройтерс.

Още по темата
На пресконференция в руската столица Лавров заяви, че кризата в Украйна е започнала много преди Москва да изпрати десетки хиляди войници в страната през февруари миналата година в рамките на така наречената от Кремъл "специална военна операция".

Вашингтон и Западът обвиняват Москва, че преследва непровокирано заграбване на земи в Украйна в колониален стил, докато Русия представя сблъсъка като исторически между нея и Запада.

Лавров също така сравни неотдавнашните действия на САЩ с тези на Адолф Хитлер и Наполеон Бонапарт, като заяви, че Вашингтон е подчинил Европа, за да води война срещу Москва.

Той заяви, че нацисткият лидер и френският император някога са се опитали да използват същата тактика срещу Русия.

"Съединените щати, чрез Украйна като марионетка, водят война срещу нашата страна със същата задача: окончателното решаване на руския въпрос", заяви Лавров пред репортери на годишната си пресконференция.

Руският външен министър констатира, че Москва все още не е видяла сериозни предложения за мир в Украйна и че идеите на украинския президент Володимир Зеленски по този въпрос са неприемливи.

Лавров заяви, че Москва е готова да обсъди конфликта със западните страни и да отговори на всички сериозни предложения, но че при всеки разговор трябва да се обърне внимание на по-широките опасения на Русия за сигурността.

Говорейки на пресконференция в Москва, Лавров отново призова НАТО да премахне своята "военна инфраструктура" от Украйна и други страни, намиращи се в близост до границите на Русия.

Лавров също така посочи, че унижението, на което са подложени етническите руснаци в Украйна, е неприемливо.

Според оценката на руския външен министър Западът решава всичко вместо Украйна.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кръгъл ***
125
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кучето на диктатора излая
124
6
 
9
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
До Сата НАТО 146 Преговори с Путин означават Зеленски да им отстъпи петте най богати области на Украйна. Никога няма да стане.
123
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още не сте разбрали защо е тази война. Това са последните времена и за тази война и последващи е писано и проповядвано. Живеете в илюзия, как като живеете в запада всичко трябва да имате, докато седите на топло в офиса и вкъщи. А откъде и как идва храната, не ви се мисли за това. Като свърши храната в магазините, тогава ще е късно. Сега е борбата на пръв поглед за ресурси, иначе е един православен народ да мрази себе, разкол в църквата. Погледнете колко хора избягаха, ще намерят ли дом в чужбина
122
5
 
8
 
! Отговори
Майната ви.... преди 1 година
До Анонимен 132 Хитлер напада Русия ВЕРОЛОМНО , а Русия напада Украйна МИРОЛОМНО.
121
3
 
6
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
До Анонимен 125 През 41-ва година Сталин не преговаря с Хитлер, какво част от Русия да му отстъпи , а избива нашествениците. Сега Русия е нашественик. Какво трябва да направи Зеленски ?
120
9
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Авторката на тази статия е пропуснала, съзнателно или не, най-същественото в неговото изказване, а именно че е безсмислено да се преговаря със Зеленски -----///----- Само преди няколко дни руската официална позиция беше, че искат директни преговори с Украйна, без посредник. Това иддийодско племе, москалите, ще се оправи само когато бъдат разглобени и унищожени като държава.
119
6
 
8
 
! Отговори
Кривондел преди 1 година
Този беше казал, че Русия не била нападала Украйна.Повярваха на собствените си лъжи колко слаб е Западът. И сега се видя коя армия разчита на затворници и ръждясали 50 годишни танкове...
118
6
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
САЩ спечели ВСВ ....Не беше Русия.
117
18
 
18
 
! Отговори
Мдааааа преди 1 година
Гледах изявлението на Лавров в оригинал. Авторката на тази статия е пропуснала, съзнателно или не, най-същественото в неговото изказване, а именно че е безсмислено да се преговаря със Зеленски, тъй като: 1/ самият той законодателно е забранил преговори с Русия и 2/ той е марионетка, не решава нищо и затова има смисъл да се преговаря само с неговите господари (САЩ), но засега те не са изявили такова желание.
116
10
 
10
 
! Отговори
Мартин Скорсизи преди 1 година
"Изпращам това съобщение, само за да ви кажа, че не сте сами. Възхищаваме се на вашата смелост, упоритост, твърдост и необикновена, удивителна решителност пред лицето на това варварство. Това неописуемо варварство
115
12
 
13
 
! Отговори
гг преди 1 година
Лавров, я спомни си кой ви спаси точно от Наполеон и ви помогна за контра-атаката, като на практика те я извършват до Париж. Дам, тия украинци дето не съществуват, тези несъществуващи косакси...
114
5
 
6
 
! Отговори
АБ преди 1 година
До Жжееф.Може и да имам нужда .нослед падането на желязната завесаизлязоха толкова много материализатова и все прочетох нещо.Западнитедържави си отвориха архивите и севидяха и хубави и лоши неща.А твоятаруслями ги засекретиха за вечнивремена и си останахте със съветскитеглупости.Дано един ден твоите пра, прапра,пра внуци дочакат да прочетатнещо и от съветските архиви и тогаваще разберат и за помощите.Междудругото 50 год нямаше архиви и заКатин, но се намериха , публикуваха ги
113
8
 
10
 
! Отговори
АБ преди 1 година
До 133.Айде още един с информация отнегов роднина АБПФК.Коя е държаватапровела съвместен парад на победатазаедно с нацистите?Лавров надминавсички с лицемерието си.
112
6
 
13
 
! Отговори
АБ преди 1 година
До Жжееф. Това което са получавалиСССР за само 6 месеца, немската военнапромишленост го е изработвала за 3 год.Тези твои съветски опори рухнахаотдавна.
111
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навремето хитлер чрез рибентроп подписва със сталин пак за не нападение за да може след това вероломно да го нападне по същия начин предвид изказването на меркел запада чрез украйна подписват минските споразумения с цел да имат време да въоръжат украйна за война с русия какво ще кажете загряват ли ви българските реотани ще ви помогна като ви напомня една българска пословица вълкът козината си мени но нравът не
110
37
 
32
 
! Отговори
Филибелия преди 1 година
Конска мутро,ако не беше помощта на САЩ,през 2-свет. война,сега в Москва щеше да се говори на немски език. Неблагодарник!
109
7
 
18
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Да не забравяме Никарагуа,Куба,Че Гевара,Атвнтата в Сета Неделя,Септемврийското въстание,Гражданската война в Испания,Войната дрещу Финландия ,окупацията на Полша.Другари
108
21
 
32
 
! Отговори
да бе преди 1 година
Русия е майка Тереза. Колко войни си водеше необезпокоявано, във Виетнам, в Корея, в Афганистан в Осетия, Дагестан Грузия Чечня на два пъти и тн. до Украйна. Техните войни никой не ги брой. Бързо забрявяте какъв геноцид проведоха в Грозни. И защо. Защото и Чечня искаше свобода като Естония, Литва Латвия Так.стан, Кир.стан. Узб.стан, Турк,стан. Асалаци без грам спомени
107
17
 
15
 
! Отговори
Nik преди 1 година
Абе не знам САЩ дали са Наполеон и Хитлер, ама Русия играе ролята на тогавашните Франция и Германия.