Медведев: Полша флиртува с идеята да погълне голяма част от Украйна

Според него Германия и Франция вече подкрепят териториалните апетити на Варшава
24 апр 2023 22:00, Йоана Цонева
289
Медведев: Полша флиртува с идеята да погълне голяма част от Украйна
Снимка: БГНЕС

Полша флиртува с идеята да погълне голяма част от Украйна, което би представлявало заплаха за други европейски страни. Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

"Полша стигна до извода, че моментът е сега или никога по отношение на шансовете ѝ да погълне каквото и да е останало от държавата Украйна. Очевидно никой от халюциниращите полски лунатици не се замисля за потенциалните последствия", написа той в "Телеграм".

Медведев изтъкна, че "германците и французите вече подкрепят териториалните апетити на поляците". Освен това е видимо дори за неопитно око, че този проект, насочен към отслабване на Стария свят, се е зародил във Вашингтон, добави политикът.

Още по темата
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия посочи и искането на Полша Берлин да ѝ изплати репарации в размер на 1,5 трилиона долара за щетите, нанесени на източноевропейската страна по време на Втората световна война. По негови думи "това е само началото", тъй като поляците "от векове са свикнали да живеят за сметка на другите".

"Като се има предвид ненаситната амбиция на Варшава, може да се очаква да поиска територии от Германия, както вече се случва с чешките земи. Именно тогава европейските лидери внезапно ще се опомнят. И когато това се случи, ще ни помолят за помощ и сами ще излязат с нов договор за европейска сигурност, целящ да овладее една буйстваща Полша", продължи Медведев.

Според него трябва да се разбере, че "Полша - с или без части от Украйна - вече е образувание, което е враждебно към нас. Присъствието на бандеровци в полската армия няма да се промени особено, нито ще окаже влияние за точния прицел на ракетите "Сармат", "Калибър" и "Циркон", завърши Медведев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Значи....Ти българин ли си. Риторичен въпрос.
183
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сорросоидите унищожиха България !!! Войната няма нищо общо освен че ни отвори очите за истината съжаление. Националното предателство се вижда. Изборите са фарс. Те не отразяват реалността.
182
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера чета румъния ни връща 30 мигранти. Това на какво прилича. Ако Германия ни върне мигрантите тука ще стане авганистани.
181
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ще правим със стария договор триморие. Ще го скъсаме и хвърлим. Гейовете ли ще ни попречат.
180
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много лесно се слагат платени антилайкове. Слагай , но истината скоро ще лъсне. Обаче за младите ние сме на финалната права.
179
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко което имахме е унищожено и разграбено и нарязано за скраб. Извършено е национално предателство каквото няма равно по размери. Ние днес сме кръгла нула. Умнико!
178
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Антибългарите задокеанци пак във форума и много знаят. Трракат си и лайки.
177
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не ни се е подигравал на армията умнико. В края на ,,80те години имаме 200 самолета повече от Турция. Сорросоидите непрекъснато лъжете. Ние сме разбити в демокрацията.
176
18
 
11
 
! Отговори
До 238 преди 1 година
Границата се пазеше да не избягаме ние умнико. А от армията ни не се страхуваха, а ни се подиграваха за нея. За чифтето пищови на голия тумбак.
175
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"европейските лидери внезапно ще се опомнят ... ще излязат с нов договор за европейска сигурност, целящ да овладее една буйстваща Полша" --------------------------- Какво ще правим със вече стария договор "Триморие", където Полша се явява началник на 9 отановски страни?
174
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи Украйна, която не съществувала, понеже не била подала някакъв документ през 1991, нападнала Русия. Полша пък искала да нападне Украйна. Имало само една жертва - Русия, на която всички завиждали заради нейния разцвет, православие и олигарси-вседържатели. А Русия искала само да управлява Европа, ама с добро. И сега Русия е нападната от всички страни, но ще победи с православие и 50 км. танкове.
173
2
 
6
 
! Отговори
До 242 преди 1 година
Не бой се, само след 15 г. Почти в цялата провинциарна България ще се говари на ромски език! И то благодарение на проруската партия ДПС.
172
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но Украйна не е и на Русия.Изкуственно разделен на три отделни държави Полша Украйна и Беларус представляват един народ с една ДНК.Римското правило Разделяй и владей не помага.Тези народи се усетиха че да оцелеят трябва да се обединят, Пътя към интеграциятае труден но тези народи са упорити.Въпрос на време и Беларус да премине на украинска вълна
171
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"а скоро и Украйна ще е! Европа"-------------------------------------------------------------------- Никой от халюциниращите родни лунатици не чете и не знае, че Пиндостан започна подготовка за последствията от провала на ВСУ.
170
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
235, разходи се из Южна България, където български език почти не се говори и родния пейзаж е отрупан с джамии с минарета!
169
10
 
6
 
! Отговори
Загубени рашисти преди 1 година
Полша е в ЕС, а скоро и Украйна ще е! Европа не е територия на диваци.
168
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"никой от халюциниращите полски лунатици не се замисля ..."
167
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полша въобще не флиртува, ми Зелята отиде и направо спазари западна Украйна. Той спазари цялата Украйна. Чакаме реакцията на Унгария и Беларус. Зеленски и разказа играта на Украйна. Колко работи има да изплуват тепърва. И не всичките ще изплуват, но ние се досещаме.
166
9
 
14
 
! Отговори
До 235 преди 1 година
Средно дърт:Не,пуберче! Помня, че имахме държава, имахме 155 хил армия и въоръжение,от които всички съседни държави трепереха и служихме по 2 г. за да пазим родината и границата с Тюркия се пазеше!Сега имаме демокрация,разграден двор за транзит на мигрантска папла4,армия от тлъсти офис генерали,шепа парадни човеци, Куката,Чеченецаааа,ЕмилитУ и такива меки китчици като теб с оскубани вежди и епилирани междубузия.Бай дъ уей, разходи се из Южна България,където български език почти не се говори!
165
4
 
12
 
! Отговори
Продажник? преди 1 година
Медведев не е продажник, а алкохолик, който се опита да се самоубие, когато жена му избяга с любовника си. В резултат на това Най-Голямото Джудже го срита в кокалите и му би шута от върха.