Последната мисъл в обречения купол на черепа на Пригожин е била "Путин!"

Борис Джонсън: Руският лидер е разобличен като гангстер
28 авг 2023 11:48, Нели Христова
154
Последната мисъл в обречения купол на черепа на Пригожин е била "Путин!"
Снимка: БГНЕС

Бившият премиер на Обединеното кралство Борис Джонсън твърди, че руският президент Владимир Путин "сигурно е убил" шефа на "Вагнер" Евгений Пригожин. Според него не може да има мирни преговори с руския лидер за Украйна.

Пишейки в статия за Daily Mail в събота, Джонсън спекулира за последните моменти на Пригожин, само дни след като самолет, за който се смята, че е превозвал шефа на "Вагнер", се разби в поле северозападно от Москва, докато пътуваше за Санкт Петербург.

Все още не е ясно какво е причинило самолетната катастрофа, но американски и западни разузнавателни служители, с които CNN е разговарял, смятат, че е била умишлена.

"Не може да са минали повече от няколко секунди между експлозията на борда на иначе надеждния самолет Embraer Legacy 600 Executive и момента, в който руският главорез изчезна в световъртежното си ускорение към земята. И въпреки това в този миг съм сигурен, че той е знаел с пълна яснота какво се е случило", пише Джонсън.

"Той знаеше чия скрита ръка го изпраща на 28 000 фута надолу, за да бъде изгорен заедно с останалите му спътници от групата "Вагнер" в огнено кълбо в провинцията на Тверска област северно от Москва, а след това надолу, разбира се, надолу, надолу към Хадес и татарската яма."

Той пише още, че човекът, за който се твърди, че "стои зад убийството на Пригожин", е "същият човек, който е разрешил например отравянията в Обединеното кралство на Александър Литвиненко и Сергей Скрипал".

"Тъй като детонацията изсмука въздуха от кабината на самолета, бих се обзаложил, че последната мисъл в обречения купол на черепа на Пригожин е била "Путин!", предшествана от една от многото ругатни, които бившият затворник и продавач на хотдог ръсеше толкова свободно", пише Джонсън.

Самолетната катастрофа, за която се смята, че е убила Пригожин, дойде точно два месеца след като шефът на "Вагнер" започна краткотраен бунт в Русия.

Експертите се съмняват дали групата "Вагнер" може да оцелее без Пригожин.

В петък Кремъл каза, че са в ход всички необходими изследвания, включително генетични, за да се установи дали Пригожин е бил убит в катастрофата в сряда. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков категорично отрече твърденията, че руските власти може да са замесени. "Всичко това е абсолютна лъжа", каза той.

В четвъртък Путин каза, че познава Пригожин "от много дълго време" и го нарече "талантлив човек, талантлив бизнесмен".

В авторския си коментар Джонсън нарече "върхът на самонадеяността" за Пригожин да мисли, че Путин ще му прости, че оспорва правителството му.

"Докато гледаме смразяващите кадри на онзи самолет, спираловидно летящ към земята, ставаме свидетели на нещо историческо. Това е насилственото ликвидиране – по телевизията – на неговите врагове от съществуващ държавен глава. Не мога да се сетя за друг пример на такава показна и необуздана диващина от страна на световен лидер – не и през нашия живот", пише Джонсън.

"Маската вече е напълно свалена. Путин е разобличен като гангстер, а неговата абсурдна телевизионна "почит" към мъртвите вагнеровци е направо от страниците на "Кръстникът", пише Джонсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
49, коя точно мисия те вълнува? Руската лунна програма е на 65 години и ще продължи успешно да се развива. За разлика от българската лунна програма.
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Тартарската" т.е. Ада, не "татарската"
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Неграмотен превод. Борката , който е голям лъжец, е обаче доста ерудиран, за разлика от нашия лъжец - Тuлупа, де, та сигурна съм, че е казал Тартарската яма, а не татарската...
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво става с копнтранастъплемнието?
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Борко е разобличен като пишещ блогер/влогер някъде в Шотландия. ***.
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Турско псе с Английски паспорт! Тоя още,вземат ли го на " сериозно"?!-:)))
47
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво става с рушката мисия до Луната?
46
4
 
2
 
! Отговори
Един Въпрос преди 8 месеца
Абе вие като ходите по голяма нужда после миете ли си дупетата с вода или само търкате с тоалетна хартия докато спре да цапа? Много ми е интересно как стои този въпрос в България щото знам как е в някой други държави дето са много по развити ама в България ми е малко тъмна Индия по тия важните въпроси.
45
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво става с китайския москвич?
44
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво става с рублата?
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Журналистиката ни е на ниво Жоро Игнатов и там и ще си остане.
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво става с контранастъплението?
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Каква ли ще е последната мисъл под чорлавата коса на Джонсън? Путин! Боби вече има рефлекс и тя му минава през акъла по няколко пъти на ден, за щяло и нещяло, дори когато се хлопва врата или прозорец. Пазли Боже от такъв живот! Путин! Ха-ха, пак той!
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Ето това е разликата между България и нормалното." - Кое? Че нямаме "транс деца"?
39
2
 
7
 
! Отговори
стига бе преди 8 месеца
Боре, Даяна пак ли Путин я уби?
38
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Жизнения стандарт в Русия е почти идентичен със жизнения стандарт в Африка.
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво става с рублата.
36
5
 
4
 
! Отговори
РАДЕВ дърпа БГ преди 8 месеца
"НАДОЛУ КЪМ ХАДЕС И ТАТАРСКАТА ЯМА", както вярно се е изразил Борис Джонсън.. Двамата с Путин =ГАНГСТЕРИ ОТ КЛАСА.... ОБЪРКАХА НИ ЖИВОТА...
35
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Евгений беше истински патриот на Русия. Горещ. Дързък. Ужасен за враговете и неудобен за бюрократите. Решавайки съдбата на страни и народи в чужбина, той, за съжаление, не забеляза как реши да командва вече у дома - в Русия. На 24 юни, вдигнал въоръжени колони срещу Москва, той почти отприщи гражданска война. Но, слава Богу, спря навреме... Почивай в мир, немирни юначе. Със сигурност ще превземем Киев! Твоето дело няма да умре."
34
7
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
англия която векове е ограбвала колониите и колко народ е избила взела да сеизказва и кои се изказва кримския татарин борис тези индивиди не знаят мяркатакога да спрат