Пригожин обвини: Русия се опитва да взриви частите на "Вагнер" при изтеглянето от Бахмут

Хората му открили стотици противотанкови мини
Обновена: 3 юни 2023 15:39 | 3 юни 2023 15:35, Анисия Иванова
64
Пригожин обвини: Русия се опитва да взриви частите на "Вагнер" при изтеглянето от Бахмут
Снимка: БГНЕС

Основателят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин, който спори с висшето военно ръководство в Москва от месеци, обвини руските военни сили, че се опитват да взривят хората му. Пригожин отправи обвиненията в Telegram, цитира Reuters.

Войските на групата "Вагнер" на Пригожин до голяма степен се изтеглиха от източноукраинския град Бахмут, по-голямата част от който превзеха миналия месец след тежки жертви и предадоха позициите си на редовните руски сили, припомня британската медия.

Основателят на "Вагнер" написа в Telegram, че хората му са открили дузина места в тиловите райони, където служители на министерството на отбраната са поставили различни взривни устройства, включително стотици противотанкови мини. На въпрос защо са поставени устройствата, служителите са посочили, че това е заповед на техните началници.

"Не беше необходимо да се поставят тези заряди, за да се възпира врага, тъй като той (въпросният район) е в тиловата зона. Следователно можем да предположим, че тези заряди са били предназначени да посрещнат настъпващите части на Вагнер“, заявява той, цитиран от "Фокус".

"Нито едно от обвиненията не е повдигнато и никой не е пострадал", цитира медията думите на Пригожин: "Предполагаме, че това е опит за публично бичуване“.

Пригожин, който редовно се оплакваше, че хората му не са получили достатъчно боеприпаси за атаката на Бахмут, съобщи, че е поискал от прокурорите да разследват дали висши служители на руската отбрана са извършили някакво "престъпление" преди или по време на войната в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мислех, че Путин ще избяга в Китай или Северна Корея, но вече сме убедени, че Путин ще избяга в България. Хубав край, хубави хора, общинари, лекари, попове са много добри. Европейски съюз, Шенген и Еврозона са на разположение на престъпниците.
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пригожин и Путин ще избягат заедно в България. В голямо имение в Ресилово и Дупница. Там хората са добри, общината е добра, поповете са добри, лекарите пазят лекарската тайна. България е превърната в убежище за престъпници от цял свят. България е новата ЮАР, Дубай, само че в Европейския съюз и НАТО. "Най-чистият път" е да бъдеш в България, докато те търсят по целия свят.
41
4
 
9
 
! Отговори
toti преди 10 месеца
Редовната армия сменила ,,частната''.що за простотия в една държава...май всеки може да си има армия.пр.,,Путиновци.....и това било държава!!!
40
2
 
15
 
! Отговори
питанка преди 10 месеца
Питам се дали Готвача вече не е "отписан"......? Остава му малко..., понеже му е къс акъла и дълъг езика.... Плюе по ръкатта която го храни...... и.................. е ясно !!!
39
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ъъъ... Вагнер не бяха ли руска ЧВК? Т.е. едни руснаци взривяват други руснаци? Не е за вярване. Вие вярвате ли?
38
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия е пътник.
37
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Условията на контракта са следните: Западът дава на Украйна пари, а тя му дава "пушечно месо". Западът изпълнява своята част напълно, но все повече е принуден да се въвлича физически в конфликта.
36
6
 
13
 
! Отговори
Безхаберие преди 10 месеца
В капутландия цари организиран хаус , в стремежа си да крадат са си загубили човешкия образ , а тук очаквайте контра преврат от Възраждане ...ало прокуратуратааа има ли пилот в самолета ?!
35
12
 
16
 
! Отговори
Пригожин преди 10 месеца
До АнонименДоброволци, сражаващи се за Русия? Затова ли ги събират съвсем официално от затворите? Пригожин ги контролира изцяло. И Пригожин ще използва тази война за да вземе властта в Русия и ще бъде огромен проблем в бъдеще и за Русия и за останалия свят. А желанието на Украйна да съществува не е "простотия". По същия начин утре ще определиш и една хипотетична българска съпротива на българска територия за "простотия".
34
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бахмут го взеха, само че нямат обяснение защо продължават да го бомбандират. Руски цирк
33
7
 
16
 
! Отговори
Повар Путина преди 10 месеца
Тоз ко риве пак? 66 пъти взе БахмутЯмбол, а се оказа, че не е взет напълно, защото боевете продължават и роцката армия ни напред ни назад. Уж беше месорубка за укрите, а го атакуват от лятото миналата година и понеже бил месорубка за укрите, укрите есента извършиха Харковска и Херсонска офанзиви, странно нали. Сега и това настъпление, ако почне, докато драпат в Бахм, за кой ли е месорубката. Ама роцофил, логика и причинно следств връзка е като си ганин космонафт!
32
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е украински мишоци от 15 месеца пълзите по целия свят и просите,а после обяснявате кой,какъв бил.Трудно се приема май ,че някой не ви харесва заради самите вас.Ами не ставате бе,за нищо не ставате и за това драпате и после руснаците що дошли да ви бият.Заслужавате си го.
31
10
 
25
 
! Отговори
Путинландия капут преди 10 месеца
Каква е тая истерия в русофилските коментари? Толкова ли е зле положението в блатото?
30
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе реалиста я кажи твоята Украйна,какво общо има с България и ЕС ,че не става.много ясно.Що не е член на тоя ЕС,ами щото не става за там и като ти е толкова скъпа ей там е фронта,отиваш и си решаваш проблемите с Русия,а не да ги набутваш на всички.
29
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Писна ми от тези руски паляЧовци! Ако ще се бият, да се бият. Ако не - да се изтеглят, че всички страдаме от тяхната авантюра. Ако техните дядовци се бяха били така, сега знамето с пречупения кръст щеше да се развява над Кремъл.
28
10
 
17
 
! Отговори
Тито13 преди 10 месеца
Анонимния рубаджия се мъчи да напише нещо смислено, но тъй като е полуграмотен и в момента изпада в истерия, и затова не може да напише нищо смислено! С прости думи, простият овчар критикува богатите кравари!
27
9
 
7
 
! Отговори
Да преди 10 месеца
Поредният фейк
26
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
анисия ние не сме индианци бе другарко имаш ни за голяма риба толкова се стараеш да ни правиш на балама с твоите лъжи
25
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Сценарий.Малко си се объркал.Бойците на Вагнер са доброволци биещи се за Русия,а не за Пригожин и той освен да им плаща не им е никакъв.Затова и бъркаш за русофилите това,че защитаваме България от украинската простотия не ни прави русофили и кирливата Украйна няма нищо общо е ЕС.Това,че си прикриват простотия зад уж Европейски ценности не ги прави европейци и не случайно Украйна дори не е в чакалнята на ЕС и скоро няма и да бъде.
24
13
 
20
 
! Отговори
Сценарий преди 10 месеца
Вагнер минава на страната на Украйна и Легионът за свободна Русия и Путин пада, а нашите русофили дърдорят че ако не беше Вагнер украинците нямаше да победят.Това не е шега Русия търси как да се измъкне от тази ситуация без да има вътрешни сътрения.