Добрият Путин и лошият Пригожин: Постановка ли беше бунтът?

Ген. Ралчев: Една от целите е Путин да разчисти и Министерството на отбраната
27 юни 2023 14:45, Анисия Иванова
130

След опита за настъпление на Пригожин към Москва на дневен ред е поставен въпросът за работата на службите. САЩ са знаели за планирания метеж около средата на юни.

"Това, че американските служби са знаели, не означава, че ще го споделят веднага. Говори се и за проценти вероятност, не се казва, че ще стане утре. Самият факт, че доста дълго време Пригожин даваше сигнали за недоволство, ми дава правото да си мисля, че може би се разиграва една постановка. Когато една държава е във война, не може да допусне вътре да има разногласия - особена такава структурна единица, каквато е "Вагнер", коментира експертът по национална сигурност ген. Румен Ралчев в студиото "България сутрин".

Според него е имало вероятност да станем свидетели на нещо, с което Путин постига няколко цели. "Първата цел е да покаже, че "ако той падне", светът ще бъде изправен пред истински ужас, който никой не знае как ще завърши. Второто - ще стигне дотам, че западните политици да се молят той да остане на власт. Трето - нямаше почти никакви първи реакции на политици, което показва, че или службите много силно са мълчали, или информацията е била ограничена", смята акад. Ралчев.

Още по темата

Това е било неочаквано и най-вероятно става въпрос за договореност между Пригожин и Путин, отбеляза експертът по национална сигурност. "Една от целите е Путин е да разчисти и Министерството на отбраната. Неминуемо след този марш ще има анализи, те ще покажат много грешки и пропуски в различни насоки. Това решава вътрешнопартиен план на Путин", прогнозира той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му рокади ще има, ще има и оставки. "Пригожин е изключително състоятелен човек и ако бяха решили да унищожат неговите възможности, не успяха да блокират всички негови активи. Той продължава да е един от най-богатите хора в Русия, с най-голямо влияние, но отделен - типично по руски", заяви ген. Ралчев.

Когато има някаква опасност, специалните служби подават информация към най-високото ниво на управление в държавата, но такава информация не е подадена, обясни гостът.

"Това прозвуча от мълчанието на всички политически лидери. Или нашата служба е запазила мълчание на база на вътрешни договорки с другите служби, или просто информация е липсвала", добави експертът. Той коментира и темата за разследванията на службите във връзка с взривовете във военните ни заводи.

"Емилиян Гебрев е известен с това, че се опитва да привлече общественото мнение, че е цел на Русия той да бъде ликвидиран. Това не е истина. Що се отнася до взривовете, бих поставил въпроса по друг начин - ако не искат да му купят продукцията, а той добре я е застраховал. Най-лесно е да се сложи етикет руска агентура. Тук нещата са смесени - бизнес интереси и опити да се търси само в една посока", изрази мнение ген. Ралчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Категорична парлама днес самолета му летя хиляда километра с него. Углавното дело днес е прекратено
93
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
жужанчо се оказа не много умен. Започна война без да е подготвен адекватно, без да има план за действие при различни ситуации. На всичко отгоре и се инати да я приключи, за да не продължава да се излага, ама не му идва наум, че колкото повече се дърпа, толкова повече се нахендря ...
92
5
 
7
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 10 месеца
Пожелавам им всеки ден такива Постановки да си правят в росия - Пирожкин театрално свали шест бойни хеликоптера и един Ил-22. Оценка 10/10 искам бис.
91
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Румен Ралчев не е никакъв капацитет и никакъв експерт. Най-обикновено русофилско мекеренце чудещо се как да замаже руския позор пред наивната българска публика. Сега ще ви сервират всякакви фантасмагории оправдаващи грандиозния провал на всички възможни руски служби на всички възможни нива.
90
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аха, в главите на някои беше постановка. Само дето главните действащи лица не знаеха това. Всички видяхме как едва не се изпуснаха в гащите. Пък може и да са, ама кой ти казва.
89
4
 
3
 
! Отговори
90-ти, Чети история. преди 10 месеца
Някои от южните щати са взети именно от Мексико.
88
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русофилите в България къртиха пейки по парковете, в Русия къртят асфалт.
87
8
 
5
 
! Отговори
Силиций преди 10 месеца
Представям си някой от мексиканските картели да събере 10-20 хилядна армия и да се добере за 1 ден до Вашингтон :)) "Постановката" им ще приключи още преди да доближат границата. Два F-35 Lightning II и ще ги преубразуват в мексиканско стъкло и зелена плазма. Жалко, че НАТО отново пази руското блато от разпад. Всички стратези на запад са в ужас, руснаците се усетиха, че най доброто за западните държави е когато блатниците си стоят в щастливи в деревните, защото са много изпаднали и мародерстват.
86
1
 
8
 
! Отговори
До 70-ти И двете! преди 10 месеца
Вагнеровците са хем терористи, хем борци за демокрацията. Нещо като наще римляни - когато им е изгодно се представят за турци.
85
2
 
9
 
! Отговори
Масон 99 степен преди 10 месеца
Някаккъв халюцинира велик стратегически ход на Путин Вагнер и Кадиров да нападнелими превземели Киев откъм Беларус били 100 км ! 100 км ама БЛАТА след който Украйнците са изградили защита със достатъчно войници А Киев може да бъде превзет след като бъде обграден от поне 2-млн войника и започне самоубиствено настъпление съпроводено със реки от кръв --- пиша тези глупави сценари защото така е превзет Берлин ,но тогавашната войска е била по-силна и по- мотивирана ,а Берлин по-- слаб от Киев !
84
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И двамата са олигарси и мафиоти забогатели от ограбване на руския нарот слет 1991 г. Не са добри и патриоти като Сталин и Брежнев.
83
7
 
3
 
! Отговори
До 82, А нещо за преди 10 месеца
най-смелите въшки САЩ да кажеш? Тяхната армия с какви армии се биеше? Равни по обезпеченост и финансиране?
82
2
 
7
 
! Отговори
Гей-путин-парад преди 10 месеца
Стотици километри асфалт разрушени след гей-путин-парада.
81
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най вероятно да,,,,, , не със сигурност да след като самолета с който летя до беларус не беше свален със сигурност е постановка
80
0
 
5
 
! Отговори
пуйката на Холмс преди 10 месеца
Няма постановка,а *** човек,който от изналсивач станал предприемач,хвален от медиите им поради сраженията в Бахмут и си помислил,че може дори да вземе властта.Едва ли е имало и заплахи към членовете на семейството му според агентите ХХХЛ007 на МИ-6.***,но хитър и виждайки,че въпреки хвалбите от медиите нито една редовна военна част не се включва в маршът му си е седнал на задните части и твърде вероятно е той да е потърсил Лукашенко,за да изтъргува каквото може,докато в Кремъл нямат яснота.
79
0
 
3
 
! Отговори
Масон 99 степен преди 10 месеца
А ако Пригожин изведнъж се пресели във един по-добър свят ,това част от постановката ли ЩЕ е ? Предположения може да прави всеки ! Пригожин беше тръгнал ,ама така някак си първосигнално ,на,боргия,, под влияние на натрупана ярост ,във един момент започна да се усеща че армията му колкото и обучена да е е мНОООго малка да превземе Москва и прие предложения му вариант ! Да ама сега ще разбере ,че варианта е имал и много подословия и анекси и накрая той и хората му на високо ниво ще платят
78
2
 
10
 
! Отговори
Най-смелите преди 10 месеца
руски въшки са много смели срещу съседи с много по-малка армия от тяхната, като Грузия , Молдова, Украйна. Смелите путинскиПосерковци що не вземат да се бият срещу Китай или Северна .Корея. В тези държави има много милиони нацисти.
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Реално. Путин е закъснял с заплатите на наемниците.
76
1
 
1
 
! Отговори
Аналогия преди 10 месеца
С бомбата на Иван Гешев!!!
75
1
 
7
 
! Отговори
Руските фашисти преди 10 месеца
Тоя гей-парад , дето го направиха Жужака и неговия пригоден приятел нв фаща декиш.