Г-7 се готви да въведе нови санкции и експортен контрол срещу Русия

Мерките имат за цел да ограничат достъпа до стоки, важни за военната индустрия
19 май 2023 07:00, Анисия Иванова
172
Г-7 се готви да въведе нови санкции и експортен контрол срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Нови американски санкции, насочени срещу руската "военна машина", бяха обявени като част от затягането на ограниченията срещу Москва от страна на Г-7 по време на срещата на върха в Япония, заяви високопоставен американски служител, предаде АФП.

"Всички членове на Г-7 се подготвят да въведат нови санкции и експортен контрол", заяви служителят, говорейки при условие за анонимност, пред репортери на срещата на върха в Хирошима.

Служителят не пожела да обсъди какво планират другите членове на Г-7. Въпреки това, взети заедно със "значителния" пакет от мерки на САЩ, те "ще направят още по-трудно за Русия да поддържа военната си машина".

Мерките на САЩ ще имат за цел "широко ограничаване на достъпа на Русия до стоки, които са от значение за нейните бойни способности", заяви служителят.

Великобритания също обяви днес нов пакет от санкции срещу Русия заради войната в Украйна преди официалното откриване на срещата на върха на Г-7 в Япония, предаде ДПА. Британският министър-председател Риши Сунак обяви забрана за износа на руски диаманти, индустрия на стойност 4 милиарда долара през 2021 г., както и за вноса на мед, алуминий и никел с руски произход, се казва в изявлението.

Правителството на Великобритания подготвя и нови индивидуални санкции, насочени към още 86 физически лица и компании, свързани с руския президент Владимир Путин.

Русия вече е под тежестта на тежки санкции от европейски, американски и други държави. САЩ и партньорите им от Г-7 все още се стремят да ограничат основните източници на приходи на Москва като износа на енергия и достъпа до материалите, необходими за функционирането на военнопромишлената й база.

Американският служител заяви, че на около 70 субекта в Русия ще бъде забранено да получават американски износ. А около 300 нови санкции ще бъдат наложени на "физически и юридически лица, кораби и самолети".

Съзнавайки, че Русия работи усилено за заобикаляне на санкциите, мерките на САЩ ще бъдат "затваряне на вратичките за избягване на санкциите", заяви служителят.

В стремежа си да засилят натиска върху основните източници на богатство на Русия САЩ ще продължат "да притискат както финансовия сектор, така и капацитета на Русия да произвежда енергия в средносрочен и дългосрочен план, и което е важно, да поддържат активите ѝ ниски", каза той.

Официалният представител заяви, че в Г-7 има силно единство.

"Ще видите, че се предприемат нови стъпки за икономическа изолация на Русия и за отслабване на способността ѝ да води война", каза той. "Ще има действия в подкрепа на тези принципи, които ще бъдат формулирани в изявлението за Украйна", представено от Г-7.

Санкциите на САЩ, каза официалният представител, ще "съгласуват още по-тясно действията ни с тези, наложени от ЕС и Обединеното кралство, за да се гарантира, че като Г-7 ще останем максимално координирани".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Забавлявайте се с пропаганадата, забавлявайте се. Нали затова я пробутват - да не видим основното! Оказва се, че след разбиването на НАТОвските складове с обеднен уран в 404, тези складове се местят у нас! Честито на печелифшите!
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Г-7 има силно единство да засили натиска върху основните източници на богатството на Русия и дори да ги открадне, ако му се отвори парашута. Пиратството е основен източник на богатството на колективния запад.
17
7
 
2
 
! Отговори
До 19 преди 11 месеца
Ех само ако имаше интернет и да напишеш на какъвто искаш език за руските учени разработвали кинжала и сега арестувани. То само с пропаганда и лъжи не става тавариш. Я напиши в нета какво стана със СССР, ще се шокираш
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Даа, нови санкции - добре, ама какво ще санционират? Може би ще ни забранят да се смеем на санкциите? Не знам, не знам...
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Излишни санкции! На yмpeл koнь нож да вадиш! Ни мърда, ни шава, не реагира на сигнали! Заравяйте го да не cмъpди!
14
1
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 15 преди 11 месеца
Сами ли си съчиняваш новините? Но явно сам си ги одобряваш и им вдигаш палчета :) Еь тази липса на внимание от околните....
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тези страни не се ли срамуват да са толкова васални към САЩ
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А Путин забрани на руснаците да си сменят пола за да не ходят на фронта. Кой станал на жена станал, няма вече
11
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А в Русия трима учени разработвали супер ракетата Кинжал дето няма прихващане ги арестуваха три дена след като Пейтриът взе да им сваля кинжалите на поразия.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ТеШко и на Европа, а на Русия и леко!
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За 10 дена руснаците взимат Киев
8
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Руснаците са в окаяно положение. Нови санкции им наложиха, а вече няма настъпление и перални за крадене. Малко остава.
7
7
 
9
 
! Отговори
Истината преди 11 месеца
Истината е, че Г7 затягат примката, а руските валутни резерви не са неограничени. Икономиките на всички Г7 сравнение с руската Икономика- разлика точно 76 пъти за 2022 год. Освен това САЩ печатат долари на поразия, а Русия ги купува. Също така срещу всеки долар непечатан от сащ и подарен на Украйна седи човешки живот на руския войник
6
8
 
14
 
! Отговори
Тонката преди 11 месеца
Тези санкци са с обратен ефект.Тешко и на Европа
5
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гледам Байдън какъв е исполин и му се радвам! Ако путин има куража да застане да него, ще му е до кръста!
4
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Добра позиция за разстрел
3
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Колко са наивни евроантлатиците и техните слуги )
2
7
 
15
 
! Отговори
ЗЕЛЕН РУСОФОБ преди 11 месеца
Всеки път наближи ли контролното, добрите новини забълбукват като поточета! Ето, нови изпепеляващи санции срещу Русия, укрите тpепат руски манипулатори, системата Патриот е ремонтирана и вече унищожава напусто изстреляните червените ракети, а укрите са изтикали ватата от много позиции в Бахмутя и вече владеят 90 % от града! Чекаме още поводи за радост!
1
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Г-7 могат само да си приказват света вече се промени и никой не ги бръсне за нищо.