Последната мисъл в обречения купол на черепа на Пригожин е била "Путин!"

Борис Джонсън: Руският лидер е разобличен като гангстер
28 авг 2023 11:48, Нели Христова
154
Последната мисъл в обречения купол на черепа на Пригожин е била "Путин!"
Снимка: БГНЕС

Бившият премиер на Обединеното кралство Борис Джонсън твърди, че руският президент Владимир Путин "сигурно е убил" шефа на "Вагнер" Евгений Пригожин. Според него не може да има мирни преговори с руския лидер за Украйна.

Пишейки в статия за Daily Mail в събота, Джонсън спекулира за последните моменти на Пригожин, само дни след като самолет, за който се смята, че е превозвал шефа на "Вагнер", се разби в поле северозападно от Москва, докато пътуваше за Санкт Петербург.

Все още не е ясно какво е причинило самолетната катастрофа, но американски и западни разузнавателни служители, с които CNN е разговарял, смятат, че е била умишлена.

"Не може да са минали повече от няколко секунди между експлозията на борда на иначе надеждния самолет Embraer Legacy 600 Executive и момента, в който руският главорез изчезна в световъртежното си ускорение към земята. И въпреки това в този миг съм сигурен, че той е знаел с пълна яснота какво се е случило", пише Джонсън.

"Той знаеше чия скрита ръка го изпраща на 28 000 фута надолу, за да бъде изгорен заедно с останалите му спътници от групата "Вагнер" в огнено кълбо в провинцията на Тверска област северно от Москва, а след това надолу, разбира се, надолу, надолу към Хадес и татарската яма."

Той пише още, че човекът, за който се твърди, че "стои зад убийството на Пригожин", е "същият човек, който е разрешил например отравянията в Обединеното кралство на Александър Литвиненко и Сергей Скрипал".

"Тъй като детонацията изсмука въздуха от кабината на самолета, бих се обзаложил, че последната мисъл в обречения купол на черепа на Пригожин е била "Путин!", предшествана от една от многото ругатни, които бившият затворник и продавач на хотдог ръсеше толкова свободно", пише Джонсън.

Самолетната катастрофа, за която се смята, че е убила Пригожин, дойде точно два месеца след като шефът на "Вагнер" започна краткотраен бунт в Русия.

Експертите се съмняват дали групата "Вагнер" може да оцелее без Пригожин.

В петък Кремъл каза, че са в ход всички необходими изследвания, включително генетични, за да се установи дали Пригожин е бил убит в катастрофата в сряда. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков категорично отрече твърденията, че руските власти може да са замесени. "Всичко това е абсолютна лъжа", каза той.

В четвъртък Путин каза, че познава Пригожин "от много дълго време" и го нарече "талантлив човек, талантлив бизнесмен".

В авторския си коментар Джонсън нарече "върхът на самонадеяността" за Пригожин да мисли, че Путин ще му прости, че оспорва правителството му.

"Докато гледаме смразяващите кадри на онзи самолет, спираловидно летящ към земята, ставаме свидетели на нещо историческо. Това е насилственото ликвидиране – по телевизията – на неговите врагове от съществуващ държавен глава. Не мога да се сетя за друг пример на такава показна и необуздана диващина от страна на световен лидер – не и през нашия живот", пише Джонсън.

"Маската вече е напълно свалена. Путин е разобличен като гангстер, а неговата абсурдна телевизионна "почит" към мъртвите вагнеровци е направо от страниците на "Кръстникът", пише Джонсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
9
 
21
 
! Отговори
Itso преди 8 месеца
Най-жалкия премиер на Великобритания ръси проcтотии както обикновенно.
112
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Последната му мисъл е била: i'll be back
111
3
 
9
 
! Отговори
Бгг преди 8 месеца
Жалко, че на Борката няма да знаем последната му мисъл. Няма да има такъв дето да ни я каже.
110
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Колко пъти е успял да каже да ти е.а май.ката Путин преди да се размаже на земята...
109
7
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 8 месеца
Ами то путин губи най- много от смъртта на Пригожин. Печалбата е за противниците на Вагнер в Африка. Дори да не е бил убит Пригожин, печелят съвсем други хора, не Путин!
108
13
 
7
 
! Отговори
ВОПРОС: преди 8 месеца
ПОЧЕМУ НЕ ИЗЛЕЗЕ ДВОЙНИКА НА ДЖУДЖО И КАЖЕ: АЗ УБИХ ПРИГОЖИН? НАЛИ Е МУЖ? АТГАВАРИ БЕ!
107
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Руский мир... Сега горките хора и в Нигер ги споходи - нямат ток, хляб... Навсякъде винаги това е главна черта на руский мир. Заедно с убийствата.
106
1
 
2
 
! Отговори
мдааа преди 8 месеца
близките на *** могат да го напускат само като дим
105
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За контранастъплението ли питаш- вашите са се прегрупирали в посока към Москва, тоя път без марш за справедливост, че може да паднат от самалета... Да се чудят горките, от украински снаряд ли да починат, или от Путинско отмъщение!
104
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Запада и Джонсън ще ни покажат скоро как правилно се прави специална операция в Нигер.
103
4
 
6
 
! Отговори
ДО 106 преди 8 месеца
БЕ БОТ ЛИ СИ, НЕЩО МНОГО УМЕН ЛИ СЕ ПРАИШ? АМИ ПРОЧЕТИ КВО СТАВА , ЯДЕТЕ ПЕРДАХ И ДНЕС, ОСВОБОДЕНО Е СЕЛО, ПРЕСИЧАЩО ПЪТЯ КЪМ КРИМ! ИНФОРМИРАЙ СЕ, НЯМА БЕЗПЛАТНО ДА ТЕ УЧИМ ТУКА...
102
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ПО -СКОРО Е БИЛА МАЙКАТА НА ПУТИН ПОСЛЕДНОТО...
101
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
A какво става с контранастъплението?
100
1
 
4
 
! Отговори
Зайко преди 8 месеца
Не е Путин а хората на които беше обещал преврат. Като прибереш едни пари а не свършиш работа така се получава.
99
9
 
5
 
! Отговори
... преди 8 месеца
хе, само продажната путинофилия тука мисли, че прогожин не е убит от путин! Останалия свят истината! Ама те, путинофилите, са си такива, продажници! каквото им кажат и това пишат! Даже на един елементарен въпрос като има ли война в Украйна НЕ могат да отговорят!!! Така, че путинофил да ти говори, че прогожим ... еми както дявола чете евангелието! Същата работа!
98
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Путин си го очисти очевадно и неоспоримо. Вагнеровци твърдо доказаха че са смешници и не им стиска нищо да свършат. Сега ще ги избият и тях тихомълком в Беларус . Руски роман....
97
15
 
12
 
! Отговори
Удобно е преди 8 месеца
Да кажеш Путин, и за северните потоци беше той и за Нова Каховка и за Буча и за АЕЦа и за отвличане на украинските деца дето Зеленски на сила ги праща за пушечно месо неподготвени на фронта
96
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Той да си гледа неговия двор че съвсем западна тази Англия...
95
9
 
9
 
! Отговори
Бай Тричко преди 8 месеца
БорисЕ, *** сега пак при Зеления и му обещай, че ще го подкрепят до последното Англе - и без това имате много "навлеци" от континента, и от тоя под Средиземноморието, а и от оня Индо-Незнам си кой.... *** и ти най отпред, със знаме в Арса забито!Оставете православните Християни на мира!
94
11
 
6
 
! Отговори
Барни Ръбъл преди 8 месеца
И Британската като Руската са мафиотски империи,но разликата е тази, че където стъпи руски ботуш цивилизацията изчезва.