Пригожин бяга от Бахмут, прехвърля "Вагнер" в Судан

В Украйна ще останат по-неопитните войници
20 май 2023 10:33, Стела Стоянова
236
Пригожин бяга от Бахмут, прехвърля "Вагнер" в Судан
Снимка БГНЕС

Евгений Пригожин е започнал да извежда от Украйна най-опитните кадри на своята частна армия "Вагнер" и да ги прехвърля в Судан, съобщава сайтът "Униан".

"В Судан "Вагнер" има договор със силите за бързо  реагиране и в тази страна е започнало набиране на наемници. В това число и от тези, които са участвали в боевете при Бахмут. Набират се не само наемници, но и въоръжение, от чийто недостиг Пригожин много пъти се е оплаквал", се казва в публикацията.

В Судан неотдавна избухна нова гражданска война. Според неофициални източници страната може да стане официална база на хората на Пригожин. Подразделението, което ще действа там, ще бъде наречено "Оркестърът" или "Музикантите", за да бъдат отделени от "Вагнер".

Още по темата

"А "Вагнер" ще остане с по-неопитните войници, които ще са нещо като пушечно месо в месомелачката в Украйна", се казва в публикацията.

"Вагнер" на Пригожин носи основната тежест на боевете в Бахмут, докато редовната армия действа извън града. В последните дни армията на Украйна проведе успешни действия в покрайнините на града, докато вагнеровци се задушават вътре в него.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още по темата: украйнаСудан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
2
 
5
 
! Отговори
Холмс преди 1 година
боя се, че след окраина идва ред на хафрика, а това не е добре нито за енгличаните, нито за цаксонците ...и си мисли така
187
9
 
3
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
дори готвачът на *** толкова се срамува от всичко руско че е кръстил армията си с немско име ане например Чапай Сталин и пр.
186
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защо?обеднен уран ли е използвал?
185
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъппите журнналя не разбраха, че с тази сммотана пропаганда се постига точно обратния ефект. Вместо хората да бъдат съпричастни с укрите, симпатизират на рашите.
184
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Бяга" - Според мен ще го закарат с някой БТР до най-близкото летище и ще лети от там.
183
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обикновено след голяма победа така се прави, бяга се, нормално.
182
6
 
4
 
! Отговори
Кой БЯГА, Кой ЛЕТИ?? преди 1 година
Кво е тва "Бяга от Пърхут" как е името на Солничния град? Как Победителят ще му лепват бяга от фронта на който е победил. Ако поя хъш бяга представяте ли си колко бело ъте Зелениятглист да докара от посещението му в Южбата Арабия че целата му армия от 2222 воника 4000 офицера да литне. Там от където Приложби бяга Зенски лети майнъ та че иде до Икар и обратно за втора дизел бела доза.
181
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голямо бягане. Бахмут е вече изцяло под контрола на Вагнер. Чудя се, търся логика и не мога да открия в тези фейкове. Като излъжете някой лековерен, ще се промени ли хода на войната. Не. Не и докато България не бъде намесена. Само, че все още не е и след толкова лъжи - вече няма кой да ви вярва.
180
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Договорът с Вагнер е до границите на Донбас. Нататък Вагнер нямат никакви задължения.
179
9
 
22
 
! Отговори
Отново ни облъчват преди 1 година
Пак от този *** и безумен сайт ни облъчват главите с глупости.Толкова ли не дразни руските хакери, за да му направят едно великолепно хакване . . .
178
11
 
39
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
И защо да бяга Пригожин от Бахмут, който е вече превзет от ЧВК Вагнер? Човекът е бизнесмен, собственик на частна военна компания. Превзе, получи си парите и се изнася.
177
7
 
16
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ! преди 1 година
Съобщава сайтът "Униан".Туй като прочетеш и ти е достатъчно да разбереш че лъжата е мазна и антируска!Но за радост дествителноста е друга!
176
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 188 " Аз свързвам ..." - ти си вържи гощите, че не само колективния Запад, а и колективната Африка вече ти се изредиха...
175
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е, че натовците са изпепелени и не могат да избягат. Пък Вагнер са номер 1 в света.
174
22
 
13
 
! Отговори
Путинландия капут преди 1 година
По данни на Руското МО за последното денонощие великата руска армия е поразила 37 изтребилеля "Ф-16", 139 танка "Абрамс" и 8 президента "Зеленски". Успешно са освободени 60 тоалетни чинии и 20 перални машини тип "Уърпул". В резултат на успешното изпълнение на задачите, военното формирование Вагонер героично се прегупира към по-стратегически позиции, в Африка.
173
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пригожин не бяга. Просто си свърши работата по договора за която са му платили и си тръгва. Както когато си правите ремонт в къщи, плащате за кухня и ви монтират само кухнята, а не очаквате да ви оправят и банята. Все пак той е фирма, а не редовна армия.
172
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво сеършиха след 2 седмици Бахмут е украински. САЩ 20 години контролира Афганистан и талибаните не припариха, решиха че е време да оставят месъните да се оправят след като ги обучиха, какво са виновни, че афганите са женски полови органи.
171
14
 
38
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
"Вагнер" днес прочисти последните сгради в Артмовск. Поздрави победения противник. Благодари на Путин и ген. Суровикин за честта да защитава Русия. Благодари на войниците си за храбростта и на руския народ за подкрепата.
170
7
 
34
 
! Отговори
Кос преди 1 година
Свърши си работата и се мести, но видиш ли бягал, да ви имам инфантилната реторика. Бягаха Сащ и нато от козарите в Афганистан, не само бягаха ами висяха като луканки по колесниците.
169
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той си свърши работата там.