Медведев: Полша флиртува с идеята да погълне голяма част от Украйна

Според него Германия и Франция вече подкрепят териториалните апетити на Варшава
24 апр 2023 22:00, Йоана Цонева
289
Медведев: Полша флиртува с идеята да погълне голяма част от Украйна
Снимка: БГНЕС

Полша флиртува с идеята да погълне голяма част от Украйна, което би представлявало заплаха за други европейски страни. Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

"Полша стигна до извода, че моментът е сега или никога по отношение на шансовете ѝ да погълне каквото и да е останало от държавата Украйна. Очевидно никой от халюциниращите полски лунатици не се замисля за потенциалните последствия", написа той в "Телеграм".

Медведев изтъкна, че "германците и французите вече подкрепят териториалните апетити на поляците". Освен това е видимо дори за неопитно око, че този проект, насочен към отслабване на Стария свят, се е зародил във Вашингтон, добави политикът.

Още по темата
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия посочи и искането на Полша Берлин да ѝ изплати репарации в размер на 1,5 трилиона долара за щетите, нанесени на източноевропейската страна по време на Втората световна война. По негови думи "това е само началото", тъй като поляците "от векове са свикнали да живеят за сметка на другите".

"Като се има предвид ненаситната амбиция на Варшава, може да се очаква да поиска територии от Германия, както вече се случва с чешките земи. Именно тогава европейските лидери внезапно ще се опомнят. И когато това се случи, ще ни помолят за помощ и сами ще излязат с нов договор за европейска сигурност, целящ да овладее една буйстваща Полша", продължи Медведев.

Според него трябва да се разбере, че "Полша - с или без части от Украйна - вече е образувание, което е враждебно към нас. Присъствието на бандеровци в полската армия няма да се промени особено, нито ще окаже влияние за точния прицел на ракетите "Сармат", "Калибър" и "Циркон", завърши Медведев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дъртите, помните ли тези колко десетилетия ни плашиха, че в момента в който им обърнем гръб, Турция ще ни превземе?
163
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази идея я има само в болните блатнишки, интригантски мозъци, но тъжното е, че местните русофили искрено вярват на това същество, та даже се и отъждествяват с него.
162
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ставаме рано с новината на Медведев и Продажник.И лягаме отново с новините от Медведев и Прохосник.
161
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А аз флиртувам с идеята да свалим Гешеф от власт.Обаче на Гешеф това не му харесва.Въобще , темата с флиртуването става все по актуална Политиците се забавляват , флиртуват.Народс е длъжен да гледа този спектакъл.Просто му го навират под носа.Но на Гешеф му миришат чорапите. Като на всеки простосмъртен.Това обаче го съзнава малко преди бесилото.
160
2
 
16
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Китайския москвич зацапа свещите в блатото на Путин. Капитулация и репарации.Друг изход няма.
159
4
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
АБСОЛЮТЕН ОПИТ ДА СЕ ИЗКАРА НЕНОРМАЛЕН ЗА ДА НЕ ГО ОБЕСЯТ РЕДОМ С ПУТЕНА!
158
4
 
16
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Китай флиртува да поеме Сибир.Икономиката им се задъхва от недостиг на полезни изкопаеми.Си Дзин Пи ще пусне Путин по пързалката.
157
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И още.....когато журналистиката тръгне по улиците и събира мнението на хората по трамваите , тогава от мисироци ще станат глашатаи на истината и народа.
156
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва ли да се взима под внимание разсъжденията на един пристрастен отчаян алкохолик .Или да го туряме за новина.Щото , политиците си направиха платформа.Щото за да бъдат чути , трябва ли да викат по високо.
155
11
 
0
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Господин Медведев,някога Българските Богомили ни индикираха начинът,чрез който да се справим веднъж завинаги с цикличната .р.еnт.uлu.зац.u.я в света.Те не бяха дуалисти и Мани-сти,а тъкмо обратното.Да,подкрепям Русия,но се оитам дали Русия се уважава достатъчно себе си,щом кокетничи с Полша,Румъния,САЩ,Франция посредством сериозен нажор от съскащи в самото управление на Русия.Докога евреи в управлението? Докога компромиси? Нима ще допуснете и сега сествуванието на еврейски змиярници като Полша?
154
1
 
25
 
! Отговори
Рептили и имбецили преди 1 година
Кремъл има в изобилие... Явно там постоянно циркулира някакъв вирус на лудостта...
153
2
 
1
 
! Отговори
Василе, преди 1 година
'The Long Kiss Goodnight', "Дълга целувка за лека нощ" ли се превежда, или е някакъв идиом, от който хабер си нямаш. Все едно да преведеш 'Point of no Return', кaто "Точка на незавръщане", нъл тъй?
152
0
 
3
 
! Отговори
Васка, преди 1 година
гледаш в огледалото не нещо друго, а онова, което е отсреща.
151
0
 
5
 
! Отговори
ВАСИЛЕ преди 1 година
ИЛИ сподели в пряк текст какво си преживял и от какво се оплакваш, ИЛИ не ни губи времето с някакви догадки, защото дразниш страшно много, Дрънкаш неща, които само ти си разбираш и изглежда сякаш спамиш целия сайт с нерелевантни неща. Кажи каквото имаш и смени плочата. Досаждаш яко вече. Нито на себе си помагаш, нито на хората, които биха те разбрали. Достатъчно вече, смени радиото.
150
0
 
18
 
! Отговори
Пияница преди 1 година
Водката не прощава.
149
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странни идеи има, и фактът, че ги обсъжда публично и стигат до новините, изобщо не влияе в полза на авторитета на Медведев. Явно това е един от последните мохикани на старата школа в политиката, където под никаква форма не участва ПР-експерт. Да е жив и здрав, и дано всичките му предсказания се сбъднат, за да се докаже като "политически гений", както казват по нашите ширини.
148
2
 
11
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
А Медведкин флиртува с водката 24/7.
147
0
 
2
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
До Vasil Angelov - ти няа ли да млъкнеш, виж че си оспамил целия сайт, датиебамaйката. Млъквай живoтно. Даже не ти се разбира какво искаш да кажеш. Все едно караш троен инсулт. Млъквaй негoдник
146
4
 
9
 
! Отговори
Меди преди 1 година
Медка, не знам Полша с какви идеи флиртува, но ако взимат пример от вашите напъди, ше им спадне ерeкцията, защото хич не ви се случват нещата в Украйна. Ама хич.
145
1
 
3
 
! Отговори
Илчовеца преди 1 година
С терористи не се преговаря.