Лавров: Трябва да отдалечим украинската артилерия от Русия

Според него ескалацията на конфликта расте като снежна топка
Обновена: 2 фев 2023 19:32 | 2 фев 2023 19:32, Йоана Цонева
87
Лавров: Трябва да отдалечим украинската артилерия от Русия
Снимка: БГНЕС

Колкото повече оръжия с голям обсег доставя Западът на режима в Киев, толкова по-далеч те ще трябва да бъдат отдалечи от руските територии. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Ако сега се стремим да преместим артилерията на украинските въоръжени сили на разстояние, което няма да представлява заплаха за нашите територии, то колкото повече далекобойни оръжия се доставят на режима в Киев, толкова по-далеч ще трябва да бъдат преместени далеч от териториите, които са част от страната ни, уточни министърът.

Отговаряйки на въпроса за какво развитие на събитията да се готви, Лавров посочи, че Москва изхожда от обективните реалности. На първо място от онези реалности, които са заложени в нашето законодателство, нашата конституция. Четири нови територии - две народни републики, две области - се присъединиха към Руската федерация след референдум. Според мен тук няма въпроси, каза той. По думите му Западът не може да се успокои и като в прословутите приказки затъва все повече и повече в известна субстанция, в блато, според мен това играе важна роля в хода на операцията.

Още по темата
Според външния министър ескалацията на конфликта расте като снежна топка. Всичко започна с доставките на някакви каски за украинската армия, после се появи леко стрелково оръжие, сега вече упорито се говори за самолети, допълни Лавров.

Германският канцлер Олаф Шолц се кълне, че това никога няма да се случи, но Шолц е известен и със способността си да променя позицията си доста бързо, поясни първият дипломат на Русия. "Освен това той далеч не е сам там. Той каза, че НАТО никога няма да се бие срещу Русия, а неговият министър на външните работи Аналена Бърбок заяви: ние вече воюваме срещу Русия и всички го правим заедно, посочи Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
8
 
15
 
! Отговори
До 41 преди 1 година
Да меморандума от Будапеща ми напомня точно на пакта за ненападение. Украйна се отказва от ядрено оръжие в замяна на гаранция за териториалната и цялост. Естествено договор с Русия не струва и хартията на която е написан
47
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие първо отдалечете руските войски от украинските територии, а къде в Украйна стои украинската артилерия си е тяхна работа. Нали така казвахте за руските танкове преди 24 февруари миналата година.
46
21
 
17
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Ще отдалечите украинската артилерия като напуснете Украйна.
45
17
 
25
 
! Отговори
Изчезнете подлоги преди 1 година
По - д0лна и пр0ста нация от тези кравари няма, скоро няма и тях да ги има. Убиици и крадци !!!
44
20
 
20
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Лавров, Вие от Кремъл сте големи КРЕ. ТЕНИ! Та заради та, и война в Украйна а вече се сдобих те с над 2000 км. граница с НАТО! И при това на много по-близко разстояние до Санкт Петербург и Москва от преди нея! ***, но не щете да си го признаете! От векове само за земя ламите, но все не знаете какво да, я правите :пример Япония - тотал о зависима от суровини и енергия от света, но водеща икономика, а вие... Вие ще си останете прости ВАТЕНКИ!
43
22
 
24
 
! Отговори
Мутрофанова преди 1 година
Ей това да хвърлиш 150 000 младежи в ада за парче земя трябва да си много напушен. Малка им земята та още искат, алчно племе са руснаците.
42
21
 
9
 
! Отговори
Мутрофанова преди 1 година
Тоз който падне в бой за свобода, той не умира!!! Да живее Украйна! Да живее корупцията! Да живее ББ! Да живее ГЕРБ! Вечна слава на Зеленски! Да живее Америка! Долу БСП и Възраждане, долу Радеф селянин кух, ше ни докараш някоа война ***. Пращай танковете към Украйна! Най великия ще е този, който падне със самолет върху Кремъл с атомна бомба и да приключи тази простотия. Дизела е вече по скъп от злато ей! Мислете кола с Вода!
41
21
 
17
 
! Отговори
На всяка цена преди 1 година
Русия трябва да бъде разгромена !И помежду нас поделена ! Миглена.
40
21
 
19
 
! Отговори
Мутрофанова преди 1 година
На всички руски Генерали, както на Медведев USA, Путин Лавров Песков, децата им учиха в западни, натовски университети, изгониха ги като мр.-ъ-сни кучета и сега запада им виновен, типично за т-ъ-п руснак. Кога ще затворят всички руски посолтва в Европа? Това е санкция, всичко друго е парлама! През 1944 -1989 ядохме руски ботуш, заради това сме на този ХАЛ народе. Русофили марш в Москва и пишете! Интерсно ми е там какво ще пишете? От килията като Навални?
39
28
 
16
 
! Отговори
Мутрофанова преди 1 година
Кога ще се разпадне Русия... искам да преживея този момент, да си млатят ракети с или без уран по между си. Докато им дойде кухия акъл, Лавров Песков Путин Медведев, и цялата смрад не излъчват на никаква харизма отвратително гадно племе. Чума да ги хване и да измират всички руси, всеки ден слушаме за ядрено оръжие, айде натиснете копчето!страхливци. Да живее Америка и НАТО, за Украйна не съм сигурен! Ердоган ще го света духа след изборите. Да живее майка България! други не ме касаят. Наздраве
38
16
 
18
 
! Отговори
Милков преди 1 година
Я гледай какво хрисимо конче и как всички европейци за неговата отвратителна война в Украйна са му виновни ?! Абе,Лавров,какво правите в Украйна ?! Какви републики,как ви области са се присъединили към вас ?! Доброволно ли,или под дулата на оръжията и зап лахите с какво ли не за ония които не харесват вашия ред и " стабилност " ?!Оставе те народите сами да определят индечността си и към кого да се присъединят !!! Непрекъснато сипете заплахи и фалшиви обвинения!!!
37
17
 
15
 
! Отговори
Дракон преди 1 година
Русия провежда от години тежки хакерски атаки към държавни структури от цяла Европа. Само това е достатъчен повод да се сблъска с цялото НАТО. Като сама си то търсеше толкова време сега да не се оправдава с украинските нацисти.
36
21
 
22
 
! Отговори
До русофилите преди 1 година
Русия започна тази *** война още през 2014г когато просто си взе Крим. Изпрати оръжие в Донбас за какво ли? След което украинците започнаха да защитават земята си! И сега станаха нацисти? В Русия има 100 пъти повече нацисти от Украйна. Който вярва на руската пропаганда да ходи в Русия, не искаме руснаци да ни диктуват как да живеем, искаме си Мерцедеси не москвич. Аман от писари неграмотни.
35
24
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно тези които коментират срещу русия защо не кажат нещо за избитите хора и стотици дечица в донбас 2014 година от украинските нацисти и това че меркел призна че минските споразумения са били бутафорни за да прикрият въоръжаването на украйна и подготовката и за война с русия нещо да ви напомня пакта за не нападение между нацистка германия и русия
34
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АКО НЕ БЪДАТ СПРЕНИ И ВЪРНАТИ ОБРАТНО ДО МОСКВА, ТЕЗИ НЯМА ДА ОСЪЗНАЯТ КОЕ Е РЕДНО И ДА ОСТАВЯТ ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ДА ЖИВЕЯТ КАКТО ИСКАТ!НЯМА ДА СПРАТ НАМЕСАТА В ЧУЖБИНА!
33
21
 
19
 
! Отговори
Asd преди 1 година
Отдалечавайте си каквото си искате във вашите територии. Не можете да диктувате на съседите. Никой не е стрелял по вас. Вие вкарахте армията си в съседна държава да грабите ресурси за олигарсите си. И с ракети не спирате да рушите чужди блага.
32
0
 
5
 
! Отговори
До До 33 преди 1 година
Друже бе чети и мисли. Или иронията е нещо ново и непознато за теб.
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе, ще се вадят големите ракети. До там я докараха работата. Трябва да се излее тази агресия, че да се успокоят всички. Циклично стават тия работи в историята. Сега пак е дошъл моментът.
30
16
 
8
 
! Отговори
Още преди 1 година
Дали от възраждане формират партизански отряди да помогнат на руската армия по - бързо да овладее София.
29
5
 
3
 
! Отговори
До 33 преди 1 година
Б.е ти нямаш Родина! България е за българите! А теб е време да те опушат в данс