Опитва ли се Русия да унищожи "Вагнер" на Пригожин?

Лидерът на "Вагнер" заяви, че от него се изисква "да се извини и да се подчини"
21 фев 2023 18:55, Нели Христова
90
Опитва ли се Русия да унищожи "Вагнер" на Пригожин?
Снимка: БГНЕС

Евгений Пригожин, създателят на наемническата група "Вагнер", обвини неуточнени длъжностни лица, че умишлено отказват на бойците му достатъчно боеприпаси като част от продължаващо съперничество между него и части от руския елит.

В седемминутно аудио съобщение, публикувано в понеделник от неговата пресслужба, очевидно ядосан и емоционален, Пригожин заяви, че от него се изисква "да се извини и да се подчини", за да осигури боеприпаси за войските си.

Говорейки на моменти с повишен тон и от време на време ругаейки, той каза: "Не мога да разреша този проблем, въпреки всичките си връзки и контакти."

Пригожин казва, че военното производство на Русия сега е достатъчно, за да снабди силите, които се бият на фронта, и че доставките, с които изтребителите му изпитват затруднения, са резултат от съзнателни решения.

"Тези, които ни пречат да се опитваме да спечелим тази война, работят директно за врага", категоричен бе той.

От избухването на конфликта Пригожин публично враждува с генерали и служители на Кремъл, обвинявайки ги в недостатъчно усърдие в преследването на кампанията срещу Киев.

Той запази най-острите си критики към Министерството на отбраната на Русия, което обвини, че се опитва да си припише заслугите за постиженията на Вагнер на бойното поле.

Путин много публично отбягва шефа на "Вагнер", като експерти подозират, че близките отношения може да са се развалили.

В своето аудио съобщение Пригожин казва, че неуточнените лица, които той обвини за недостига на боеприпаси, "закусват, обядват и вечерят от златни чинии" и изпращат роднините си на почивка в Дубай, популярна дестинация за руския елит.

Миналата седмица Белият дом каза, че групата "Вагнер" е претърпяла повече от 30 000 жертви след нахлуването на Русия в Украйна, като около 9 000 от тях са убити в бойни действия.

Около 90% от убитите в Украйна от декември насам са били затворници, се казва в съобщението, което има предвид набирането на затворници за бой от Пригожин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 48 Е защо не се замислиш за тия дето помагат на Украйна и а вкарах в това.Зелето финансиран от олигарси стана президент е ти какво искаш.
42
8
 
14
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
Ако не сте разбрали руснаците не искат да избият до крак украинците. Азов излезе на 40% живи от Матиопул. Затова не им дават достатъчно муниции, ще стане всичко лунен пейзаж
41
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хичо може и така да е,ама това със затворниците зелето го започна първи като ги пусна и въоръжи.Пък ядрото на Вагнер са добре обучени военни и им се плаща добре и тяхната работа е да чистят такива от Кракен Айдар и други нацисти дето ги пращат на фронта и бъди сигурен,че се справят и те ще свършат първи.А дали ще има Вагнер времето ще покаже.
40
1
 
17
 
! Отговори
Финансист преди 1 година
Не обичам да отговарям на коментари в този сайт, но всяко правило си има изключение. Като пояснение за Веселината. Това с държавните тайни си е от отминалите времена на комунистическа България. Какви тайни, какви пет лева ? Почти всичките бивши депутати от Герб са били и членове на БКП. А пък тези от ДПС са бивши доносници на тайните служби на България. Но пък сега говорят, че са от турския свят. С такива политически хамелиони, наистина нищо доброне очаквна фалиралата България.
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хем бил човек на Путин, хем бил обиден, озлобен и се оплаквал, че не можел да разреши проблем, въпреки всичките си връзки и контакти, хем ни предлагате да търсим отговор на алогичния въпрос "Опитва ли се Русия да унищожи "Вагнер" на Пригожин?".
38
9
 
13
 
! Отговори
Само малоумници преди 1 година
може да си помислят, че китайците са толкова гл'упави, че да помагат на фашистка Русия.
37
1
 
12
 
! Отговори
ами да преди 1 година
Ами ще го използват до като е удобен и после ще падне от някой етаж
36
14
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Наистина не разбирам защо САЩ си дават доларите и оръжията на Украйна, а пък някакъв си Блинкен казва на Китай какво да прави със своите оръжия. Те, американците, ако си мислят, че управляват света, доста хора не мислят като тях. Аз просто не съм американец, а обикновен баховчанин. Ако знаете къде е това великолепно място в България. Не е като американския им град Сиракюз. *** ме е кърмила.
35
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако китайците наистина започнат да помагат военно на Русия, то Вагнер и Пригожин стават излишни и бързо ще изчезнат.
34
8
 
9
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
В речта си днес кремълския хокеист и джудист набеляза много неща касаещи всички отрасли и сфери на развитие в Русия в близките години и не пропусна и образованието. Хокеиста каза, че премахва бакалавърското обучение, с други думи висше образование в Русия за 4 години вече няма да има. Който иска да има вишу ще трябва да учи 5 или 6 години. Понеже от опит знам, че копираме Русия в почти всичко явно и при нас скоро ще стане така.
33
11
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Ето това са неща,които не могат да бъдат коментирани с успех,защото прецизността на мненията ни зависи от действия и намерения,стоящи зад кулисите.Има едно нещичко,на което казваме"Държавна тайна".При наличието на Държавна тайна,мълчим и очакваме адекватните решения на Руската Държава.Да живее Русия ! Да живее Майка България!
32
5
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Тези от Днес наистина започнаха да пишат само глупости. Американците са обявили Вагнер за терористи. То пък, ако е така, терористите са руснаци. А пък, някои други им сринаха кулите близнаците. При това, г-жа Василкса БОТЕВА ИЗОБЩО НЕ ИМ Е ВИНОВНА. На простите индианци отвъд Атлантика. СТОЙНЕТО И СЕВДИНИТЕ ОЧИ.
31
10
 
15
 
! Отговори
Хичо преди 1 година
Пригожин ще е поредната самоубита руска пoдлoгa.Когато свършат затворниците и психопатите от лудниците,ще свърши и Пригожин.Ще видим каква cmърт са му измислили?За куче,кучешка сmъpт-това са негови думи....Може би случайно ще го смачка валяк,докато кара колело?Ще видим...
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До милионера ,що така си мислиш "Вагнер" си е екстра,ама шефа вирна много нослето.Соледар не беше взет само от "Вагнер",ама той така го изкара.Сега трябва да се научи да мълчи.
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо тази новина трябва да интересува целокупният български народ.
28
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гиб мелсън.Не ставаше въпрос за въглища,а за шистов газ и синчето на бай дрън го искаше.А всички решиха,че така ще е добре за тях,но не стана защото това е мръсно производство,но нямаше значение за тях.Сеа обаче лъсна и друга истина,че е и скъпо.Всичко е за ресурси,а украинците са просто някакви хора,които нищо нямаха да спечелят печелившите са определен кръг хора,а ЕС си мислеше,че тоя газ ще евтин като русия ,е май не е така.
27
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пригожин набираше затворници за да ги хвърли в месомелачката в Украйна без да осъзнава че него Кремъл също накрая ще го хвърли в месомелачката.
26
5
 
6
 
! Отговори
До Милионер преди 1 година
До Милионер ++Абе то Вагнер е голям ре-зил за русия ама да си остане между нас.
25
6
 
10
 
! Отговори
Много преди 1 година
Страх ги е от "Вагнер"затова пускат фейкове.
24
9
 
3
 
! Отговори
Значи преди 1 година
Спокойно може да хващаш лодката за Москва и никога да не поглеждаш назад