"Вагнер" се опитва да накара мобилизираните руснаци да подпишат с частната армия

"Вагнер" все повече се отчайва откъм работна ръка
17 апр 2023 12:50, Нели Христова
67
"Вагнер" се опитва да накара мобилизираните руснаци да подпишат с частната армия
Снимка: БГНЕС

Възможно е "Вагнер Груп" да се опитва да принуди мобилизирания руски персонал да подпише договори с "Вагнер", вероятно с цел да компенсира загубите на "Вагнер" в Украйна. В публична жалба, публикувана на 16 април, мобилизиран персонал от областите Москва и Иваново твърди, че "Вагнер Груп" е принудила 170 души да подпишат договори с частната военна компания на готвача на Путин - Евгений Пригожин.

Това се казва в дневния анализ за ситуацията на фронта в Украйна на Института за изследване на войната (ISW).

Преди това руски източници твърдяха, че 100 души мобилизиран персонал в Луганска област са изчезнали на 7 април, след като са отказали да подпишат договори с групата "Вагнер", а на публикуваните на 11 април геолокационни кадри се вижда как персоналът на "Вагнер" задържа мобилизирания персонал в Кадиевка, преди да го ескортира до неуточнен полигон.

Руското министерство на отбраната (МО) може да разреши на мобилизирания персонал да изпълни задълженията си по служба, като подпише договори с "Вагнер", въпреки че статутът му първоначално разпределен в конвенционални руски части, които са подписали договори с "Вагнер", не е ясен.

Съобщенията за слабо обучен мобилизиран личен състав от страна на "Вагнер", в допълнение към промяната на подхода към обмена на пленници, предполагат, че "Вагнер" все повече се отчайва откъм работна ръка, тъй като продължава да провежда силно настъпателни операции в и около Бахмут.

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров също коментира размяната на затворници на 16 април. Кадиров съобщи, че петима чеченци са се върнали в рамките на размяната на пленници, но че е отказал да ги посрещне при пристигането им в Грозни.

Кадиров заяви, че петимата чеченски бойци трябва да докажат честта си, като се върнат на фронтовата линия, заявявайки, че чеченците не тълкуват пленяването като повод да сложат оръжие, а като действие, което им е наложено.

Кадиров вероятно използва размяната на военнопленници, за да укрепи собствената си репутация на способен и брутален силовак.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, пак го превзеха. Утре пак, вдругиден също.
43
6
 
0
 
! Отговори
Аммм преди 1 година
До АлексТе ракетките на марса свършиха отдавна. Много скъпо излиза с една ракета за няколко милиона да убиеш двама войника.
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес дали не са го превзели? Поне на 125% ?
41
3
 
2
 
! Отговори
ДО 41 преди 1 година
Казваш Град Бахмут е с размерите на Чирпан ?Прав си . Но си представи хиляди войници , танкове , артилерия около Чирпан ?Леко казано имаш образователни потребности .
40
3
 
9
 
! Отговори
Май май преди 1 година
Май в Бахмут заминават повече вагнеровци от колко укри..
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин пази армията си от 1,5 милиона и праща "Вагнер" и мобилизирани да бъдат убити. Армията му от 1,5 милиона му трябва да бие цивилните руснаци при вътрешни протести срещу режима.
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Принудили", дс бе. Плащат здраво, това е. Вдичми професионални армии плащат. Кое е различното?
37
13
 
17
 
! Отговори
Б58 преди 1 година
Русофилисти кво чакате Вагнер ви зове. Отивайте да се биете за самоя могучая беаналоговая.
36
5
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Доста "пушечно" месо успя да сготви личният готвач на Путин в Бахмутския казан ! И парите заделени за наемниците, отидоха в нечий джоб! А и спестиха малко от данъците за издръжка на затворници!
35
11
 
38
 
! Отговори
Редакторът преди 1 година
Чета мненията на русофилопитекоподръжниците и умирам от смях. Ако тези индивиди не са на рубло-заРплата, а пишат от сърДце и душа, то или са натровени от самагонь или нещо още по-лошо.
34
15
 
35
 
! Отговори
Бензиноколонка преди 1 година
До РуZZофил - Ми аз откога разправям, че подобно чудо с превземания на град от размерите на Чирпан в продължение на повече от 8 месеца си е направо за Книгата на Световните рекорди - ГИНЕС, а когато превземащите са от Непабедимата и Несъкрушима армия на СеСеСеРетата, то тогава резилът е неимоверен и граничи с рекордните постижения.
33
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро Путин ще остане без готвач
32
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най интересно е, че турците, които продават дрони на ВСУ признават за жестоки загуби, западни анализатори също, ама тука клавиатурните дронове са силно за контра настъпление! Чия армия и кои хора ще настъпват? Скоро и с БГ предателите ще се разправим....
31
9
 
32
 
! Отговори
РуZZофил преди 1 година
Днес пак превзехме Бахмут. Само за тази година сме го превзели общо 98 пъти. Скоро ще е юбилейното превземане, на 100.
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 40 10 000 щика ще са готвови до дни за////Значи ще живеят още 1 месец, максимум.
29
22
 
8
 
! Отговори
Внимание преди 1 година
Фейк новина от днес.бг
28
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-безхаберен тюрлю гювеч за днес не бях чел.
27
11
 
4
 
! Отговори
До Алекс преди 1 година
Пий си лекарствата,моля те!
26
10
 
22
 
! Отговори
Русофили на стероиди преди 1 година
декламират партийните си поръчения. Едни от други по смешни.
25
16
 
27
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
В началото крепостните напираха на талази да крадат перални и да изнасилват украинки.След това HIMARS им разпука празните кратуни и мераклиите рязко секнаха.Пригожин трудно ще намери нови кандидати.HIMARS е готов да ги посрещне подобаващо.