Украйна с нова ракетна атака срещу Кримския мост, няма жертви и щети

Руските сили за противовъздушна отбрана са свалили две украински ракети
Обновена: 12 авг 2023 15:04 | 12 авг 2023 15:00, Анисия Иванова
392
Украйна с нова ракетна атака срещу Кримския мост, няма жертви и щети
Снимка: БГНЕС

Руските сили за противовъздушна отбрана са свалили две украински ракети над Керченския мост, свързващ анексирания от Москва Крим с руската суша, съобщиха властите в окупирания полуостров, цитирани от "Укринформ".

"Силите за противовъздушна отбрана свалиха две вражески ракети над Керченския проток. Кримският мост не е повреден", заяви в социалните мрежи Сергей Аксьонов, назначеният от Русия губернатор.

Той призова местните жители да запазят спокойствие.

Снимки в социалните мрежи показаха колони дим, издигащи се в близост до моста.

В отделно изявление руското министерство на отбраната заяви, че "киевският режим" се е опитал да удари кримския мост със зенитна управляема ракета C-200.

"Ракетата е била засечена и прихваната от руските системи за противовъздушна отбрана, като няма жертви или щети", се казва в съобщението.

По-рано днес Москва обяви, че нейните сили са свалили 20 украински дрона близо до Кримския полуостров, припомня БГНЕС.

Четиринадесет безпилотни летателни апарата са свалени от системите за противовъздушна отбрана, а други шест - чрез електронна война, според руските власти.

Крим, анексиран от Русия през 2014 г., е обект на нападения от страна на Киев през цялото време на украинската офанзива на Москва, но през последните седмици е подложен на по-интензивни и засилени атаки.

Киев многократно е заявявал, че планира да си върне Крим, и също така е насочил атаките си към изградения от Москва мост - един от стратегическите проекти на руския президент Владимир Путин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
страна която няма още граница регистрирана от ООН ПРЕТИНДИРА НА КРИМСКИЯ МОСТ - ДЕТСКА ГРАДИНА ИЛИ ФАШИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ
272
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ударена е и арката на железопътния мост и е в пламъци, което значи че никога повече няма да заработи тоя мост. Ако арката падне във водата край и с корабоплаването между Черно и Азовско море.
271
15
 
10
 
! Отговори
уточнение преди 8 месеца
До Анонимен Единствените живи фашисти в Русия са диверсантите от Оссрайнината.Русия е голяма ,но лова на укродиверсанти е в пълна сила.Войната с диверсанти е от времето на Хитлер.Значи бандеровците са в предсмъртна агония.
270
9
 
14
 
! Отговори
Ехааа преди 8 месеца
Всеки ден дронове или ракети по Крим или Мацква. Супер новини. Как е да си русоуроб ,копейки? Идете на почивка в Мацква хахахахахах. Иначе Русия печелила войната
269
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Рублата и вчера и днес,уверен съм и утре,само за тапети става
268
8
 
10
 
! Отговори
2 преди 8 месеца
До Анонимен п.315 Невеж ,неграмотен и замаян укропитек.Преписването е като списването ,само че се иска и поне малко ум.А ум в главата/ти не е имало.Укропитека е безмозъчен.Уссрайнината е пътник и нищо не може да я спаси.Дори болните бълнувания на увреденото ти укрофашистко мозъче.
267
6
 
12
 
! Отговори
1 ДЪРВЕНА-2 СТИНКИ преди 8 месеца
КАК Е РУБЛАТА ДНЕС,РУБЛАТА УКРЕПНА ЛИ?
266
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Джуджето скимти грозно,зловещо!Буряти вият до него в блатата!И ти,руски *** оплю монитора със страшна сила!
265
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В Крим може да се отиде само с плуване. Днес и Масква е изяла хурката от неизвестни дронове.
264
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ПОСЛЕДНИТЕ ЖИВИ ФАШИСТИ В ЕВРОПА СА РУСКИТЕ ФАШАГИ!КАТО ТЕБ САМИЯ!И ТОВА ПОДЛО ,МЪРЗЕЛИВО ,ПРОДАЖНО И ВЕЧНО ПИЯНО ПЛЕМЕ ЩЕ БЪДЕ ИЗТРЕБЕНО!РУШШШЛАНДИЯ СИ ОТИВА ЗАЕДНО С ФАШИСТИТЕ И КЪСИЯ РЕПТИЛ В НЕЯ!
263
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Рубладжии,имайте търпение! Без значение дали ви харесва или не ви харесва,искате или неискате,моста ще бъде разрушен!
262
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гордостта на Путттаран Путин е ударена смъртоносно. Вече никога този мост няма да бъде възстановен тъй-като Крим ще бъде отвоюван от Украйна преди да проработи отново тоя путински проект.
261
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
СТИГА СЕ ОПРАВДАВА КАТО УЧЕНИЧКА! ЧАКАМ ДА ПРИЗНАЕШ, ЧЕ СИ КОПЕЙКА НЕГРАМОТНА И ДОРИ НЕ МОЖЕШ ДА СИ НАМЕРИШ ЕЛЕМЕНТАРНА ИНФОРМАЦИЯ В ИНТЕРНЕТ! КАКТО СЕ РАЗБРАХМЕ!
260
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ей всички копейки лъжете та се късате, също като кумирите ви путанак, колхозника шогунеца и оня с физиономията на слаб ученик къде е против запада ама сина му ката Тесла хахха
259
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Путин и неговата "специялна" станаха за смях дори на аборигените
258
3
 
10
 
! Отговори
До 302 преди 8 месеца
Кво в страни бе русороб? Целият мост е в пламъци. Пълно е с клипчета в нета. Вече и за очевадни неща ли спорите. Все по зле ставате
257
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Щети няма. Само дето моста е получил повреди от които става неизползваем за месеци наред. Тъпана Аксьонов гаулайтер на Крим назначен от *** Путин лъже че няма жертви и щети и че задимяването не е от ударите а от героичната руска ПВО, но със сигурност два прехода между опорите на моста са свалени във водата и е засегнат кораб минаващ в този момент под моста. Пълно е с клипове заснети от плажуващите близо до моста от които се виждат че руската ПВО е безсилна.
256
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ЧАКАААМ! "Ако ти кажа каво да напишеш и излезе, че има кълба дим от Керченския мост от преди 2-3 часа ще признаеш ли пред всички тук, че си копейка неграмотна? Или ше се скриеш като вожда ти путанак" БЕШЕ ПОСТА ЗА КОЙТО СЕ РАЗБРАХМЕ! ИМА ЛИ КЪЛБА ДИМ ОТ ДНЕС? Цитирам ти малоумщините: "не е ОТ Керченския мост а е от морето ве, мааааалоумник" ПУШИ ВОДАТА ЛИ ВЕ? ВЕРНО СТЕ МАЛОООУMНИЦИ КОПЕЙКИТЕ. ОТ КОЛКО ВРЕМЕ ТИ ОБЯСНЯВАМ, ЧЕ СИ АБЕН КАТО ГИНСКИ БРУС, А? - ЧАКАААМ!
255
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 295 Маааалоумник "От морето" означава, че не е от моста димът, а от нещо друго в морето, но ти си толкова малоуууумен че нямам думи" СТИГА СЕ ОПРАВДАВА КАТО УЧЕНИЧКА! ЧАКАМ ДА ПРИЗНАЕШ, ЧЕ СИ КОПЕЙКА НЕГРАМОТНА И ДОРИ НЕ МОЖЕШ ДА СИ НАМЕРИШ ЕЛЕМЕНТАРНА ИНФОРМАЦИЯ В ИНТЕРНЕТ! КАКТО СЕ РАЗБРАХМЕ!
254
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мужиците мрът,като мухи! Слава на украйнската пехота!