Добрият Путин и лошият Пригожин: Постановка ли беше бунтът?

Ген. Ралчев: Една от целите е Путин да разчисти и Министерството на отбраната
27 юни 2023 14:45, Анисия Иванова
130

След опита за настъпление на Пригожин към Москва на дневен ред е поставен въпросът за работата на службите. САЩ са знаели за планирания метеж около средата на юни.

"Това, че американските служби са знаели, не означава, че ще го споделят веднага. Говори се и за проценти вероятност, не се казва, че ще стане утре. Самият факт, че доста дълго време Пригожин даваше сигнали за недоволство, ми дава правото да си мисля, че може би се разиграва една постановка. Когато една държава е във война, не може да допусне вътре да има разногласия - особена такава структурна единица, каквато е "Вагнер", коментира експертът по национална сигурност ген. Румен Ралчев в студиото "България сутрин".

Според него е имало вероятност да станем свидетели на нещо, с което Путин постига няколко цели. "Първата цел е да покаже, че "ако той падне", светът ще бъде изправен пред истински ужас, който никой не знае как ще завърши. Второто - ще стигне дотам, че западните политици да се молят той да остане на власт. Трето - нямаше почти никакви първи реакции на политици, което показва, че или службите много силно са мълчали, или информацията е била ограничена", смята акад. Ралчев.

Още по темата

Това е било неочаквано и най-вероятно става въпрос за договореност между Пригожин и Путин, отбеляза експертът по национална сигурност. "Една от целите е Путин е да разчисти и Министерството на отбраната. Неминуемо след този марш ще има анализи, те ще покажат много грешки и пропуски в различни насоки. Това решава вътрешнопартиен план на Путин", прогнозира той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му рокади ще има, ще има и оставки. "Пригожин е изключително състоятелен човек и ако бяха решили да унищожат неговите възможности, не успяха да блокират всички негови активи. Той продължава да е един от най-богатите хора в Русия, с най-голямо влияние, но отделен - типично по руски", заяви ген. Ралчев.

Когато има някаква опасност, специалните служби подават информация към най-високото ниво на управление в държавата, но такава информация не е подадена, обясни гостът.

"Това прозвуча от мълчанието на всички политически лидери. Или нашата служба е запазила мълчание на база на вътрешни договорки с другите служби, или просто информация е липсвала", добави експертът. Той коментира и темата за разследванията на службите във връзка с взривовете във военните ни заводи.

"Емилиян Гебрев е известен с това, че се опитва да привлече общественото мнение, че е цел на Русия той да бъде ликвидиран. Това не е истина. Що се отнася до взривовете, бих поставил въпроса по друг начин - ако не искат да му купят продукцията, а той добре я е застраховал. Най-лесно е да се сложи етикет руска агентура. Тук нещата са смесени - бизнес интереси и опити да се търси само в една посока", изрази мнение ген. Ралчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
5
 
! Отговори
бомбата на Гешев! преди 10 месеца
Поразителна Прилика!
113
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако някой от страни прочете това което се пиише по таз тема ствап ясно колко е КУЛТУРАТА НА ТАЗИ ДЪРЖАВА С НАПЪЛНО НЕ КОМПЕТЕНТНО ПРАВИТЕЛСВО И НАРОД (ХАМЕРИКАНОФИЛИ )КОЙТО ПОКАЗВАТ НЕ САМО НИСКИЯ СИ АЙ-КЮ НО И ТЯХНОТО СИВО В-ВО В МОЗЪКА ИМ ! ПРОСТО ЕДНАВ ТУХЛА В СТЕНАТА
112
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 113 И НЯКАКВА РЕПТИЛИ УЧИ НАЙ ДОБРИЯ ПОЛИТИК ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА И НАРОДИ
111
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако беше постановка, Путин нямаше да оцапа бельото и да избяга в Питер.
110
3
 
3
 
! Отговори
УКРАИНКА преди 10 месеца
...АЙДЕ ЧАКАМЕ С НЕТЪРПЕНИЕ ---СЛЕДВАЩАТА "ПОСТАНОВКА" НА ПУТИНСКИЯ "БАЛШОЙ ТЕАТР"----ЩОТО ТРЕБВА ДА СИ ВЪРНЕМЕ КРИМ ТОВА ЛЯТО!!!!!!!!!!!!!!!!
109
3
 
5
 
! Отговори
Тц тц тц преди 10 месеца
Тез дрогаре бе, все една и съща конспирация!Запада му дреме, че по време на война, кочинката на недоимоератора гори отвътре. Вагнер свалиха 6 хеликоптера и 1 самолет, а ВКС на Русия удариха една от колоните на Вагнер и цели във Воронеж. Ако някой който няма мозъчна травма или увреждане ми обясни, каква изгода има Император "Все идет по плану" от "постановка", която показва че властта му има противници отвътре? А и всеки който следи руско инфо простр ще види реакциите в Русия. Само дрогарете...
108
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руснаците ей на за това бият украинците , защото те не разбират от добрина.
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Човек напише нещо смислено и веднага пристигат дочоулу и гочоулу да го развалят....
106
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако не е постановка Путин трябва да седне на компютъра и сам самичък да разбере колко е зле Русия на фронта , а не да чака генералите да му докладват. Да стегне редиците и да приключи войната , да оправи страната и после да се маха защото обърка всичко и провали и надеждите на Руснаците за обединение и сега нацистите и фашистите тържествуват.
105
2
 
3
 
! Отговори
ГОЧО.... преди 10 месеца
Мир ше има за Русия , като си прибере версийте от Украйна с ГРУЗ-200 у дома---и живи и мъртви.
104
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Според мене украинците или запада дадоха пари на Пригожин да направи пуч , но и Руснаците му дадоха пари да спре пуча. Сега отива в Беларус да прави пари и да нанася и там вреди изобщо ялова работа. Иска да е президент но няма вътък. И Кремълското ръководство доста се изложи с тази украйна...Дано се намери някой добър човек да оправи нещата и да върне Русия в политиката и да потръгнат нещата за руския народ защото той е доста изстрадал и без друго. Да започнат мирни преговори с украйна за мир !
103
4
 
4
 
! Отговори
АБЕ , ДАЛИ Е... преди 10 месеца
..."ПОСТАНОВКА" --НЕ ЗНАМ , АМА ВСУ СИ МИНАХА НА ДРУГИЯ БРЯГ НА ДНЕПЪР СПОКОЙНО И СИ НАПРАВИХА ОГРОМЕН ПЛАЦДАРМ....ЗА МЕНЕ "ПОСТАНОВКАТА" БЕШЕ ЧУДЕСНА ЗА ВСУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....ДАЙ , БОЖЕ ОЩЕ ОТ СОРТА...ХА,ХА,ХАААААААА
102
3
 
3
 
! Отговори
СМЕХ... преди 10 месеца
ПУТИН , ЧАК ТОЛКОВА ЛИ Е УМЕН ЗА ТАКАВА "ПРИМИТИВНА ПОСТАНОВКА"....ХА,ХА,ХАААА.....ЧЕ ЧАК ИЗФИРЯСА ОТ МАЦКВА , КАТО ПРЪД НЯ ОТ ГА ЩИ....???!!!.....МАЙ МИРИШЕ НА НАС РА НО.......
101
1
 
2
 
! Отговори
приликата преди 10 месеца
. като бомбата на Гешев!!!!!!!!!!!!!!!!
100
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Постановка е но задокеанска.
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако не бе Пригожин Путин с либерална комунистическа политика все го бяха блокирали в Кремъл,като Песков само казваше,че работи в Кремъл и никъде не излизаше както навремето Горбачев бе блокиран в Крим седмица преди събитията през август 1991г. от хард консервативни комунисти,който още се бяха опитали заедно да блокират с танкове Москва,че тогава либерал комуниста Елцин се намеси и върна войската обратно,но имаше танкова стрелба по укритието на харда в Бялата сграда и те излязаха бързо и безшумно
98
11
 
3
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 10 месеца
Раша вече се нахендри. Руския народ ще мие чинии в ЕС над 200 години заради тоя Жужак.
97
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
КАТО ЗНАМ КАКАВИ СА НИ ГЕНЕРАЛИТЕ НЕМА ЗАЩО ДА ИМ СЛУШАМ КОМЕНТАРИТЕ62837
96
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен102 Направо голям страх ги е тресяло. Хич не е възмможно причината да е друга. Чудите се вече какво да измислите.
95
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пентагона са се свързали с киев да не атакуват приграничните области на русия в този ден от страх