Руски самолет с украински пленници се разби в Русия

Те са били транспортирани за размяна
24 яну 2024 12:47, Елка Василева
271
Руски самолет с украински пленници се разби в Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Самолет Ил-76 на въздушнокосмическите сили на Руската федерация се разби в руската Белгородска област, предаде ТАСС, като се позова на руското министерство на отбраната.

Инцидентът е станал днес около 11 ч. московско време при изпълнение на планов полет, се казва в съобщението.

В самолета е имало 65 украински военнопленници, които са били транспортирани за размяна, 6 души екипаж и 3 лица, придружаващи военнопленниците, пояснява руското министерство на отбраната.

Към мястото на катастрофата се е отправила комисия на въздушнокосмическите сили на Русия, за да установи причините за инцидента. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е, тука не са 400 войници с пълно бойно, а 150 човека с по едно сакче. Та, спокойно са могли да се съберат в един самолет, без никакви притеснения - ти не четеш ли, че всяка страна връща първо болните, куците и сакатата. Първо, че не могат да се върнат на фронта или поне не веднага и второ, може да умрат в плен. Ти виждал ли си човек с патерици, който не може да си сгъва крака как седи. Ами излитане и кацане с колан и достатъчно място за краката и за патериците???
154
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Свалиха важен самолет, срещу 60 човека който щяха да заминат за ден два на фронта! Неим завиждам на украйнците, какво тук значи някаква си личност
153
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Рендету 158 - Е ти не знаеш ли че има ПВО в Харков? И че то работи? Само че подлото в случая е, че тези самолети са били обявени и очаквани от укрите, а не атакуващи ги! Ерго, никакъв повод за ПВО да работи, тъкмо обратното! Абе гадна история си е откъдето и да се гледат тази случка.
152
5
 
5
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 месеца
Украинците са свалили самолета с украински военнопленници с две ракети изстреляни от Харковска област. Кофти за близките за загиналите. Трябвало е днес да ги прегръщат. Слава на Господ, че нямаме обща граница с тия урки. Много боен тоз народ. Послкото разследване потвърди, че полските селяни в трактора са били избити от заблудена украинска ракета.
151
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
транспортирането на военнопленници по време на война се обявява предварително - тук си прав, да, братушките го обявиха, киевските наркомани ПОТВЪРДИХА че са информирани за времето и маршрута на полета и после убиха собствените си военнопленници във въздуха, заедно с руския екипаж. В сваления самолет имаше 6 души руски екипаж и 3 руснаци съпровождащи украинските пленници, общо 9 руски жертви.
150
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До АнонимеН 151 "АКО БАЙДЪН СПЕЧЕЛИ 2-РИ МАНДАТ...." Альоооо, от Карлуково ли пишете. Там клавиатури ли раздават на болните, вместо хапове?
149
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
400 човека е максимален капацитет, при който войниците вътре седят на пода -----///----- Е, тука не са 400 войници с пълно бойно, а 150 човека с по едно сакче. Та, спокойно са могли да се съберат в един самолет, без никакви притеснения
148
6
 
3
 
! Отговори
Рендету преди 3 месеца
Заглавието ви е погрешно, правилно е: Руски транспортен самолет Ил-76, превозващ укропи за обмен, беше свален от укро ПВО-то над Белгород! Ся, друг е въпроса: Как тъй ВС на Русия позволяват на Укро ПВО-то необезпокоявано да работи в близост до границите й (до 180 км за Пейтриът и до 25 км на немската IRIS-T или до 40 км на по новата й версия IRIS-T SLM). Путин къде ти е Радиоелектроното и Космическо разузнаване, бе?
147
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руснаците вече оповестиха откъде и как е сален самолета, както и списъка с украинските пленници. Майките им да ги търсят при Зеленски.
146
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Нагла лъжа!!! смешшко, този самолет може да товари до 65 тона или до 400 въздушни десантчици с пълно бойно снаряжение, а ти ми обясняваш как видиш ли в случая за 145 военнопленика са ползвали не един а два подобни самолета, аре малко по сериозно, да не говорим че според международните конвенции транспортирането на веоннопленици по време на война се обявява предварително
145
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Сата НАТО - Имало е 200 ракети, според теб, които НЕ СА гръмнали..... ОК )))
144
2
 
5
 
! Отговори
Нагла лъжа!!! преди 3 месеца
Сега за военнопленниците - много малко хора се предават живи и здрави, повечето се предават контузени, ранени и болни. Никоя страна не иска болни пленници, защото може да умрат или да останат инвалиди и другата страна ще ги обвинява в жестоко отношение. Всяка воюваща страна обменя първо болните и ранените, да си ги гледа другата страна, затова са по 65 и 80 човека, защото повечето са били на носилки. Ако знаеше нещо за войната, можеше и сам да се сетиш.
143
4
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
Вероятно са качили и ракети и пленници за жив щит, което си е военно престъпление. Ракетите са много по-трудни за превоз по земя, защото най-обикновен дрон ги прави на салата.
142
7
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
АКО БАЙДЪН СПЕЧЕЛИ 2-РИ МАНДАТ ВСИЧКИТЕ ЗАГУБИ НА УКРАЙНА ЩЕ БЪДАТ ПЛАТЕНИ ОТ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО 100 МИЛИОНА ЕВРО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА УБИТ !!! 10 ТРИЛИОНА ЕВРО МИНИМУМ ЩЕ Е ОБЕЗЩЕТЕНИЕТО КОЕТО РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕНА ДА ПЛАТИ! РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ СПИРА ДА СЪЩЕСТВУВА АКО БАЙДЪН БЪДЕ ПРЕИЗБРАН!
141
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От цялата работа - САЩ постигнаха целта си: Военния конфликт да продължи ((((
140
5
 
9
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 месеца
ЗЕЛЕНСКИ Е ЗНАЕЛ ЧЕ ТОЗИ САМОЛЕТ ПРЕВОЗВА ВОЕНОПЛЕННИЦИ ЗА РАЗМЯНА. ПОДПИСАЛ Е СЪГЛАШЕНИЕ ЗА ТОВА.
139
1
 
4
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 месеца
Имам чувството, че украинци и руснаци могат да продължат да се избиват още 20 години. Стига да има някой да ражда войници.
138
4
 
3
 
! Отговори
Нагла лъжа!!! преди 3 месеца
Защото никога не си бил в армията, затова не разбираш. 400 човека е максимален капацитет, при който войниците вътре седят на пода, без оръжие и багаж и даже без предпазни колани за повечено, защото на война има такива ситуации, когато трябва да прехвърляш войските максимално бързо и правилата за гражданската авиация не важат.
137
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 137 Питай американците как транспортират затворници на големи разстояния, със самолет и ще видиш какви са процедурите в подобни случаи. При руснаците процедурите са същите!
136
6
 
5
 
! Отговори
хунка преди 3 месеца
Москалите като пренасят ракети със самолети близо до границата, вкарват вътре украински пленници за жив щит. Но при следващата руска ракетна атака на Киев, украинците ще обявят за 65 загинали руски пленници. Играта загрубява.