Медведев: Полша флиртува с идеята да погълне голяма част от Украйна

Според него Германия и Франция вече подкрепят териториалните апетити на Варшава
24 апр 2023 22:00, Йоана Цонева
289
Медведев: Полша флиртува с идеята да погълне голяма част от Украйна
Снимка: БГНЕС

Полша флиртува с идеята да погълне голяма част от Украйна, което би представлявало заплаха за други европейски страни. Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

"Полша стигна до извода, че моментът е сега или никога по отношение на шансовете ѝ да погълне каквото и да е останало от държавата Украйна. Очевидно никой от халюциниращите полски лунатици не се замисля за потенциалните последствия", написа той в "Телеграм".

Медведев изтъкна, че "германците и французите вече подкрепят териториалните апетити на поляците". Освен това е видимо дори за неопитно око, че този проект, насочен към отслабване на Стария свят, се е зародил във Вашингтон, добави политикът.

Още по темата
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия посочи и искането на Полша Берлин да ѝ изплати репарации в размер на 1,5 трилиона долара за щетите, нанесени на източноевропейската страна по време на Втората световна война. По негови думи "това е само началото", тъй като поляците "от векове са свикнали да живеят за сметка на другите".

"Като се има предвид ненаситната амбиция на Варшава, може да се очаква да поиска територии от Германия, както вече се случва с чешките земи. Именно тогава европейските лидери внезапно ще се опомнят. И когато това се случи, ще ни помолят за помощ и сами ще излязат с нов договор за европейска сигурност, целящ да овладее една буйстваща Полша", продължи Медведев.

Според него трябва да се разбере, че "Полша - с или без части от Украйна - вече е образувание, което е враждебно към нас. Присъствието на бандеровци в полската армия няма да се промени особено, нито ще окаже влияние за точния прицел на ракетите "Сармат", "Калибър" и "Циркон", завърши Медведев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
3
 
12
 
! Отговори
Опитите продължават преди 1 година
Дмитрий пак е шмръкнал от крокодила. Каква Полша, той и неговите аверчета са на път да направят световна война, Полша им е виновна. СТОИМ ЗАД УКРАЙНА И ПОЛША. НЕМА ДА ГИ БАРАТЕ, РУСКИ ТЕРОРИСТИ.
143
0
 
3
 
! Отговори
vasilЧ0 ако чуваш преди 1 година
гласове, но си сам в стаята.....потърси помощ, професионална по възможност
142
0
 
7
 
! Отговори
недораслия медвед преди 1 година
на кой свят се намира?
141
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прочетете няколко статии за Медведя и ще ви стане ясно, че в Русия си е Е-П-М.
140
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съвсем се е изродил. Наркотиците не прощават. Тази шайка пропадна тотално. Превърнаха раZия в масов грoб.
139
1
 
14
 
! Отговори
Свобода за Русия преди 1 година
Като гледам американци, англичани, украинци и поляци ще освобождават руснаците от поробителя им. Също както през ВСВ освобождаваха германците от нацистите. И пак по същия начин България благодарение на Радев и Гълъба се е позиционирала на грешната страна, на русофашистката страна!
138
8
 
1
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Хитрата хиена Полша, отдавна се мъчи да откъсне парче от Украйна, да превземе Беларус и да диктува правилата в Литва! Но в Руската Империя, имаше 5 главни града, който ще се върнат в състава и - Москва, Санкт Петербург, Одеса, Варшава и Севастопол! Два от градовете са под чужда нацистка окупация и трябва да се върнат !
137
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропаднал наркоман.
136
2
 
8
 
! Отговори
Свобода за Русия преди 1 година
Трябва да помогнем на руснаците да се освободят от Путин и шайката му алкаши и наркомани. Американци и европейци трябва да се обединим както никога преди за да спасим руснаците!
135
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баси яките наркотици пият в просия...
134
6
 
5
 
! Отговори
1358 преди 1 година
Поляците смятат, че западна част от Украйна им принадлежи, това не е новина за никого! Но поляците са най-смешната държава във военно отношение! Правят се на смели пред Русия, защото са част от НАТО и знаят, че към момента Русия няма да си позволи да ги нападне! Но реално никога не са имали някакви военни успехи и възможности, неслучайно германците минават като на парад през Полша през Втората световна война!
133
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пределно ясно е, че САЩ търсят начин да си запазят парче от Украйна чрез Полша, след като стана ясно, че загубиха в хиперзвуковата надпревара.
132
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименТъй ли? И това ли Медведев го каза
131
0
 
4
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 1 година
Сармат ,калибър, циркон този не беше ли поставен като пешка горкия на един пост от един друг поставен???? Заплашва като съседката от горния етаж ! И после носи курабийки даде извинява! Ми метай ги бре!¡ Ааааа забравих ти беше поставен там за малко, цирков артист!!! Нищо не зависи от тебе за твое огромно съжаление ***!!¡
130
0
 
11
 
! Отговори
До 170 преди 1 година
А Русия предполагам,че има само алтруистични намерения към украинците?
129
0
 
11
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Четох до "Медведев:". Нека позная -- пак е вдигал наздравица, отваряйки втората бултилка Финландия?
128
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До гого Русия е официално правоприемник на СССР.
127
1
 
8
 
! Отговори
Ясно преди 1 година
Завижда, затова го е яд !
126
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кремълските управници имат като навик и стил да обвиняват другите във престъпленията, които сами вършат или вече са извършили. Медведев не вижда гредата в окото си, и агресията си срещу Украйна, тръгнал забележки да прави на Полша, че нещо си някой си имал намерение, дето го няма.
125
2
 
2
 
! Отговори
гого преди 1 година
До АнонименРусия е бивша съветска република. Статусът и е доста неясен. Приемерно неясно е какво прави във Съвета за сигурност на ООН, след като в устава на ООН пише че това СССР е член на Съвета за сигурност. Има и доста други неясноти