За загинал войник на фронта руско семейство получи... колело

Властите дават заповеди на офицерите си да не събират труповете
20 авг 2023 18:25, Нели Христова
665
За загинал войник на фронта руско семейство получи... колело
Снимка: Twitter

В началото на инвазията с парите, които семействата получаваха за загинал войник в Русия, можеше да се купи поне една чисто нова Лада.

Времената на Ладите обаче на някои места свършиха. Пропагадно видео, разпространено от руските медии, показва как едно семейство получава друг вид компенсация, която всъщност изглежда смехотворно - ново колело.

Сергей Ермаков е най-големият от трима синове. Той отива на фронта и загива, а двамата му по-малки братя получават колело в замяна.

В разпространеното видео майката казва, че "Животът все пак продължава".

Това семейство все пак е получило компенсация за смъртта на войника. Преди няколко дни The New York Times разказа ужасяващи подробности за това как руски офицери отказват да приберат телата на мъртвите си другари, за да не плаща държавата на семейството.

В интервю един войник, служил в една от затворническите части на руското министерство на отбраната - който беше идентифициран като "Александър", казва на Times, че му е било наредено да не събира телата на колегите си от войската.

Той каза още, че служителите могат да регистрират мъжете като "изчезнали в действие", което означава, че семействата им не могат да получат обезщетение за това, че са били убити в битка.

"Имаше тела навсякъде", твърди Александър пред Times. "Никой не се интересуваше да ги събира."

Русия често омаловажава безспорно големите си загуби в Украйна.

Докато официални лица признаха само загубата на 6000 войници след пълномащабното нахлуване в Украйна, западното разузнаване по-рано тази година предположи, че броят им е по-близо до 60 000.

Миналата седмица изследователи от BBC казаха, че са идентифицирали повече от 30 000 мъртви руски войници поименно, включително 1300 само през последните две седмици.

Украйна също не е публикувала прогнози за това колко от техните войници са загинали, но различни източници сочат поне 170 000.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


665
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
510
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русофобските коментари са цинични освен че са срещу заплащане , което е недостойно за работодателя.
509
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тази опорка си я преписало по всички форуми. Не знам кой плаща и какво цели но не е много умно. Освен че е ни в клин ни в ръкав.
508
1
 
1
 
! Отговори
скоро в Крим преди 8 месеца
В района на Спирни на Сиверското направление украинската артилерия отблъсна атака на окупаторите. Руснаците загубиха 7 Бойни Машини на Пехотата и 5 танка T 80. ВСУ също отблъсна руска атака в района на Клищиевка, унищожи 3 танка и 3 БМП. Понеже се движат през минни полета, които сами поставиха, един от руските танкове при опит за маневра, връхлетя върху друг руски танк.
507
1
 
2
 
! Отговори
Русофилчето Жорко преди 8 месеца
Пичове, нека някой да се жертва за мене. Нямам колело, вървя пеша. Не бъдете жестоки.
506
1
 
4
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 8 месеца
Това колело съм го виждал в алиекспрес. Руските мужици ги заместват с китайски колела.
505
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Жлъонго Зеленски изсеца: Передаьомся
504
1
 
5
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 8 месеца
И колело им е много на крепосните! Те какво искат 100 метрова яхта Шехерезада като на султана им?
503
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Последиците от скорошните въздушни атаки по арсенала на въоръжените сили на Украйна в Хмелницка област. Кратерите се виждат ясно от космоса, което говори за силата на детонацията на боеприпасите, които руските военни са нацелили. Добра работа на разузнавачите и руските въздушно-космически сили.
502
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Киевският наркокартел хвърлят в бой последните резерви в запорожското направление край Работино. Според турски източници Киев е пуснал за утилизация последните четири бригади от общия резерв на южния фронт. НАТО продължава да оказва натиск върху хунтата в Киев, така че зомбираната по натовски стандарт биомаса да постигне поне някакъв успех на бойното поле. Досега без резултат. Чуждестранни експерти смятат, че опитът за пробив на линията Орехово-Работино може да бъде решаващ в цялата активна фаза на контранастъплението.
501
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Повече от 50 000 граждани се присъединиха към Народната милиция на Нигер. Това обяви днес бунтовното правителство на страната, което преди ден започна да набира милиции, за да защити държавата от евентуално нападение от страните от ЕКОВАС.
500
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русия шъ съ задръсти с колелоездачи!
499
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Заработил си го е човека, да е жив и здрав! Не ме упреквайте за коментара, русофили! За тази абсурдна ситуация е виновна само вашата втора родина Русия!
498
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Руски живот = китайски велосипед/колело, е поне ще се придвижват по новата мода, ще са зелени/:))
497
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ВЪВ ВСЕКИ РУЗКИ ДОМ, МОДЕРЕН ВЕЛОСИПЕД! НАЗАД КЪМ ПРИРОДАТА! ДИВОТО ЗОВЕ!
496
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Следващият месец щели да им раздават по скейтборд, а догодина - по чаша студена вода.
495
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Следващите родители на починал, ще се радват на тротинетка, вместо на сина си.
494
0
 
3
 
! Отговори
Men преди 8 месеца
За момчетата дават колела, интересно за дядката какво ще и дадат. Айде пожелавам и да си кара с кеф 3 те колела и каруцата дето ще вземе за дядото
493
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
КАто гледам майката как се е нахилила, нищо чудно да се зарадва още повече и на още 2 велосипеда. Колко пропаднал народ - да пратиш сина си да завладява чужди територии в Европа в 21век!!! И като го убият, да се радваш на колело. Трудно е за проумяване дори.
492
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мен нормален ли си ти. Това е извратено което си написал. Не си никакъв мен джендърр извратен.
491
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До RT каквото и да значи това. Прав си че враговете на Русия са много. Пълно е със сорросоиди на които НПО плаща да пишат ужасни неща срещу Русия. Не мога да разбера от къде се вземат толкова много продажни русофоби в България. Не са ги раждали бг майки според мен а турчилянки и ромки.