Опитва ли се Русия да унищожи "Вагнер" на Пригожин?

Лидерът на "Вагнер" заяви, че от него се изисква "да се извини и да се подчини"
21 фев 2023 18:55, Нели Христова
90
Опитва ли се Русия да унищожи "Вагнер" на Пригожин?
Снимка: БГНЕС

Евгений Пригожин, създателят на наемническата група "Вагнер", обвини неуточнени длъжностни лица, че умишлено отказват на бойците му достатъчно боеприпаси като част от продължаващо съперничество между него и части от руския елит.

В седемминутно аудио съобщение, публикувано в понеделник от неговата пресслужба, очевидно ядосан и емоционален, Пригожин заяви, че от него се изисква "да се извини и да се подчини", за да осигури боеприпаси за войските си.

Говорейки на моменти с повишен тон и от време на време ругаейки, той каза: "Не мога да разреша този проблем, въпреки всичките си връзки и контакти."

Пригожин казва, че военното производство на Русия сега е достатъчно, за да снабди силите, които се бият на фронта, и че доставките, с които изтребителите му изпитват затруднения, са резултат от съзнателни решения.

"Тези, които ни пречат да се опитваме да спечелим тази война, работят директно за врага", категоричен бе той.

От избухването на конфликта Пригожин публично враждува с генерали и служители на Кремъл, обвинявайки ги в недостатъчно усърдие в преследването на кампанията срещу Киев.

Той запази най-острите си критики към Министерството на отбраната на Русия, което обвини, че се опитва да си припише заслугите за постиженията на Вагнер на бойното поле.

Путин много публично отбягва шефа на "Вагнер", като експерти подозират, че близките отношения може да са се развалили.

В своето аудио съобщение Пригожин казва, че неуточнените лица, които той обвини за недостига на боеприпаси, "закусват, обядват и вечерят от златни чинии" и изпращат роднините си на почивка в Дубай, популярна дестинация за руския елит.

Миналата седмица Белият дом каза, че групата "Вагнер" е претърпяла повече от 30 000 жертви след нахлуването на Русия в Украйна, като около 9 000 от тях са убити в бойни действия.

Около 90% от убитите в Украйна от декември насам са били затворници, се казва в съобщението, което има предвид набирането на затворници за бой от Пригожин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
7
 
10
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Тези от Днес.бг и Инвестора съвсем изтрещяха. Тези от Вагнер на Пригожин са си руснаци, та дрънкат. Това, че на американците не им изнася си е техен проблем. както и че президентът им се ръкува с призраци, когато не е в Украйна. Честита да им е Новата 2023 г. г на приятелите ми от шейените. Аз съм си от българите.
22
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баси глупостите от западните медии :)))
21
9
 
8
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Русия е зло!
20
4
 
9
 
! Отговори
Препоръка преди 1 година
Пригожин да внимава с тази високата сграда дето я построи за Вагнер. Много етажи има и стълбищата са стръмни. По добре е да не влиза там.
19
11
 
8
 
! Отговори
Шрайка преди 1 година
Не знам кой, в какво обвинява, но Си ще ходи в Москва през пролетта, да се прегърне с В.В.П. И ще получим съюз от най-голямата флота с най-големия ядрен арсенал. И най-лошото е, че противникът сме ние. Пореден, невероятен успех на тази US президентска администрация.
18
3
 
6
 
! Отговори
Пак преди 1 година
Глупости.
17
6
 
13
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Тази война не е случайна. Става въпрос за пари, за много пари. Донбас е бъкан от въглища за трилиони долари и трилиони евра. Американците искаха да ги докопат, но руснаците са на друго мнение. Още повече, че в Донбас живеят етнически руснаци. Няма как етнически руснаци да копаят въглища и с тях да пълнят джобовете на американците. Няма как да стане това.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Професор Х и как ще приключи,че не е ясно.Аз си мисля,че щом Украйна разчита на други за оръжия значи други решават как,ще приключи.Ако тия други нещо не им съвпадне интереса да я видят войната тогава,какво се случва?
15
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вагнер е нацистка групировка.
14
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пригожин ще падне от балкона скоро.
13
5
 
13
 
! Отговори
до 9 преди 1 година
Като заговорихме за хлапета играещи видеоигри, дечурлигата от Reddit които се включиха в чуждестранния легион на Зеленски отишли на "лов за руснаци", приключиха курса с една ракета в обучителния им център рано-рано след като руснаците засякоха интернет трафика от селфитата им.
12
9
 
12
 
! Отговори
взвд преди 1 година
Вагнер ще унищожи нацизма в украйна
11
14
 
13
 
! Отговори
Професор Х преди 1 година
Тази безмислена война започна,защото изключително посредствени хора управляват Русия.И тази война се превърна в провал за Путин и унижение за руснаците като народ.
10
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много почна да стърчи Пригожин и затова малко ще го скъсят. Руснаците ще скъсят Пригожин а светът ще скъси Путин. Винаги така става.
9
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само Вагнер от 30 хиляди срещу 1 милиона армия на Украйна няма шанс.
8
7
 
9
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Сега е момента да пратим боеприпаси на Вагнер и така да помогнем на руснаците. Няма да помагаме само на украинците. Трябва да има баланс.
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наще дърт генерали и ченгеджисти са същите з.апа.ртъци .
6
17
 
21
 
! Отговори
Хичо преди 1 година
Тьпото кремълско джудже опропасти държавата си.Дори да превземе тези малки области,какво ще е бъдещето на Русия?Целият свят я е изолирал и никога няма да признае тези територии за руски?
5
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Опитва ли се Русия да унищожи "Вагнер" на Пригожин?".............Не.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3 А ЦИПСО ли да слушаме е слушай си го ти,на нас не ни трябва.