Русия загуби в Украйна около 87 на сто от довоенната си армия

Има 315 000 убити и ранени
13 дек 2023 17:30, Стела Стоянова
324
Русия загуби в Украйна около 87 на сто от довоенната си армия
Снимка БГНЕС, архив

През почти 22-та месеца на войната с Украйна загубите на Русия възлизат на 315 хил. убити и ранени - това е приблизително 87% от общия личен състав, с който тя е разполагала по време на нахлуването.

Това съобщават "Ройтерс" и CNN, цитирайки разсекретен доклад на американското разузнаване. Към февруари 2022 г. руското министерство на отбраната е имало на разположение 360 хиляди бойци.

Освен жива сила руската армия е загубила 2200 танка от 3500 налични, както и 4400 от 13 600 бойни машини на пехотата и бронетранспортьори от началото на конфликта.

„Такива загуби накараха Русия да понижи наборните си стандарти и да наеме затворници и възрастни хора“, пише "Ройтерс".

Politico пише, че загубите на руската армия по време на активното настъпление в направлението Авдеевка-Новопавловка възлизат на 13 хиляди души убити или ранени. "От октомври повече от 13 000 руски войници са били убити или ранени, а над 220 военни превозни средства са унищожени по оста Авдеевка-Новопавловка в Източна Украйна", каза говорителят на Съвета за национална сигурност Адриен Уотсън.

Данните за загубите са били разсекретени, за да се повлияе на отпускането на финансова помощ за Украйна. „Сега е по-важно от всякога да продължим да подкрепяме Украйна, за да може тя да продължи да държи линията и да си върне територията“, каза Уотсън.

Президентът Джо Байдън сега се опитва да прокара през Конгреса пакет от помощ от 111 милиарда долара за Украйна, Израел и индо-тихоокеански операции, който включва най-малко 60 милиарда долара за Украйна. Той обаче е блокиран от републиканците, които настояват помощта да бъде обвързана с по-строги мерки срещу имиграцията на южната граница. Украинският президент Володимир Зеленски, който е във Вашингтон, се опита да убеди скептично настроените законодатели да отпуснат пари на Украйна. Резултатът обаче не е много оптимистичен.

53 души са пострадали, 20 от които са в болница, при нощната атака на Русия срещу Киев. Според украинските ВВС са били свалени всичките 10 балистични ракети и 10 дрона, но има значителни последствия от падането на отломките. В Депровския район е пострадала детска болница - счупени са всички стъкла, а на територията й има огромна дупка. Пострадал е и многоетажен жилищен блок, както и част от водопроводната мрежа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още по темата: армияУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пак американски лъжи! Все пишат колко и е зле на Русия, а всъщност на нас май ни е по-зле
97
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
При 100хил. изпратени , убити 300 Хил. Хмм иска ви се , ама не
96
9
 
10
 
! Отговори
руснак по-малко.. преди 5 месеца
малко по-добър свят
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Други документи предупреждават, че Украйна се бори да осигури войски, артилерия и оборудване, което вероятно ще доведе само до "скромни териториални придобивки, които са "много под целите на Киев.В статията се говори и за "някои кресливи генерали, които "дезориентираха ръководството на Киев с твърде оптимистичните си прогнози. Конкретни имена обаче не се посочват.
94
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В анализа са цитирани оценки на загубите на украинските сили, които досега не са били публикувани. В документите също така се споменава за слабост в способността на Украйна да ремонтира повредени бронирани превозни средства, както и за намаляване на доставките на боеприпаси за противовъздушна отбрана, което е направило населените райони уязвими за удари от руски крилати ракети и дронове.
93
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Американският вестник The Washington Post публикува обширна статия с анализ на секретните документи на Пентагона, които изтекоха в интернет пространството през пролетта. Сред тях е имало и такива, които са показвали, че Украйна не е била готова да започне контранастъпление.
92
3
 
12
 
! Отговори
Рендету преди 5 месеца
Ся, според действащи генерали от Пентагона, включително и военото им разузнаване, загубите на укропите са 410,000 загинали, пак според тях, загубите на руснаците спрямо уропите са значително по-ниски - 1/8, тоест, делим 410,000 на 8 и получаваме 50,000 души безвъзвратни загуби (военен термин). Та, ако според CNN руските загуби са 310,000, тогава умножаваме по 8 и получаваме 2,400,000 души убити укропи! Та, в случая кой лъже - Пентагона или CNN???
91
8
 
8
 
! Отговори
паф преди 5 месеца
бавно, твърдо, спокойно, у-крайната земя се връща обратно към ВЕЛИКА РУСИЯ!
90
5
 
10
 
! Отговори
Фитьо преди 5 месеца
Ами руснаците не гледат и слушат тези медии и непрекъснато стрелят по украинските окопи.
89
15
 
7
 
! Отговори
Wc преди 5 месеца
РУСИЯНИТЕ СА ВАРВАРИ. САМО КИТАЙ ЩЕ ГИ УСМИРИ..СЕВЕРНО КУРЕЙЦИТЕ ЩЕ ПОМАГАТ
88
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Данните за загубите са били разсекретени, за да се повлияе на отпускането на финансова помощ за Украйна"............Не "разсекретени", а съчинени.
87
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вярват ли си, като пишат такива глупости? Щом са 87%, защо Украйна не победи категорично във войната, а вместо това фронтът в момента е пред колапс?
86
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Извинете, възможно ли е да сте толкова глупави за да вярвате на подобни глупости? Защо е вярно, защото го пише във вестника?
85
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е ако това беше вярно, щяхме да видим американците да раздават шоколади в Сибир, но истината е, че и един руски войник все още е страшилище за 100 натовски
84
10
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
До 127 "СПЕЧЕЛИ ЛИ БАЙДЪН ВТОРИЯ СИ МАНДАТ ..." - няма да спечели, така че дотук с фантазиите.
83
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мисирките да бехте писали 97 или 108 на сто щеше да е по-завладяващо, така и така сте я подкарали тая руска армия, косете наред.
82
14
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
Сигурно е така. Но неподготвената за война Русия разбра какво и липсва, подмени офицерския състав, въоръжението и тактиките, войниците натрупаха опит. Нещо което ако не беше се случило в тази ситуация щеше да фатално в по-сериозен конфлист. Въпросът е къде е ЕС?
81
17
 
19
 
! Отговори
Швейк преди 5 месеца
Руската армия от втарая в мире стана втарая в Авдеевка....
80
15
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 месеца
СПЕЧЕЛИ ЛИ БАЙДЪН ВТОРИЯ СИ МАНДАТ ЩЕ БЪДЕ ИЗМЕТЕНА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И ОТ ДОНЕЦК И ОТ ЛУГАНСК И ОТ КРИМ!
79
8
 
9
 
! Отговори
александр морозов преди 5 месеца
До Рендету 118. НАТО НИКОГА не имало план да напада Русия. НИКОГА. За това.