ЕС ще подкрепя Украйна толкова дълго, колкото е нужно

4 милиона украинци са получили закрила в Съюза
175
ЕС ще подкрепя Украйна толкова дълго, колкото е нужно
Снимка: Pixabay

Европейската комисия прие съобщение относно Директивата за временната закрила. Директивата беше задействана за първи път на 4 март 2022 г. в отговор на агресията на Русия срещу Украйна.
 
Оттогава насам близо 4 милиона души получиха незабавна закрила в ЕС, над 3 милиона от които през първата половина на 2022 г. Всички регистрирани лица имат право на достъп до пазара на труда, образование, здравеопазване и жилищно настаняване. Реакцията на ЕС на войната в Украйна показва още веднъж какво е възможно, когато ЕС действа единно. Директивата за временната закрила се доказа като ключов инструмент за предоставяне на незабавна закрила в ЕС и следва да остане и в бъдеще част от инструментариума, с който разполага Европейският съюз.
 
В днешното съобщение се прави преглед на прилагането на директивата през изминалата година, правят се необходимите изводи и се набелязват приоритетните области, в които е необходима постоянна работа.
 
Европейският съюз е готов да подкрепя Украйна толкова дълго, колкото е необходимо. Защитата вече беше удължена до март 2024 г. и може да бъде удължена допълнително до 2025 г. Комисията е готова да предприеме необходимите мерки за допълнителното ѝ удължаване, ако е необходимо.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не смятам, че държавите от Западна Европа са толкова глупави да подкрепят държава,която харчи парите им, съсипва икономиката им и накрая при разгаряне на войната Украйна-Русия може да се окаже искат или не, че ще понесат и реалните загуби от разпространението на войната чрез НАТО в ЕС. САЩ, както винаги ще оставят горещия картоф на Европа и няма да позволят тази война да се превърне в световна. Да му мислят Урсулата, Борел и източният фланг на Евросъюза и НАТО. т.е. Румъния, Полша и ние.
90
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашките още не схващат, че иде ***. САЩ ще наливат до края. До банкрут на Русия.
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС или САЩ има разлика ЕС слуга на САЩ
88
0
 
5
 
! Отговори
_|_ преди 1 година
т.е. до тотален фалит на ЕС гражданите. Номера с обвиняването на Путин за всичко все по-малко минава при тази инфлация. Не всички са със заплатите на евро-бюрократите и не могат да издържат.
87
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС е нео-колониална, анти-демократична организация, която освен корупция не е способна да произведе нищо смислено. ЕС е на път да заличи националните държави на континента. Включително и нашата, българска. Не ходете на избори да гласувате за местни колониални администратори. Те всички са предатели на българската държавност. Единствено Възраждане декларират, че щели да "предоговорят" членството ни в ЕС, каквото и да означава това.
86
3
 
9
 
! Отговори
мак преди 1 година
Да удължат защита с 50 години, да фалират всички в ес и да приключва сагата с уйдисване на зеления. Какво си играят на дребно и удължават през ден. Пък и никой никого не пита, нито в България, нито другаде, решават все едно парите са от джоба на фонсмешка и подобни.
85
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Орбан е поискал европейско нато без сащ. Освен това е наложил вето на приема на швеция и финландия в нато. Ес им задържа пари заради някакви измислени претенции към правната система на унгария -- закони срещу гейове и лезбийки. Виктор Орбан е казал ако в швеция и финландия подкрепят тези лъжи за правната система на унгария -- няма да влязат в нато скоро. Освен Унгария, Турция също ги спира засега, но е готова да разговаря. След като сащ отстъпиха и ще доставят каквито самолети са договорили.
84
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Населението на украйна в момента е от 18 до 22 милиона по различни преценки. Тези които са в ес или в руската федерация в по-голямата си част нямат намерение да се връщат в украйна, още повече че фашистите на зеленчука са въвели закони за наказание на избягалите в чужбина.
83
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Танковете, които ще пристигнат в украйна идват от полската граница, както и друга военна техника досега. Ще бъдат унищожени с високоточни ракетни удари когато навлязат на 30-40 километра навътре. Това го съобщи американският бивш високопоставен военен. Руските ядрени подводници са позиционирани на бойно дежурство извън териториалните води на сащ. От време на време виждат как излитат амер. самолети по тревога и заминават към океана. Човекът казва какво вижда.
82
3
 
17
 
! Отговори
въпросче преди 1 година
"4 милиона души получиха незабавна закрила в ЕС". По официални данни войната се води в около 1/3 от територията на украйна,по неофицилани-по малко от 1/3.Животът в тази страна НИКОГА не е спирала-произвежда се продукция,които с приоритет се пласират по целият свят,икономиката не е белязала спад, с две думи в повече от 2/3 от територията на украйна война НЯМА,няма и да има(това трябва да го разбере и най-твърдогавият кравар).Та въпросът е:защо живеещите в 4-те области не "избягат"в мирната част..
81
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна вече е разрушена и победена -- какво има за подкрепяне ? Става само по-смешно, след като американски военни, които не са на служба вече, но коментират какво виждат като професионалисти без да премълчават очевидното, казват същото.
80
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова сега семейно за Възраждане!
79
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Европейският съюз е готов да подкрепя Украйна толкова дълго, колкото е необходимо." --европейците трябва да помислят сериозно тази фон дер лайен дали служи на чужди интереси, а не на европейски и да я отстранят от поста.
78
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече има брикс + -- той ще е за по-малки страни като България, които не искат да са колонии или васали на сащ. А който иска да е слуга на сащ, да заминава там.
77
2
 
18
 
! Отговори
Победители преди 1 година
Наполеон и Хитлер също бяха тръгнали да побеждват Русия и това се превърна в предсмъртен марш на империите им, които след това загубиха величието си се превърнаха в придатък на англосаксите. Историята никого не учи.
76
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бой по пияниците
75
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямам нишо против, стиха еврокомисарите да го правят от личните си средства И без това взимат огромни заплати и грантове за да затрият ЕС.Долу ръцете от хляба на децата ни! Няма да гладуват заради еврогейтаците!
74
1
 
16
 
! Отговори
Нончо преди 1 година
И как точно си представяте победена Русия ??????Зеленски приема парад на Червеният площад???Украйна с точно такава територия,както преди войната(след жертвите които е дала Русия).....следователно преставаме да говорим за победена Русия,дайте да спасим нещо от Украйна,това е ЕДИНСТВЕННОТО реалистично развитие
73
1
 
25
 
! Отговори
1984 преди 1 година
Предадохме поредната милиардна военна пратка от нашите пари чрез Европейския инструмент за мир. ЕС - васалната територия на Големия брат, повтаря крилатата фраза на Оруел: "Войната е мир"
72
1
 
27
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Вие подкрепяйте ***.А пък ние .ще събираме капачки за нашите деца....