Путин бори демографска криза с призив: Раждайте по 8 деца

Раждаемостта в Русия непрекъснато намалява от 90-те години насам
30 ное 2023 20:00, Нели Христова
330
Путин бори демографска криза с призив: Раждайте по 8 деца
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин призова руските жени да имат осем или повече деца и да превърнат големите семейства в "норма" на фона на нарастващия брой жертви във войната срещу Украйна.

Раждаемостта в Русия непрекъснато намалява от 90-те години насам. В същото време страната е отчела повече от 300 000 жертви от началото на инвазията в Украйна, според данни на Киев.

В реч чрез видеовръзка държавният глава посочи, че увеличаването на руското население ще бъде "нашата цел за следващите десетилетия". Той добави: "Много от нашите народи поддържат традицията на семейството, в което се отглеждат четири, пет или повече деца. Припомнете си, че в руските семейства нашите баби и прабаби са имали както 7, така и 8 деца. Нека съхраним и възродим тези традиции. Да имаш много деца и голямо семейство трябва да стане норма, начин на живот за всички народи на Русия".

Изявлението е на Путин бе направено по време на конференция, ръководена от главата на Руската православна църква патриарх Кирил, като на нея присъстваха представители на традиционни религиозни организации на Русия, предава NOVA. Темата ѝ беше "Настоящето и бъдещето на руския свят".

А инвазията в Украйна е довела също до бягането от Русия на около 820 000-920 000 души, според независимата политическа група Re: Russia. Страната бележи спад в раждаемостта си още преди разпадането на Съветския съюз. Експертите отдават този спад на влошаващата се икономика и строгите разпоредби за абортите, които възпират потенциалните родители.

Съпруги на мобилизирани руски военнослужещи поискаха Путин да върне мъжете им у дома

Руският президент се опита да увеличи слабата раждаемост в страната чрез прилагане на различни държавни стимули за хора с деца, включително финансови награди за семейства с повече от едно дете, откакто дойде на власт преди 24 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аха разбрах значи нато са добрите а путин лошия , ясно, и как продължава сериала.....путин ви го тъпче целя
140
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да да , тирирам тирирам същата ПРОЗЗАПАДНЯШК песен, ти пак кога си ходил в софия камо ли в русия че да казваш , юного новини гледаш ,лекувай се!!!
139
0
 
4
 
! Отговори
Великия Вермахт преди 5 месеца
147 Не те са спасителя на света от агресора
138
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Разширението на нато за последните десетилетия е неоспорим факт, дали пък те не са агресора?
137
1
 
9
 
! Отговори
Да бе мизерници преди 5 месеца
Про руски защо те ходите да си живеете в Рушията като е толкова хубаво там?!И отговор не чакам Защото там няма аванта като тука нали.Но скоро авантата ще ви спре.
136
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ти робе си роб на запад и на изток, на север и на юг!!!
135
2
 
9
 
! Отговори
.!. преди 5 месеца
също така трябва да се спомене, че десетки милиони руснаци отидоха да живеят в "загнилия" сащ или западна европа! отделно трябва да се спомене, че още десетки милиони руснаци искат да идат да живеят в "загниващия" сащ или западна европа! и единственото което први тука лъжливата путинофилия е да ми обяснява как рашистан и северна корея било рая! еми ходете да живеете и да се плодите там бря ПРОДАЖНИЦИ!!!
134
0
 
2
 
! Отговори
Великия Вермахт преди 5 месеца
142 Така Трябва!Скоро ше виждат кубетата на оная руската църква която прилича на сладолед
133
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нато е се разширява като хитлер на изток
132
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ходят във външни тоалетни, пък защо и да нямат по 8 деца и при нас само тия раждат по много.
131
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ха ха ... като има "Путин" в заглавието на някоя новина, става рязка активация на троляците, сигурно имат някакъв софтуер, който да ги насочва като бик на червено. И/или са "напреднали" дотам, че да пускат направо ботове да "коментират" - щото във всички коментари 20-30 думи се въртят в няколко типа изречения. Тъпо, разбира се, но може и просто такова да е нивото на щатния троляк.
130
0
 
9
 
! Отговори
Повече преди 5 месеца
Зов на Жужака::::Раждайте повече деца- всички ще ги изпратим *** войната , нека загиват за кефа на Жужака
129
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Скоро пак ще има много весели моменти с рускини по Черноморието
128
1
 
12
 
! Отговори
XA XA XA преди 5 месеца
След Афганистан трябвало да раждат по 3 деца за да се справят с мъжката демографска криза. След Украйна - по 8... Не върви на добре!
127
1
 
10
 
! Отговори
Спец преди 5 месеца
Путин " Раждайте по 8 деца. Скоро ще има нова война и ще ви ги изтрепам всичките."
126
1
 
8
 
! Отговори
Обява преди 5 месеца
Заплождам рускини срещу заплащане. Ако мъжа ви е станал тор за украинските полета, звъннете ми. Ибъ всичко наред, млади, стари, грозни, слаби, дебели, инвалидизирани, слепи, глухи само се обадете. Заплащането да се осъществи преди започването на акть!
125
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Направо да раздава пушки и на учениците ... Югенд
124
5
 
1
 
! Отговори
кристина преди 5 месеца
еее най-накрая някой да каже една добра дума за бъдещете и да види, че децата са ни всичко..да даде пари за отглеждането тия деца по 10 00 евро на дете, да даде заеми на младите семейства без лихва до 100 к е, да осигури земя или апартаменти на младите семейства, както и редица облекчения и приоритети за майките, бащите..брее.. къде това баце ще го направи?, кирето се отрече от щерката, а лена замаза очите на всички, асен е фертилен.. абе никой в бг не вярва вече в децата и бъдещите поколения :(
123
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
....да раждат по 8 деца, за да има повече пушечно месо което да Украйна да гърмят по фронта - страхотна логика на дедо ***:D
122
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аман от тоя изперкалясъл никакквец.