Опитва ли се Русия да унищожи "Вагнер" на Пригожин?

Лидерът на "Вагнер" заяви, че от него се изисква "да се извини и да се подчини"
21 фев 2023 18:55, Нели Христова
90
Опитва ли се Русия да унищожи "Вагнер" на Пригожин?
Снимка: БГНЕС

Евгений Пригожин, създателят на наемническата група "Вагнер", обвини неуточнени длъжностни лица, че умишлено отказват на бойците му достатъчно боеприпаси като част от продължаващо съперничество между него и части от руския елит.

В седемминутно аудио съобщение, публикувано в понеделник от неговата пресслужба, очевидно ядосан и емоционален, Пригожин заяви, че от него се изисква "да се извини и да се подчини", за да осигури боеприпаси за войските си.

Говорейки на моменти с повишен тон и от време на време ругаейки, той каза: "Не мога да разреша този проблем, въпреки всичките си връзки и контакти."

Пригожин казва, че военното производство на Русия сега е достатъчно, за да снабди силите, които се бият на фронта, и че доставките, с които изтребителите му изпитват затруднения, са резултат от съзнателни решения.

"Тези, които ни пречат да се опитваме да спечелим тази война, работят директно за врага", категоричен бе той.

От избухването на конфликта Пригожин публично враждува с генерали и служители на Кремъл, обвинявайки ги в недостатъчно усърдие в преследването на кампанията срещу Киев.

Той запази най-острите си критики към Министерството на отбраната на Русия, което обвини, че се опитва да си припише заслугите за постиженията на Вагнер на бойното поле.

Путин много публично отбягва шефа на "Вагнер", като експерти подозират, че близките отношения може да са се развалили.

В своето аудио съобщение Пригожин казва, че неуточнените лица, които той обвини за недостига на боеприпаси, "закусват, обядват и вечерят от златни чинии" и изпращат роднините си на почивка в Дубай, популярна дестинация за руския елит.

Миналата седмица Белият дом каза, че групата "Вагнер" е претърпяла повече от 30 000 жертви след нахлуването на Русия в Украйна, като около 9 000 от тях са убити в бойни действия.

Около 90% от убитите в Украйна от декември насам са били затворници, се казва в съобщението, което има предвид набирането на затворници за бой от Пригожин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За русия е по-катастрофално да позволят частни армии да оперират на тяхна територия дългосрочно, отколкото да анексира каквито и да били територии. Половината генерали от щаба са започнали да си правят частни армии, чеченците заявиха желание, олигарси там всякакви. На фона на руската армия, наемниците показват далеч по-висока компетентност. Тоест, ако се разрастнат още, ще стане напълно възможно да си присвоят държавата изцяло.
62
5
 
10
 
! Отговори
вагнероФците са свик преди 1 година
нали да наторяват я пустинята в Сирия, я плодородната и без това украинска земя. FuckThem.
61
3
 
12
 
! Отговори
Както е тръгнало преди 1 година
Другарят Пригожин и той ще бъде поканен на среща на 16-тия етаж !
60
2
 
13
 
! Отговори
Тия преди 1 година
Рано или късно ще се изпокарат, само въпрос на време е !
59
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ще бъдат претрепани и затворени в концлагерите ,много ! Продължавайте като безумци да драпате към запада и ще дойде възмездието ! Операция с кодовото име Слънчев ден ще е краят на слугите на козяк !
58
5
 
10
 
! Отговори
До 67 преди 1 година
Бе, как да ти кажа! путинофил! а путинофила е предател и продажник на България който НЕ знае и НЕ може, но пък ЛЪЖЕ, та ЛЪЖЕ! сега за да видиш, че те "уважавам" като една путин ще ти кажа, е вагнер им беха предоставени едни 50 000 затворници да си попълнят там резервите! та ти като една исктиска путин и да сметаш не можеш! :)))))
57
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еееее, те Вагнер са 9000 човека, ама дали 30 000 жертви. Това е защото са умирали по няколко пъти. Да им се чудиш как продължават да се бият? Или те ще изкарат сега че Вагнер са по-многочислени от руската армия? Пропгандата взе да ви мисли за бавно развиващи се вече. Хехехе.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай ой и като се събуди,какво стана,че не е ясно.
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 65 А ти знаеш ли колко е тоя процент и колко щеше да бъде,ако не беше изнудвал други.И къде точно ги срина,че едни шушляци се крият в градовете сред цивилни като страхливци.Ама господаря нарежда или с атака или няма пари и сега ко ша праим ша умиргаме щото,който дава парите той поръчва и музиката.
54
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 62 а зелето какво каза . Помощ,помощ побеждаваме помощ.Ама трябват танкове и самолети,че побеждаваме помощ.А господаря ви каза забрави за Крим и Крим вече е забравян никой нищо не казва
53
8
 
14
 
! Отговори
Бай Ой преди 1 година
Дедо Жо наля 100 млрд долара (0.4 от БВП) на САЩ и срина рубашките! Прати ги в четвъртия свят на мизерия и изолация! Сега ще налее 150 млрд долара в Тайван (0.6% от БВП) на САЩ и ще срине и Китай. Такъв написан стратег Америка не е е имала от десетилетия. С 1% БВП срина двата основни конкурента. А ЕС си срива безплатно благодарение на другите два срива. Евалапка Джо. Има нещо еврейско в теб
52
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е пътник.
51
10
 
13
 
! Отговори
Бай Ой преди 1 година
Тия блядовееее ша съ самоизтрепат, кой да изпие повече препарати за вана и кой ще изяде повече чипове от откраднати перални. Тая територията все едно я обитава племето на Шака Зулу
50
23
 
14
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Вагнер са ТЕРОРИСТИ,като Френския легион(и в него са затворници и престъпници).Радвам се много че ВСУ ,се справят с тях ,и ги съдят по бързата процедура със разстрел.Слава на Украйна !
49
7
 
13
 
! Отговори
Къв Вагнер бе преди 1 година
Вдругиден ще има събрание на ООН. Украйна ще поиска Русия да бъде обявена за военнопрестъпна държава, а Китай ще предложи мирен план. Войната приключи
48
17
 
17
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 година
Вън от НАТО,ЕС и никакво евро!
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Lol. Що за бавноразвиваща се статия :D
46
4
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Колкото Рикиса се опитва да унищожи Русия, толкова и тези от Русия искат да унищожат Вагнер. Радослав си е вратар от Баховица. Заключи я тази врата, когато играхма в Луковит. Та, така и завършихме, на нула за нас. БАХОВЧАНИТЕ. Ще му кажа, разбира се. МОЖЕ И ДА МУ Я ИЗПЕЯ. Тази за ВАСИЛКАТА. За Стойнето ще трябва да покани г-жа Ботева. Тя я пее по-добре от мен.
45
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сандо На руснаците Азов им вършат друга работа и си прав те не искат никого да избиват,украинците трябваше да свалят оръжието и да се разберат,ама им набиха глупости в главите,че ще им дават оръжия и пари,колкото искат и щели да победят.
44
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно,що не пишете за американците от Моцарт в Украйна ?