Лавров предупреди: НАТО рискува пряк сблъсък на ядрените сили

В такава война не може да има победители
654
Лавров предупреди: НАТО рискува пряк сблъсък на ядрените сили
Снимка: БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Русия остава привърженик на принципа за недопустимост на ядрената война и изхожда от факта, че в такава война не може да има победители. В същото време той отбеляза, че ескалацията от страна на САЩ и страните от НАТО ги излага на риск от пряк сблъсък на ядрените сили.

Още по темата

"В контекста на украинския конфликт голямата опасност е, че като водят нещата към ескалация, САЩ и страните от НАТО рискуват да се стигне до пряк въоръжен сблъсък на ядрени сили. Ние вярваме, че подобно развитие трябва и може да бъде предотвратено. Ето защо трябва да напомняме за съществуването на високи военно-политически рискове и да изпращаме отрезвяващи сигнали на нашите опоненти", заяви министърът пред списание International Life. Стенограмата е публикувана на уебсайта на руското външно министерство, предаде БГНЕС.

Според Лавров притежаването на ядрено оръжие е единственият възможен отговор на "някои значителни външни заплахи за сигурността" на Руската федерация и "развитието на ситуацията около Украйна потвърди основателността на нашите опасения в тази област".

В началото на август руските власти призоваха САЩ да ратифицират Договора за всеобхватна забрана на ядрените опити (ДВЗЯО).Москва обвини Вашингтон в "разрушително и безотговорно поведение", че документът, подписан преди повече от четвърт век, никога няма да влезе в сила. Според ТАСС през последните месеци руските правителствени агенции вече са обсъждали варианта Русия да оттегли ратификацията си на този договор в името на пълната симетрия със САЩ, но не са били взети никакви решения в това отношение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


654
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
510
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Победа за Русия! За пореден път ще ни освободи!
509
8
 
13
 
! Отговори
Айде айде преди 8 месеца
Стига се мъчи да цвилиш като кон, катъртакъв !
508
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Приятни сънища!
507
10
 
5
 
! Отговори
Така се прави преди 8 месеца
Когато не разбират от дума, се изважда секира...казал един достоен български Кан ...
506
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Минус бе минус.
505
18
 
9
 
! Отговори
До 534 преди 8 месеца
А стига бе! А паметниците в Берлин, Прага, Будапеща, Виена, Белград, Любляна - тях не ги ли броиш? И да, още си стоят и никой и не мисли да ги разрушава, за разлика от нашите тикви от НЕкоалицията! И не, в тези държави определено не са нито русофили, нито путинисти - точно обратното! Но пък чудесно разбират значението на думата "ПАМЕТник"!
504
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Днес България е може би единствената страна в света в която има паметник на Бомбардиралата я армия така да се каже. Съюзниците Великобритания и САЩ бомбардират България от април 1941г. до паметния Девети септември 1944 на практика. Загинали ранени и изчезнаюи са над 10 000 българи факт !
503
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами аз като жена мога да ти кажа че не е никак грозен , напротив има сексапил и жените го харесват.
502
9
 
6
 
! Отговори
СМЕХ... преди 8 месеца
АБЕ , МНОГО ЛИ ВИ Е СТРАХ ОТ ГРОЗНИЯ РУСКИ КАТЪР ОТ СНИМКАТА ....ХА,ХА,ХАААА....НЕ БОЙТЕ МУ СЕ , БЕ....СКОПЕЦ Е---НЕ Е СПЕЦ !!!!!
501
8
 
14
 
! Отговори
Кон преди 8 месеца
ама вярно е гоУем кон този мужик.
500
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дензъл Уошингтън в 'Аления прилив': "Аз просто мисля, че в ядрения свят истинският враг не може да бъде унищожен"; "По моето скромно мнение в ядрения свят истинският враг е самата война". Клипче в Ютуб - Crimson Tide 1995 "The true enemy is war itself"
499
8
 
5
 
! Отговори
toti преди 8 месеца
Само в БОЛНИТЕ ВИ МОЗАЦИ може да мисли някой да се съревновава с ядрените ви ракетки,които ще изгорят КАТО СВЕЩИ и ще загаснат без да окажат някаква полза ОСВЕН СТРАХ и някои друга ЧАТИЦА ОТ ЗЕМЯТА ДА ОСТАНЕ ЗАРАЗЕНА,но ЦВЕТА ЩЕ ОЦЕЛЕЕ ДРАГИ !!!
498
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Виденията на Фатима: Втора тайна "Ако моите молби се изпълнят, Русия ше се обърне към вярата и ще се възцари мир. Ако ли не, тя ще разпростарни своите грешки по земята, ще последват войни и преследване на Църквата" ЦЕЛТА ТУК Е ДА СЕ ЧУЕ ДЕВАТА, ВИДЕНИЕТО Е 1917-ТА ГОДИНА МАЛКО ПРЕДИ ОКТОМВРИЙСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ. ЗА ТАЗИ ОПАСТНОСТ ПРЕДУПРЕЖДАВА ДЕВАТА. ИМЕННО ТОВА ИМА ПРЕДВИД Русия ше се обърне към вярата и ще се възцари мир. Ако не, ще последват войни и преследване на Църквата!
497
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Видения на Фатима: Първа тайна "Дева Мария ни показа великото огнено море, което беше под земята. В този огън пропаднаха дяволо и души в облика на хора, прилични на прозрачни горящи въглища, всички почернели или блестящи като бронз" ТУК ДЕВАТА ОПИСВА ВСВ.. НЯМА РАЗДЕЛЕНИЕ НА АРМИИ... ДЯВОЛИ И ДУШИ БЛЕСТЯЩИ И ПОЧЕРНЕЛИ В АБСОЛЮТНО ВСЯКА АРМЕЙСКА ЧАСТ НА АБСОЛЮТНО ВСЯКА ДЪРЖАВА, ТОВА В ВТОРАТА СВЕТОВАНА ВОЙНА, КОЯТО ИДВА.
496
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво да каже, сиромахът. Това му остана. Свършиха му козовете. Бостанско плашило.
495
3
 
7
 
! Отговори
Смешник преди 8 месеца
Тъ.панар. Като измамихте украинците да се разоръжат, какво направихте? Напданахте ги. Сега искат НАТО да се разоръжали. Ами дайте пример бе, направете го първи. аша мисли целия свят за и.д.и.0.т.и. Дрън-дрън, че пляс!
494
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя заплашва като наште копейки. Ето на кого са се метнали. Давай бе, да те видя. Нкга няма да го направиш, щото някой пиян руснак може да обърка траекторията)))
493
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
>>> Вечна слава на героите, бранили Царство България! Бог, Цар, Отечество, Разум, Вяра, Надежда и Любов........Да живее България!
492
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
>>> А във виенския хотел "Империал", се формира емигрантско българско правителство, ръководено от проф Александър Цанков. Това правителство стартира създаването на своя военна структура (позната като "Цанковия корпус") чрез привличането на българи, пребиваващи в Германия и Австрия, както и бегълци от вече окупираната от СССР българска държава. В началото на 1945г. корпусът е трансформиран в Българска бронеизтребителна легия, командвана от полк Иван Рогозов. >>>>
491
2
 
8
 
! Отговори
Ай с.ктир преди 8 месеца
Лавров, репертоарът ти се изтърка. Смени малко плочата. Почнеш ли такава война, ще си изчезнал. Като искаш, давай! Писна ми от глупости!