Лавров предупреди: НАТО рискува пряк сблъсък на ядрените сили

В такава война не може да има победители
654
Лавров предупреди: НАТО рискува пряк сблъсък на ядрените сили
Снимка: БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Русия остава привърженик на принципа за недопустимост на ядрената война и изхожда от факта, че в такава война не може да има победители. В същото време той отбеляза, че ескалацията от страна на САЩ и страните от НАТО ги излага на риск от пряк сблъсък на ядрените сили.

Още по темата

"В контекста на украинския конфликт голямата опасност е, че като водят нещата към ескалация, САЩ и страните от НАТО рискуват да се стигне до пряк въоръжен сблъсък на ядрени сили. Ние вярваме, че подобно развитие трябва и може да бъде предотвратено. Ето защо трябва да напомняме за съществуването на високи военно-политически рискове и да изпращаме отрезвяващи сигнали на нашите опоненти", заяви министърът пред списание International Life. Стенограмата е публикувана на уебсайта на руското външно министерство, предаде БГНЕС.

Според Лавров притежаването на ядрено оръжие е единственият възможен отговор на "някои значителни външни заплахи за сигурността" на Руската федерация и "развитието на ситуацията около Украйна потвърди основателността на нашите опасения в тази област".

В началото на август руските власти призоваха САЩ да ратифицират Договора за всеобхватна забрана на ядрените опити (ДВЗЯО).Москва обвини Вашингтон в "разрушително и безотговорно поведение", че документът, подписан преди повече от четвърт век, никога няма да влезе в сила. Според ТАСС през последните месеци руските правителствени агенции вече са обсъждали варианта Русия да оттегли ратификацията си на този договор в името на пълната симетрия със САЩ, но не са били взети никакви решения в това отношение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


654
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
470
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
>>> "в една ферма видяхме пет деца чиито езици бяха забити с пирони за масата" съобщава очевидец от село Хайденбург, в долината на река Мемел, където прес октомври 1944 влизат войските на 43 руска армия от Първи Балтийски фронт. Малко по-късно той открива "пет момичета завързани с въжета и силно издрани гърбове, без дрехи. като че ли са били влачени по пътя в продължение на километри" >>>
469
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Когато през октомври 1944, съветските войски нахлуват е Третия Райх, започват грабежи, убийства, кланета" - пише берлинският историк Йорн Фридрих - "така, че дори в безпристрастните наблюдатели те създават впечатления на монголски орди". Червената армия издига войната до нов епогей, до ново качествено ниво. >>>
468
1
 
2
 
! Отговори
паси предателят преди 8 месеца
Друг е отношението към С. Корея защото Ким Чин прекрасно знае техният стил , начин на мислене и как да разговаря с тях .. Неизвестноста от страна на С. Корея ги възпира тъй като има висока вериятност в случай на заплаха --- те Северокорейците ще използват ядрените си ракети без да са замислят за последствиятаи се държарт съвсем различно бих казал прилично с уважение докато Руснаците ги считат бесилни, не решителни, слаби особено Путин освен хленчене нищо друго няма. п
467
2
 
2
 
! Отговори
паси предателят преди 8 месеца
Наивните и глупави Руснаци се опитват да убедят Американците ,че вероятността от ядрена война се увеличава при което няма да има победители..? Англосаксонската престъпна *** прекрасно знае ,че Путин няма да предприеме подобна стъпка - самоунощожение-- от което следва , че никога няма да използва ядреният си потенциал може и то под въпрос ако нанесат масиран ядрен удар Русия ще бъде ли способна да отговори ? единствена това ги спира за сега (ако са сигурни ,че няма отдавна биха го направили ) - от всичкото казано следва правете това което искате и винаги ще бъдете прави и ненаказани .Друг
466
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование. Георги Сава Раковски 1861 г.
465
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Заключила се е хитрата урка но няма да и мине номера. Крим е на Руснаците !
464
0
 
4
 
! Отговори
Атомният кон: преди 8 месеца
Дайте ми веднага зоб!
463
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Така е след като руснаците завоюват османската империя те диктуват правилата и кое как ще е вътре в новата държава Турция. Османската империя е покорена империя и всеки който си мисли, че руснаците просто са ги пуснали е ***. Друг е въпросът, че след убийството на руския цар това всичко минава в ръцете на масони(бел ред ататюрк доказан *** слуга)
462
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Минус за крим не е русми не ми се хваща може би защото Крим е Руски какъв да е.
461
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тинтири, минтири, няма ли нещо по-просто за най-великите, дето са владели цяла Азия, 1000 години, че ми слагаш някакви китайски думи, на някой си, ама не знам какво. Тюркската история беше изфабрикувана в московия. Както и славянската. Имперска история за обединение на хора и народи, които нямат нищо, ама абсолютно нищо общо, нито са съществували.
460
1
 
1
 
! Отговори
До анонимен 500 преди 8 месеца
По същата логика не съществува нито един американец. Само индианците.
459
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Помните ли какво ни каза един американски посланик на Боровец: - ,, вие българите повече от 3-4 милиона не ни трябвате".
458
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До русофилите: Не можеш да станеш никога такъв какъвто ти искаш, ти си такъв каквито са били предците ти - Българи! Напълно съм съгласен, затова Сталин изби и разсели милиони, както и османлиите са го правили. Да се пишеш славянин или турк е форма на защита. Вазов има стихотворение.
457
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ние сме приятели на краварите. Те ни махнаха визите за САЩ и редовно ни плащат за военните си бази в България. Дадоха ни и безплатни самолети. Построиха ни нова АЕЦ. Образоват в ценности нашите деца
456
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Куче което лае, не хапе. Не спряха да говорят *** за ядрено оръжие. Ами що не вземете да пробвате, и да видите как ще изчезнете, ама страх лозе пази.
455
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Когато откраднат Лавров, няма смисъл да заключваш конюшнята.
454
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Лесно ще заведеш Лавров на водопой, ала не можеш да го заставиш да пие.
453
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Добрият Лавров сам си изкарва зобта.
452
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Слязъл от Лавров, качил се на магаре.
451
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Преди да купиш Лавров, построй конюшня.