Захарова за армията на ЕС: С какво гориво ще се возим, с какво ще се топлим?

Тя посъветва Таяни хуманно да решава проблема с бежанците и мигрантите
Обновена: 7 яну 2024 22:07 | 7 яну 2024 20:50, Анисия Иванова
311
Захарова за армията на ЕС: С какво гориво ще се возим, с какво ще се топлим?
Снимка: БГНЕС/EPA

"Италианският външен министър Антонио Таяни, преди да изложи идеи за създаване на армия на ЕС за поддържане на мира, трябва първо да се научи как хуманно да решава проблема с бежанците и мигрантите, защитавайки границите на Съюза."

Това написа официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в канала си в Telegram по повод изказването на Таяни, че ЕС се нуждае от армия за мироопазване и външна политика. 

Дипломатът обърна внимание на изявлението на ръководителя на италианското външно министерство, който предложи да се формират в Европейския съюз „собствени въоръжени сили, които биха могли да играят роля в поддържането на мира и предотвратяването на конфликти“.

"Армия на ЕС? Може би трябва да започнем с разработването на собствена ваксина срещу Covid? Или да се научим да защитаваме хуманно, в съответствие с международните си задължения, границите на Европейския съюз? Да решим въпроса с бежанците и мигрантите и едва тогава да създадем армия", отбеляза Захарова.

"Преди формирането на единна армия би било добре да разберем с какво гориво ще се возим, с какво ще се топлим? В противен случай американският президент ще пристигне в Брюксел и ще каже, че той ще вдигне цените на горивата, ако армията на ЕС не атакува тези, които той посочи.", допълва тя.

Представителят на руското външно министерство призова италианския министър да се замисли „защо тогава всяка страна от НАТО (да се чете ЕС) трябва да плаща колосални суми в общата хазна (а всъщност на Вашингтон), които отиват, за да се гарантира тяхната сигурност?“, съобщава Труд.

По-рано Таяни каза, че „в свят с такива тежки страни като САЩ, Китай, Индия, Русия“ отбраната и общите въоръжени сили „трябва да станат общи“ за Европейския съюз и това не търпи отлагане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Когато Русия реши проблема с Украйна, който не е създаден от нея, а се превърна в заплаха за Русия, Москва ще трябва да реши проблема със сигурността на северозападните си граници, където Финландия ще стане новата Украйна. Да оставя в нея пистолет, насочен към руското слепоочие, Москва няма право. А да преследва фанатичната част от 5,5-милионното население на страната из горите, забавлявайки циниците във Вашингтон и Лондон, е просто глупаво. Тази огромна територия просто ще се превърне в пепел.
34
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Геронтофил - слушай Мария Захарова, не я гледай. Ако искаш да гледаш, гледай Светлана Захарова.
33
9
 
7
 
! Отговори
ХАХА ХА ХА! преди 4 месеца
даже имам предложение за името на армията: "Армия мека китка" ха ха ха!
32
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Рече Захарова след втората бутилка водка за деня..
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пампкин се крие под земята, че там е по топло и мое без печка! Он знает!
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Другарката Екатерина Ивановна Петровна (чepнокож, имигрант, лecбийка): "Дългът на САЩ се увеличи, но ако се замислите, той намалява".
29
11
 
5
 
! Отговори
а българите ги ебат преди 4 месеца
и ги унижават, а те се радват, че след 17 години членство в ЕС ги пуснали по въздух и по вода - ха ха ха!
28
3
 
9
 
! Отговори
Геронтофил преди 4 месеца
Дайте и някоя актуална снимка де. С тия младите снимки всеки може. Майсторлъка е с реалните снимки
27
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Западният свят - англо-американците и техните слуги ЕС се основава на използването на чужди ресурси и на чужда жизнена енергия и не може да оцелява дълго време без разграбване на чужди земи и приток на нови ресурси. А ако няма достъп до нови такива "жизнени пространства" тогава започва да напира на изток за нов лебенсраум. Но от изток винаги яде бой, и сега пак яде бой, и лебенсраум вече не остана, изгониха ги даже от Африка, и като остане хептен без ленсраум, остава и без лебен, нема лебен, нема... туто финито.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще се возим с Тесли!
25
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сергей Полунин стана доверено лице на Владимир Путин за предстоящите избори. В списъка на доверените лица са още Юрий Башмет, Игор Бутман, Сергей Безруков, Ирина Винер. 346 лица влизат в този списък.
24
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Европа в момента е пренаселена, Европа няма никакви ресурси, а украинците, едно войнствено племе, което ненавижда своите по-старши роднини руснаците, организира фашистки факелни шествия по прекрасната си плодородна земя пълна с полезни изкопаеми - какво полза от това племе. Вече станаха от 55 милиона на 20 милиона, може да се зачисти още малко, и на тази богата земя да се заселят цивилизовани европейци. Разбира се, първо ще победим Русия, Русия е лесна, само 3% БВП, лесно ще ги бием руснаците.
23
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия изобщо няма да води война с ЕС ако се стигне до конфликт. ЕС не принадлежи към Руския свят както Украйна. Нито един руски войник няма да стъпи в ЕС - сега сме 21 век, а не 1945г. Путин каза, че в такъв случай ще се прилагат съвсем други методи на водене на военни действия.
22
4
 
3
 
! Отговори
К0пейкаджия педepac преди 4 месеца
Одеве докато се разхождал няколко натовски самолета ме напръскаха с натовска с.пeрма и много ми хареса!
21
6
 
17
 
! Отговори
А бе, преди 4 месеца
...тия две години едно село не могат да превземат в Украйна, а взела да дава оценки на армиите в Европа! Единственото им "предимство' е ,че им хлопат дъските и разполагат с неограничено количество пушечно месо!
20
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Армия от БРОЙЛЕРИ. За да има война хората трябва да застанат зад обща идея. Каква е идеята на ЕС, зад която един европеец би умрял? Не е ли по-добре вместо да се бием ЗА бюрократите, просто да ги разкараме тези бюрократи?
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен "Руската Маша говори доста по-смислено от всичките лидери на ЕС. А казват, че била пиянде." - какво общо има едното с другото. Много трезвеници са кръгли глyпаци. Все едно Елтън Джон е гей, ама пее много добре!
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Наште сергейчета имат скъпи спомени от мъжката любов у казармата! Затуй бленуват за казарма! Мъжката любов е истинската любов, силна, груба и страстна!
17
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ЕС армия срещу Турската армия :)))
16
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А най-важното кой ще се бие.За експерти и комисари по ЛГБТ правата хора ще се намерят ,ама от джендрър войник не става.