Без парад за 9 май в Курск, притесняват се за сигурността на гражданите

В момента областта е с жълта (висока) степен на терористична опасност
12 апр 2023 16:35, Нели Христова
47
Без парад за 9 май в Курск, притесняват се за сигурността на гражданите
Снимка: БГНЕС

Властите в Курс решиха да се откажат от празненствата по случай Деня на победата на 9 май тази година. Това съобщи в телеграм канала си областният управител Роман Старовойт след среща с местни ветерани.

"Безопасността на сънародниците е приоритет, затова беше решено да се откажем от провеждането на парада на 9 май. Бих искал да отбележа, че активистите на ветераните много подкрепиха това решение", пише той.

На 10 април Старовойт обяви, че Курск няма да проведе парад на 9 май тази година поради съображения за сигурност. Това стана след като регионалният оперативен щаб, който реши да засили антитерористичните мерки за сигурност миналата седмица, съобщи "Курские известия". В момента областта е с жълта (висока) степен на терористична опасност. Междувременно форматът на кампанията "Безсмъртният полк" все още не е определен.

Парадът по случай Деня на победата беше отменен и в Белгородска област. Областният управител Вячеслав Гладков обясни това с нежеланието си да "провокира врага с голямо струпване на техника и войници в центъра на Белгород.

Другите гранични региони не обявиха планове за отмяна на парада или салюта.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че това е прерогатив на местните власти. Решенията за отмяна или провеждане на военни паради на 9 май се вземат от регионалните власти въз основа на текущата ситуация, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
1941 преди 1 година
С 1 милион немски войници, танков корпус и всякаква друга вражеска техника на границите на гр. Москва - през 1941 г. е имало парад на 7 ноември за годишнината от революцията, а сега - не щЪт. Обаче, тогава е било под ръководството на Сталин! Ето кой липсва сега..........
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 30. Нямам нищо против бе, приятелю. Нека и 6 пъти САЩ да са спасявали Русия. Аз съм затова, всички да си помагат. Но не разбирам, с коментара си ти опровергаваш написаното от мен ли? И ще ти бъда благодарен, ако ми ги посочиш тези 5 пъти.
27
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 26. САЩ се включват във войната през 1944 г., когато Съветската армия е вече в Европа. А след демократичните бомбардировки над Япония, 300 бомби са били приготвени и за СССР.
26
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Курск ще има парад на Леопарди и Абрамси на 9 май. Това няма как да бъде отменено от руските власти.
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 29 Абе муууунчо, цели 5 пъти САЩ са спасявали Русия от глад и военни поражения. Сега Путин щеше да чисти оборите на някой германец ако Америка не беше спасила Русия през ВСВ.
24
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 26. Много страни, в това число и САЩ, ги има благодарение на Русия. Руски войски се сражават на страната на Америка във войната за нейната независимост. След войната, когато Англия устройва на Америка блокада, пак по настояване на Русия блокадата е свалена. Относно това, кой кого и откога е наричал враг, по-добре мълчи.
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без лендлиз он англосаксите Русия не може да воюва и стана за смях и подигравки. Путин се подлъга по безсмъртните полкове и пропагандните локуми и направи смъртоносна крачка за Русия в Украйна.
22
4
 
10
 
! Отговори
Със сигурност преди 1 година
Властите в Курск не са решили, на тях кремлин им е разпоредил. И как няма, като москвичът няма способности да гарантира някаква сигурност. Въй, въй въй, ко стана ся!?!? Рушисти трашове!!!
21
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И без това трябва да празнувате освобождение. А ваш освободител през ВСВ е САЩ. Трябва да им занесете цветя и да им сложите паметник. Защото през 1942 не ви беше много светло бъдещето:) Беше мрачно и страшно. САЩ тогава ви подадоха ръка ! А вие цял живот им викате "враг" :))) Каква благодарност само...
20
5
 
13
 
! Отговори
ти да видиш преди 1 година
е непобедимата червена армия няма ли да ги защити :) а и нали е една от най големите армии в света .
19
7
 
22
 
! Отговори
ванка с танка преди 1 година
До Анонимен 5 Каква победа бе,човек!?Цели 80 години минаха от войната,а тия още треска ги тресе!Добре,че американците ги спасиха,че сега щяха да са само исторически спомен!
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що така, танка,, Арамата" и самальта Су-57 нали за това са направени или и те дадоха фира в Украйна.
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Падат на хвърчила
16
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А като се сетя за любимия лаф: "че с оркестъра щели да ни превземат". Сега сигурно само оркестър ще покажат. И чат-пат някой бутафорен танк. Подобни пропагандни самозалъгвания им дадоха фалшиво усещане че са кой-знае какво. Е, свалиха ги на земята.
15
7
 
22
 
! Отговори
А бе преди 1 година
Каква сигурност,какъв парад? Просто няма вече военна техника, с която да дефилират! Иначе ще пропуснат ли да си покажат "безаналоговите" въоръжения ? Особено щом извадиха и дълбоко законсервираните стари танкове от 50-те години на миналия век за изпращане в Украйна! Резил за МОГУЧАЯ..
14
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв парад? Нассрани и подпикани от страх руснаци не стават за парад. То и в Москва ще го отменят парада.
13
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми да, какво ще парадират? Чувалите с останките на пияниците им от фронта ли? Боже колко г*усна, пропаднала държава изостанала.
12
3
 
24
 
! Отговори
до 14 troll преди 1 година
Факт е което казваш. Ако наистина се замисляха за живота на хората, нямаше да устроят касапницата в Украйна. Дори стотици терористични актове не могат да доближат до броя на жертвите, които предизвиква СВО в Украйна.
11
4
 
21
 
! Отговори
Хохохо преди 1 година
Хаха ''притеснявали се''... а истинската причина е, че болшевик-терористите вече нямат техника която да парадират.
10
2
 
24
 
! Отговори
troll преди 1 година
"притесняват се за сигурността на гражданите" - хахаха, пълни глупости, никога до сега, откакто съществува тази държава руската власт не се е притеснявала за живота на обикновения руснак, това е най-следпоследното нещо, от което ще се запритеснят там