Руски самолет с украински пленници се разби в Русия

Те са били транспортирани за размяна
24 яну 2024 12:47, Елка Василева
271
Руски самолет с украински пленници се разби в Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Самолет Ил-76 на въздушнокосмическите сили на Руската федерация се разби в руската Белгородска област, предаде ТАСС, като се позова на руското министерство на отбраната.

Инцидентът е станал днес около 11 ч. московско време при изпълнение на планов полет, се казва в съобщението.

В самолета е имало 65 украински военнопленници, които са били транспортирани за размяна, 6 души екипаж и 3 лица, придружаващи военнопленниците, пояснява руското министерство на отбраната.

Към мястото на катастрофата се е отправила комисия на въздушнокосмическите сили на Русия, за да установи причините за инцидента. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
вече са с 3 души екипаж, нема вече радисти телеграфисти - има и още как, по време на война излишни хора няма. Пилотите управляват самолета, инженерът следи двигателите, хидравликата и електричеството, щурманът следи и докладва на пилотите местоположението на самолета, което много им помага, 1 човек следи за облъчване на самолета с радари и 1 човек отговаря за товарната кабина - стават 6 човека екипаж
174
11
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
Украинците при всички случаи са печеливши. Имаха за съсед най-мощната сухопътна армия в Европа и и избиха зъбите. Сега Просията е силна колкото бит *** и НАТО открито се гаври с нея.
173
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
я не ставайте смешни бре, кой нормален ще използва два самолета с капацитет всеки от по 400 човека за транспортирането на няма и 150 военнопленици, ясно е че или са ползвали плениците за жив щит при превоз на военно обурудване или тия 65 отдавна са се споминали и сега оправдават убийството
172
6
 
15
 
! Отговори
Miro uk преди 3 месеца
Напишете истината. Трябвало е да бъдат разменени и е имало договорка с украина за това, но хохлите са го свалили. Що за хора могат да направят това, да убият свийте.
171
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Имам чувството, че комунистите пак дерибействат.Само са сменили цвета, наглеците и надписите с лозунгите. Тихо, да не събудим българите.
170
0
 
2
 
! Отговори
164 преди 3 месеца
не само че трябва предварително да се обяви маршрута и превозното средство с които се транспортират военнопленици - Това е по предварителна уговорка между Украйна и Русия...
169
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Сата НАТО - Да, наистина! Колко ефектно руснаците са планирали да си унищожат и двата Ил-командни центъра на един път )))))
168
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аве Сатаната ти пък чичо Сам мислиш че е много голям а той дори е по зле. Скоро може да се разбере. Даже почти сигурно е че и те са гола вода кат нас .
167
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руски самолет Ил-76 с украински пленници, които е трябвало да бъдат разменени бе свален от украинската армия над територията на Руската федерация. Всички 74 души на борда са загинали.
166
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Санкциите на Запада срещу Русия са причина за многото катастрофи и ето на от тях пострадоха и украинци. В тази война няма печеливши.
165
8
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
Щом самолетът е бил вариант "команден пункт", абсурд е да са возили пленници с него. По-вероятно е да са им изтребили поредната порция висококвалифицирани оператори. Тук вече няма грешка. Ако са обявили Ил-76 с пленници, а са вдигнали Ил-76 за радиоразузнаване, за да гяволеят, лошо са се опарили. Чичо Сам от Космоса вижда кой вади карти от ръкава. И раздава шамари.
164
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
представяш 65 военнопленици да се конвоират само от 3-а конвойращи? - защото се прибират вкъщи. Кой затворник ще нападне надзирателя, когато знае, че го водят да го освобождават. Това даже не са конвоиращи а само съпровождащи лица. и защо екипажа е 6 човека - защото това е ВОЕНЕН полет, не е граждански. За граждански полети са 3 души - 2 пилоти и борден инженер , понякога плюс щурман. За военните полети задължително има щурман и може да са 2 инженера, свързочник, радарен оператор, РЕБ, такелажни
163
1
 
1
 
! Отговори
Преценили са преди 3 месеца
До Анонимен161 - Аз мисля, че руснаците са щели да откарат своите пленници след размяната със същия превоз и са преценили че е важно това да стане МАКС бързо. Ето защо самолети... Защо два - ами може да имало и лежащи болни/ранени от едната или от другата страна, т.е. сред очкваните техни хора. Вие знаете ли?!
162
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
не само че трябва предварително да се обяви маршрута и превозното средство с които се транспортират военнопленици, но същите и трябва да са маркирани, ако сред тях има и ранени трябва да има и представители ан червения кръст, като изрично се забранява с тях да се транспортира военно обурудване
161
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е трагичното положение с руската авиация - катастрофи, катастрофи, катастрофи. Санкциите се оказаха много успешни и действат.
160
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 160 - Не вярваш на руснаците, не вярваш и на украинците, които потвърдиха, че са били информирани за маршрута и времето. А на кого вярваш тогава?!
159
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не е имало никаква нужда да вдигат самолет за това. Винаги досега ги докарваха с автобуси. Очевадна манипулация на руснаците.
158
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 161, пак пишеш глупости, как си представяш 65 военнопленици да се конвоират само от 3-а конвойращи? и защо екипажа е 6 човека, транспортната модификация на самолета е с екипаж от 3 души и естественно въпроса защо за 145 пленици се използва не еедин а два самолета, това е достатъчно голям самолет и сега най-странното самолета е излетял от Чкаловский аеродром, където са базирани 2 такива самолета модификация СК, които са въздушен команден пункт, ся не че невярвам на руснаците ама.....
157
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това, че са обявили полета, е версия на руснаците. А дали и доколко е вярно, е под въпрос. - точно това пък ИЗОБЩО не е под въпрос, защото обявените полети са с транспондер и се обявяват в ИАТА, вземи да прочетеш какво е транспондер и какво е ИАТА преди да пишеш глупости за 2 цента на коментар
156
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това, че са обявили полета, е версия на руснаците. А дали и доколко е вярно, е под въпрос.