Огромен пожар след украинска атака срещу петролно депо в Русия

Запалени са били четири нефтени резервоара
19 яну 2024 13:39, Елка Василева
109
Огромен пожар след украинска атака срещу петролно депо в Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Украински безпилотен самолет е ударил склад за петрол в Западна Русия, което е предизвикало огромен пожар, съобщиха официални лица, предаде Асошиейтед прес.

Това се случва в момент, когато силите на Киев очевидно разширяват атаките си на руска територия преди започването на третата година от войната.

Още по темата
Четири петролни резервоара с обща вместимост 6000 куб. м са били подпалени, след като дронът е достигнал Клинци - град с население около 70 000 души, разположен на около 60 км от украинската граница, съобщи местният губернатор, цитиран от ТАСС.

Ударът очевидно е последният от засилените напоследък усилия на Украйна да изнерви руснаците и да подкопае твърденията на президента Владимир Путин, че животът в Русия тече нормално преди президентските избори на 17 март, посочва АП.

Украинският президент Володимир Зеленски обеща да удари повече цели в руските гранични райони през тази година. Противовъздушната отбрана на Русия е съсредоточена в окупираните региони на Украйна, твърдят официални лица от Киев, което прави по-отдалечените цели вътре в Русия уязвими на фона на това, че  Украйна разработва дронове с по-голям обсег.

Руският град Белгород, който също е близо до украинската граница, отмени традиционните си православни празненства за Богоявление в петък поради заплахата от украински удари с дронове.

Украински медии, цитирайки служител на разузнаването, съобщават, че днес украински дронове са атакували и фабрика за производство на барут в Тамбов, на около 600 км южно от Москва.

Противовъздушната отбрана в Клинци електронно е заглушила дрона, но той е пуснал взривния си товар върху съоръжението, заяви губернаторът на Брянска област Александър Богомаз. По думите му няма пострадали.

Същото депо беше ударено от украински дрон през май миналата година. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
18
 
! Отговори
факти преди 3 месеца
На руснаците сме им дали писменост, структура на държавно управление.Когато ние сме имали държава, те са били едни диви викингски племена.Киевска рус не е московия, могат само да си мечтаят за нея, понеже тя е била повлияна от българската култура.
37
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мечката я щавят грозно,зловещо.
36
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най хубавото е че Украйна ще надмине Бейрут. По разрушена, по обезлюдена, по замърсена и т.н. ЧЕСТИТО НА УКРАИНЦИТЕ, ДА ИМ Е ХАЕРЛИЯ НОВА 2024, нека бъде още по разрушителна от предната.
35
1
 
7
 
! Отговори
за баничаря преди 3 месеца
Васил Левски - С факт имам да докажа, че с руски агенти съм имал да работя, без да знам. Коги стане за нужно, каза ще го с [в]сичките му работи. Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме!Никому не се надявайте! Ако не сме способни да се освободим сами, то значи, че не сме достойни да имаме свобода; а който ни освободи, той ще да направи това, за да ни подчини отново в робство
34
2
 
13
 
! Отговори
От БАН преди 3 месеца
Само не мога да разбера ,защо на Вова са дали женски орган за име?!
33
12
 
3
 
! Отговори
джо преди 3 месеца
На укрите им скъсаха мрежата от голове , но теьния е " най- красив"..... хайде измислете нещо по- съществено тез "победи" кучетата ги яли.
32
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много правилно се изразихте. Украйна цели да изнерви руснаците. На повече не е способна. Но даже и в това не е преуспяла. Съвсем не изглеждат изнервени.
31
5
 
13
 
! Отговори
за баничаря преди 3 месеца
Ботев: Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии.
30
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия подгря задниците на целия умиращ "цивилизован" запад. И показа на света абсолютния балон който е този запад. Двуличник до двуличник, гей до гей и все такива мушмороци.
29
3
 
13
 
! Отговори
до 33 преди 3 месеца
5 века не сме си сменили религията, езика и имената.Друга русофилска опорка имаш ли?А руснаците са влезли тук, само и само да не станем независими (не случайно после се е наложило генерал Колев да им срита трибуквията и да си върнем Добруджа, понеже те (русите) яростно са се борили против Свободата, Съединението и Независимостта на България!За 5 века никой не е посмял да ни пипне вярата, но след 1944-та руските слуги тук-комунистите прибираха за разпит тези, които ходеха на църква!
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нищо не разбирате .Русия се грее безаналогово .
27
3
 
14
 
! Отговори
От БАН преди 3 месеца
Путин го бият като барабан на селски мегдан.
26
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само че, ако не бяха Руснаците сега БГ нямаше да има Митко щеше да е Мустафа
25
2
 
4
 
! Отговори
спокойно преди 3 месеца
Спокойно БАНичар, скоро службите ще се захванат с такива като теб.
24
6
 
11
 
! Отговори
до БАН-ичарницата преди 3 месеца
Ще трябва да заличите от учебницте и Левски и Ботев и Раковски и Захари Стоянов, че и Стамболов, понеже всички те са знаели що за стока са блатните ***.И нещо май си се объркал. Горепосочените български национални герои не са ненавиждали ***, защото са обичали американците или някого другиго, а защото са защитавали БЪЛГАРСКИТЕ национални интереси!А русофилите сте национални предатели и руссоффилистиични поддлоги!
23
3
 
3
 
! Отговори
Професор Витанов преди 3 месеца
Пак Юрдеци ме кълваха,Путин го е,не се чете
22
4
 
7
 
! Отговори
пада им се преди 3 месеца
никаква жал за руснаците
21
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След Украинската денацификация следва Българската. И всеки според заслугите му. Всичко се връща, но колкото по късно толкова по мръсно. Вие режете глави на паметници, а ние ще *** вашите.
20
5
 
8
 
! Отговори
аха преди 3 месеца
Пореден "успех" на операцията на Вова кремълский "юнак".Безаналоговите блатни още малко ще се пулят, че се чешят, където не ги сърби, па може и да схванат накрая докъде ги е докарал "вожда" им и ще го подхванат с гьостериците. Ако боярищника не ги е сломил съвсем де.
19
2
 
6
 
! Отговори
Германец преди 3 месеца
"Всичко върви по план" -- виден кремълски гросмайстор, 2022-2024.