Русия загуби в Украйна около 87 на сто от довоенната си армия

Има 315 000 убити и ранени
13 дек 2023 17:30, Стела Стоянова
324
Русия загуби в Украйна около 87 на сто от довоенната си армия
Снимка БГНЕС, архив

През почти 22-та месеца на войната с Украйна загубите на Русия възлизат на 315 хил. убити и ранени - това е приблизително 87% от общия личен състав, с който тя е разполагала по време на нахлуването.

Това съобщават "Ройтерс" и CNN, цитирайки разсекретен доклад на американското разузнаване. Към февруари 2022 г. руското министерство на отбраната е имало на разположение 360 хиляди бойци.

Освен жива сила руската армия е загубила 2200 танка от 3500 налични, както и 4400 от 13 600 бойни машини на пехотата и бронетранспортьори от началото на конфликта.

„Такива загуби накараха Русия да понижи наборните си стандарти и да наеме затворници и възрастни хора“, пише "Ройтерс".

Politico пише, че загубите на руската армия по време на активното настъпление в направлението Авдеевка-Новопавловка възлизат на 13 хиляди души убити или ранени. "От октомври повече от 13 000 руски войници са били убити или ранени, а над 220 военни превозни средства са унищожени по оста Авдеевка-Новопавловка в Източна Украйна", каза говорителят на Съвета за национална сигурност Адриен Уотсън.

Данните за загубите са били разсекретени, за да се повлияе на отпускането на финансова помощ за Украйна. „Сега е по-важно от всякога да продължим да подкрепяме Украйна, за да може тя да продължи да държи линията и да си върне територията“, каза Уотсън.

Президентът Джо Байдън сега се опитва да прокара през Конгреса пакет от помощ от 111 милиарда долара за Украйна, Израел и индо-тихоокеански операции, който включва най-малко 60 милиарда долара за Украйна. Той обаче е блокиран от републиканците, които настояват помощта да бъде обвързана с по-строги мерки срещу имиграцията на южната граница. Украинският президент Володимир Зеленски, който е във Вашингтон, се опита да убеди скептично настроените законодатели да отпуснат пари на Украйна. Резултатът обаче не е много оптимистичен.

53 души са пострадали, 20 от които са в болница, при нощната атака на Русия срещу Киев. Според украинските ВВС са били свалени всичките 10 балистични ракети и 10 дрона, но има значителни последствия от падането на отломките. В Депровския район е пострадала детска болница - счупени са всички стъкла, а на територията й има огромна дупка. Пострадал е и многоетажен жилищен блок, както и част от водопроводната мрежа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още по темата: армияУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
3
 
7
 
! Отговори
Пропаганда преди 4 месеца
Русия има милионна армия. За да е загубила 85% от армията си трябва да е загубила 850 хиляди. А това е твърде много дори за русофобската пропаганда.
117
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Триумф на англо-саксонската дипломация... Успяха да накарат братя и бащи да се бият и убиват помежду си...
116
2
 
9
 
! Отговори
Да ви светна преди 4 месеца
Съвременната американска армия се състои предимно от обратни! Единствената им мечта е да служат във военните бази на САЩ в персийския залив и там по време на отпуска да играят ролята на девиците от арабския рай. Много често те изпълняват съвестно своите джендърски задължение носейки с гордост военната си униформа. В разултат на това арабите спряха да уважават тази армия, защото според тяхната религия няма как да уважаваш това дето си го турил на х.я!
115
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До агент Мъдлър ЦРУ 149. Грешни са ти данните. Русия се увеличи с 8 милиона само от ДНР и ЛНР. Не вярвай на всичко, което ти кажат. по някога не е лошо и да мислиш.
114
8
 
5
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 4 месеца
Не знам колко са убитите, но населението на Раша намаля с 5 млн за 2г. Данните са реални от мой познат руснак, който живее там.
113
3
 
5
 
! Отговори
А преди 4 месеца
До Да ви светна В Русия всичко е чисто. Там не се дрогират и не ходят кьор кандил пияни по улиците.
112
14
 
4
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 4 месеца
Сбъркал другия път бате. Русия тоя път сбърка. Това не ти е Чечня, да водиш война с овчари. Тука бият шамари и пращат ракети. Хага. След 5г война от Русията нищо няма да е останало.
111
4
 
6
 
! Отговори
Да ви светна преди 4 месеца
Джендърчето напазарувало оръжия все едно ще ходи на война в Украйна влиза в първото школо и там прави мазало. Не живее дълго след това, но пък е сбъднал мечтата си да направи нещо велико и да влезе в историята. Да влива в историята на ФБР и във вечерните новини на CNN. Та такава е днешната американска младеж!
110
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дайте загубите и на Украйна, иначе е просто пропаганда
109
4
 
9
 
! Отговори
Евро Атлантик преди 4 месеца
Русия свърши ракетите още преди година, а укропитеците са пред стените на Кремъл! Така ми казаха от CNN и Дойче Зеле!
108
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако чета и вярвам на глупостите които пишете всеки ден, в момента Русия ще е малка ивица около Сибир и ще има население около 300-400 души. То не бяха контранастъпление, то бяха победи и т.н. Ставате за смях.
107
4
 
8
 
! Отговори
Да ви светна преди 4 месеца
Сега масово младежите в САЩ се джендъросват и живеят като във филма "Еуфория". А на сутринта като се посъвземат и наркотиците и алкохола ги поотпуснат малко решават да направят нещо велико с което да останат в историята. Затова вземат ипотечен кредит на името на кучето си и с парите нахлуват в оръжейния магазин. Там дебелогъзестия продавач като види чека и му потичат лигите и започва да вади такива оръжия от склада за които даже Пентагона може да завиди.
106
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе гледам, че страшни трепачи на руснаци имало тука. Сигурно не са виждали кръв през живота си, ама трепят ли трепят... Като си видят цепката отзад сигурно я мислят за рана! Я се порежете и после решавайте дали да ходите да трепете..
105
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До агент Мъдлър ЦРУ. Краварник. Просто дрисбг заместили укрия с РУСИЯ в заглавието. Но колко акъл имаш да разбереш фенчо на свинчу.
104
9
 
5
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 4 месеца
Рашките са чао. Украйна уби СССР, сега уби и Русия. Явно никой не помни историята.Горбачов беше интелигентен човек и ги разкара. Обаче сегашните са потypi и от пиле.
103
8
 
3
 
! Отговори
Да ви светна преди 4 месеца
САЩ от отдавна са загубили 100 % от своите военослужещи, защото нормалните мъже които служеха в американската армия сега не иска и да си помислят за армията! Едно време най желаното място за служене беше американската база на остров Оникава! Колегите казваха, че там е все едно си попаднал в Рая за който мюсюлманите говорят! Със 100-те девици! Особено ако си *** с голем патрондаш!
102
3
 
3
 
! Отговори
Forever преди 4 месеца
Във една война не са толкова важни загубите, а с какво разполагат за в бъдеще и двете страни и колко дълго могат да водят войната, важен е не само финансовият ,а и човешкият ресурс, не виждам Путин да обикаля приятелските държави и да моли за помощ.
101
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тя Русия остана без армия, а и ракетите свършиха още миналата година. Украинците сами си обстрелваха Киев тази сутрин.
100
3
 
2
 
! Отговори
Русофил преди 4 месеца
Аз се чудя, руснаците когато отмъщават за паметника, как ще ни разпознаят?
99
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Са ха ха ха ! Разсекретен доклад и цитиран от снн ! Аесектер с тия пропагандни бози бре. Само софииските наркозависими гендари може да вярват никой нормален невярва