Русия загуби в Украйна около 87 на сто от довоенната си армия

Има 315 000 убити и ранени
13 дек 2023 17:30, Стела Стоянова
324
Русия загуби в Украйна около 87 на сто от довоенната си армия
Снимка БГНЕС, архив

През почти 22-та месеца на войната с Украйна загубите на Русия възлизат на 315 хил. убити и ранени - това е приблизително 87% от общия личен състав, с който тя е разполагала по време на нахлуването.

Това съобщават "Ройтерс" и CNN, цитирайки разсекретен доклад на американското разузнаване. Към февруари 2022 г. руското министерство на отбраната е имало на разположение 360 хиляди бойци.

Освен жива сила руската армия е загубила 2200 танка от 3500 налични, както и 4400 от 13 600 бойни машини на пехотата и бронетранспортьори от началото на конфликта.

„Такива загуби накараха Русия да понижи наборните си стандарти и да наеме затворници и възрастни хора“, пише "Ройтерс".

Politico пише, че загубите на руската армия по време на активното настъпление в направлението Авдеевка-Новопавловка възлизат на 13 хиляди души убити или ранени. "От октомври повече от 13 000 руски войници са били убити или ранени, а над 220 военни превозни средства са унищожени по оста Авдеевка-Новопавловка в Източна Украйна", каза говорителят на Съвета за национална сигурност Адриен Уотсън.

Данните за загубите са били разсекретени, за да се повлияе на отпускането на финансова помощ за Украйна. „Сега е по-важно от всякога да продължим да подкрепяме Украйна, за да може тя да продължи да държи линията и да си върне територията“, каза Уотсън.

Президентът Джо Байдън сега се опитва да прокара през Конгреса пакет от помощ от 111 милиарда долара за Украйна, Израел и индо-тихоокеански операции, който включва най-малко 60 милиарда долара за Украйна. Той обаче е блокиран от републиканците, които настояват помощта да бъде обвързана с по-строги мерки срещу имиграцията на южната граница. Украинският президент Володимир Зеленски, който е във Вашингтон, се опита да убеди скептично настроените законодатели да отпуснат пари на Украйна. Резултатът обаче не е много оптимистичен.

53 души са пострадали, 20 от които са в болница, при нощната атака на Русия срещу Киев. Според украинските ВВС са били свалени всичките 10 балистични ракети и 10 дрона, но има значителни последствия от падането на отломките. В Депровския район е пострадала детска болница - счупени са всички стъкла, а на територията й има огромна дупка. Пострадал е и многоетажен жилищен блок, както и част от водопроводната мрежа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още по темата: армияУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Оправиха ли сървъра на данъчното?
17
11
 
8
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 4 месеца
Това е самата ИСТИНА.
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Значи контраотстъплението върви успешно щом непрекъснато гъгнат едно и също.
15
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Толкова супер -дупер модерни и ефективни натовски оръжия дадени на Украйна за контранаступа,резултат,няколко села. Явно лопатите и дръжките от метли с които руснаците замерят украинците вършат чудеса,щото ракетите свършиха още миналата година. Пак според разсекретени доклади...
14
20
 
6
 
! Отговори
UK MOD 12.2023 преди 4 месеца
Русия има около 70 000 убити във войната до момента.
13
8
 
14
 
! Отговори
Ей преди 4 месеца
Значи с 13% бие над 40 страни в Украйна ?!?!
12
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 12 И къде са не,в Украйната ти ги бият да ги вкарат в окопите.
11
8
 
11
 
! Отговори
Пак преди 4 месеца
Фейк нюз...
10
15
 
20
 
! Отговори
NEW Z Fашизъм преди 4 месеца
Руските мужици са като овце на заколение. И да мисля и да не мислят черните чували и груз 200 вече са им назначени. Кремълския джуджак яко се е заел да занули Русията.
9
12
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 4 месеца
Когато пишете подобни лъжи поне ги четете,ставате смешни.
8
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Целта оправдава средствата
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да,да Ройтерс,СNN и всички,които искат да оправдаят кинтите дето са дали,а що няма резултати от тия кинти е друг въпрос
6
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Захарова, пий една водка, стига си писала!
5
11
 
13
 
! Отговори
наблюдаващ преди 4 месеца
Този "юнак" на снимката не смее да си покаже краченцата качени на токчета извън бункера.Но за сметка на това почерни милиони руснаци, чиито близки бяха убити или осакатени във войната, а други не смеят да кажат, че са руснаци, зщаото вече навсякъде ги гледат кат прокажени...
4
14
 
12
 
! Отговори
( :О_О: ) преди 4 месеца
Не е вярно, питайте тука момчето дето пише за Русия в коментарите, той ще ви обясни, че Русия е спечелила.
3
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
според русофила, Русия няма загуби!
2
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Забелязал съм че такива статии се пускат обикновенно след голям пробив . Нато пък изгуби 230 милярда без да включваме загубите на украйна
1
13
 
31
 
! Отговори
(-_-) преди 4 месеца
Работническо дело беше като летен бриз в сравнение с урагана на тази пропаганда :) хахаха това би означавало, че укрите са загубили няколко милиона души..